Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ogólnie mnie się warkoczyk szalenie podoba więc zagłosuje na wszystko byle z warkoczykiem :lol2:

U mnie też ma wysokie noty. ;)

listwa byłaby równie boska gdyby nie to, że:

różni się odcieniem od mugatów, o czym na pewno już wiesz :D

jest ładnie oszkliwiona ale od spodu a od góry nie w związku z czym trzeba ją kłaść odwrotnie niż by wynikało z frezowania i odwrotnie niż masz na wizkach :)

A ja się właśnie zastanawiałam dlaczego u wszystkich położona odwrotnie... :rotfl:

Edytowane przez Drop_Inn

Drop, widzę, że dekor na dole jest przesądzony :lol:

W takim razie wersja 2 lub 4.

Listwa i warkoczyk razem na górze to chyba za dużo dobrego.

A wersja bez niczego wydaje mi się niewykończona.

yokasta, nie poznałam Cię w pierwszej chwili :)

A SH3D nie jest taki straszny!

A właśnie moim zdaniem wygląda jakby coś udawał, dlatego mi się nie podoba :(. Na dodatek udaje kilka płytek naraz.

Z warkoczyka nie rezygnuj, bo mi po kilku miesiącach cały czas się podoba, cały czas go widzę :D i bez niego byłoby do kitu :).

Ania... ale to to samo można by było powiedzieć o każdym innym dekorze ułożonym wzdłuż... i tych Twoich warkoczykach... i o tych listwach wykończeniowych u góry... też są poprzerywane, a udają, że tworzą jakąś całość, jakąś listwę...;)

Dawno starcia nie miałyśmy - czyżby te piękne czasy wróciły?:rotfl:

Ale mi nie o to chodzi :no: nie o to, że tam jest fuga (choć prawde mówiąc jesli producent robi coś mającego udawać listwę przypodłogową mógł się pokusić o takie 40cm a nie 20 ;) jak kafelki). Daleka jestem od namawiania do rezygnacji jeśli się podoba, przecież to nie moja łazienka :).

Warkoczyk po położeniu wygląda jak jedna całość ale dekor już nie, nawet się o to nie starałam

Moim zdaniem ten dekor łączący w sobie 2 pozostałe, zupełnie niepotrzebnie. Przez to jest zbyt przysadzisty. Mogli zrobić zwyczajną listwę nad którą każdy mógłby sobie dodać warkoczyk tak jak na górze, wtedy wyglądałoby lepiej. No nieważne ;)

Odszczekam jesli zobaczę jakąś fajną łazienkę z tą akurat listwą :D.

Edytowane przez yokasta

Ale mi nie o to chodzi :no: nie o to, że tam jest fuga (choć prawde mówiąc jesli producent robi coś mającego udawać listwę przypodłogową mógł się pokusić o takie 40cm a nie 20 ;) jak kafelki). Daleka jestem od namawiania do rezygnacji jeśli się podoba, przecież to nie moja łazienka :).

Moim zdaniem ten dekor łączący w sobie 2 pozostałe, zupełnie niepotrzebnie. Przez to jest zbyt przysadzisty. Mogli zrobić zwyczajną listwę nad którą każdy mógłby sobie dodać warkoczyk tak jak na górze, wtedy wyglądałoby lepiej. No nieważne ;)

a widzisz...to może faktycznie nie zrozumiałam Twoich intencji;):hug:

nie widziałam tego cokołu:no: może faktycznie nie jest spójny... ja myslałam, że chodzi o to, że ma fugi;)

ale na zdjeciach mi się podoba:yes:

Zgadzam się, że dekor sam w sobie jest przysadzisty. Dlatego nigdy nie położyłabym go u góry. :) Na dole moim zdaniem prezentuje się dużo lepiej, łagodniej - tworzy widoczną, ale nie przeładowaną podstawę. Wiem, że nie wyjdzie z tego długa, jednolita listwa, ale wcale się na to nie nastawiałam. W końcu to tylko płytki. ;)

Przyszła mi za to do głowy inna kwestia, o której wcześniej nie pomyślałam. Na zdjęciu, które widziałam, podłoga była ciemna, jednokolorowa. Cokół bardzo ładnie się od niej odcinał, tworzył ciekawy akcent na tym gładkim tle. Ale moja podłoga będzie przecież czarno-biała (kafle oktagonalne + czarne kwadraciki) i tu już - wydaje mi się - może dziać się trochę za dużo. http://emoty.blox.pl/resource/ysz.gif

Ja mam u siebie wersję 1 (nad wanną) i wersję 3 dookoła łazienki :)

I 3 mi się najbardziej podoba z wiadomych względów :)

Cokół gdzieś widziałam u kogoś ale nie pamiętam dokładnie gdzie :(

Myślę że w tym wątku, Drop znasz ten wątek ?

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?94882-Poszukiwane-bia%C5%82e-p%C5%82ytki-cegie%C5%82ki

A może coś takiego?

ZolaAranzacja2.jpg

W sensie, może zrobić taką czarną otoczkę? Coś podobnego znalazłam u naszej forumowej koleżanki Mychy73 (Myszko droga, mam nadzieję, że nie pogniewasz się za tą zdjęciową pożyczkęhttp://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif). Wtedy nie byłoby już "listwy", jedynie jakieś delikatne wykończenie góry.

http://img163.imageshack.us/img163/8422/p4290064.jpg

A kot?

Właśnie, właśnie, dziś chyba jego wielki dzień, czekam więc cierpliwie na swoją kolej. ;)

Niech się kociak i jego pani sobą nacieszą. http://emoty.blox.pl/resource/kotek1.gif

Ale to zdjęcie z czarną opaską wklejone dzisiaj najbardziej mi się podoba :yes:

najbardziej podoba mi się z czarna opaska :D

Cieszę się, bo coraz bardziej skłaniam się ku tej wersji. Białych płytek i tak będzie w łazience sporo, a opaska fajnie podkreśla ciemne elementy na podłodze. Jest jakoś tak bardziej... wyraziście. :rolleyes:

Edytowane przez Drop_Inn