Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dropek, oh nie ta wizja jest zbyt przerażająca... [ATTACH=CONFIG]161883[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]161884[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]161885[/ATTACH]

Szczęśliwie już mi chyba nie grozi (wreszcie plus niewielkiego metrażu) :rolleyes:

Dropkojak malowanie boazerii?

Mąż coś tam podobno uskutecznia, ale jakoś nie po drodze mi ostatnio żeby sprawdzić :rolleyes: Z opowiadań wiem, że położył już 2 warstwy, a prześwity wcale się za bardzo nie schowały.

Po Tytusie?

Nie Ty jedna :rotfl:

Noo! Chyba do śmierci będzie mnie to dręczyć :lol2:

dobre :p

Skutki uboczne zamiłowania do komiksów ;)

Na początek (jako taki trochę podkład) Śnieżką. Kolejna ma być Beckersem.

akurat tych nie testowałam. standardowo uzywam Duluxa aksamitna biel - jest matowa - tak jakos przyzwyczaiłam sie ;) a z mieszalnika testowałam Fluggera - i o ile w ściennych róznicę widziałam to w akrykowych do drewna -jakoś nie. Drzwi sosnowe mam na tapecie teraz - 3 warstwy to max, moze dwie wystarcza, ale przy dwóch na pewno widac nieco usłojenie. Czytałam u pewnej doświadczonej w farbianych bojach bloggerki, ze Benjamin Moore sa genialne jakościowo- ale cenowo - kilka razy droższe

Czytałam u pewnej doświadczonej w farbianych bojach bloggerki, ze Benjamin Moore sa genialne jakościowo- ale cenowo - kilka razy droższe

Ja właśnie zainwestowałam w BM do malowania łóżka.

Bomba.

Tylko 100zł za litr boli.

Chociaż z drugiej strony, jeśli spojrzymy na wydajność, to trochę mniej ;)

No nie, zbyt drogo być nie może. Ta ściana i tak już pochłonęła sporą sumkę :rolleyes:

Będę tam w piątek to zobaczę http://emoty.blox.pl/resource/th_0girl_cleanglasses1.gif Może męża trochę poniosło z narzekaniem - ostatnio jakoś krytycznie postrzega rzeczywistość http://emoty.blox.pl/resource/dntknw.gif

:bye:

Nooo więc.... ta fotka... jak ją zobaczyłam, to pierwsze na myśl co mi przyszło, to: kościelna kuchnia:lol2:

marmury i srebrzysto-złote szafki, no jak w kościele - tak dostojnie i błyszcząco +jeszcze te dwa świeczniki-prawie jak kandelabry na ołtarzu

ale to tylko skojarzenie, poza tym bardzo podoba mi sie ten połysk, chętnie jakiś taki błyszczący mebelek bym przygarnęła

http://emoty.blox.pl/resource/laie_67.gif

Mnie pociągnęło skojarzeniowo w stronę Rosji, ale na Rosję chyba nie jest wystarczająco 'na bogato' :rolleyes: Za mało złota i marmuru.

U siebie bym tak pewnie nie zrobiła, jednak sam pomysł uważam za ciekawy. Podoba mi się to, że metal połyskuje i jest lekko zgaszony jednocześnie. Taki pomięty jakby :)

Ja właśnie zainwestowałam w BM do malowania łóżka.

Bomba.

Tylko 100zł za litr boli.

Chociaż z drugiej strony, jeśli spojrzymy na wydajność, to trochę mniej ;)

mnie schodzi puszka farby na drzwi+ościeznica - dwukrotnie malowane... niestety zmuszona jestem zadowolic się duluxem ;) przynajmniej na tym etapie, gdzie morze wydatów jest przede mną... ale kiedyś na pewno wypropbuję i BM

p.s. Dropko od jutra mozesz wypatrywać listonosza ;)