Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dropko rewelacja !!! i jaki duzy ten Twój pokój w porównaniu zmoich aneksikiem ! o urodzie nie wspominam nawet -nie ma co porównywać ;)

Czyli teraz składacie meble w kuchni, kupujecie materac i na nowe !

jeszcze boazeryjne pytanie - deski kupowaliście w markecie czy w stolarni?

Dropi i cóż ja mogę powiedzieć, kiedy moje słowa na tle Twoich cudnych klimatów będą taaaaaaaakie malutkie :rolleyes:

boazeria z kominkiem wyszła rewelacyjnie :wiggle: i tak jak mmajeczkaa rozważam opcję takiej obudowy kominka ;)

przypomnisz kochana jaką farbą malowałaś sufity i ściany oraz namiar na listwę przypodłogową, będę wdzięczna :)

Ojej, jakie miłe przyjęcie :) A mnie zżerały wątpliwości, że może bez sensu wrzucać gołe ściany... :rolleyes:

Ateno, Kamilciu, Beatko, Moorelko, Vesi, Beauty, Narendil, Mugatko, Martuś, Aneczko, Maju, Two, Illusjon, Monisu, pozwólcie, że Was wszystkie wyściskam :hug: :hug: :hug:

Przepraszam, że zbiorowo, ale trochę padam na nos.

Naprawdę bardzo doceniam każdy wpis :hug:

Dziś między innymi zamontowaliśmy w salonie Fjallbacki. Nie wiem czy nie przesadziliśmy ciut z wysokością, no ale teraz nic nie poradzimy. Muszą zostać gdzie są :rolleyes:

Tak się prezentują z moją dizajnerską skrzynką na patyki :)

DSC_2196ramka.JPG

A tak wyglądają z bliska...

DSC_2201aa.JPG

Poza tym zaimpregnowałam w końcu fugi (dziś była druga rata). Strasznie upierdliwa robota, szczególnie na podłodze. Chodzę teraz cała pokrzywiona :rolleyes:

Mąż wstawił szafkę do łazienki, zamontował też umywalkę i baterię. Zdjęć nie robiłam, bo nie doczekała się jeszcze szuflad. Ale na dniach będą :)

Kolejna rzecz, która jest, ale której nie udało się obfocić to kinkieciki w wiatrołapie. Tworzą cudowny, nastrojowy klimat, ale zupełnie nie chcą się fotografować zaświecone (ze zgaszonymi znów kompletnie nic nie widać). Wiedziałam, że w kwestii zdjęć wiatrołap będzie "trudnym" pomieszczeniem, ale nie sądziłam, że aż tak :(

jaki duzy ten Twój pokój w porównaniu zmoich aneksikiem ! o urodzie nie wspominam nawet -nie ma co porównywać

Kochana, co Ty opowiadasz. Prześlicznie jest u Ciebie :yes:

Czyli teraz składacie meble w kuchni, kupujecie materac i na nowe !

No, jeszcze zmywarka, płyta, garnki... i pralka jakaś też by się przydała :rolleyes:

jeszcze boazeryjne pytanie - deski kupowaliście w markecie czy w stolarni?

W takim małym budowlanym sklepiku, którego właściciele mają też stolarnię. Te deski sprowadzają ze Słowacji, bo jak przyznali nie opłaca im się robić.

To kiedy montujecie kuchnię?

no właśnie kiedy? i czemu tak późno

No niestety parapet nas blokuje. Z początkiem lutego ma przyjechać :(

przypomnisz kochana jaką farbą malowałaś sufity i ściany oraz namiar na listwę przypodłogową, będę wdzięczna

Kuchnię i łazienkę Beckersem, a resztę Tikkurilą Super White. Od wczoraj oczywiście zdążyłam już zapaprać ścianę (:rolleyes:) i wszystko pięknie (oraz super łatwo) zeszło. Może to za krótko żeby się wypowiadać o wrażeniach, ale póki co jestem zachwycona nimi :)

Listwy kupiliśmy w stolarnia24.pl. Model jaki mamy to Jagoda, tylko w niestandardowej, "pogrubionej" wersji (zrobiliśmy 18-milimetrową dylatację). Obsługa jest przemiła. Panowie jeszcze przed wpłatą mieli gotowe zamówienie :)

Drop, czy możesz mi podpowiedzieć jakich farb (ewentualnie czegoś jeszcze) używałaś do Twojej pięknej boazerki? :) Czy myślisz, że ten zestaw nadałby się do przemalowania łózka drewnianego?

PS. Zdjęcie z boazerią i kominkiem wymiata. Będziesz miała bardzo oryginalne i zaskakujące wnętrza :yes: http://emoty.blox.pl/resource/bravojs0.gif