Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

Za radą znacznie bardziej doświadczonej w tym temacie forumki najpierw pomalowaliśmy Jedynką (wcześniej podawałam, że Śnieżką. Błąd, na puszce jest Jedynka jak byk:rolleyes:), a na to poszedł Beckers akrylowy. Ta tańsza pod spód to dlatego, że malowaliśmy surowe drewno. A ono podobno bardzo pije farbę. Do przemalowania może wystarczy tylko jedna, ale ja się tak średnio na tym znam. Warto dopytać jeszcze kogoś mądrzejszego :)

Dziękuję za tyle miłych słów :hug:

Miłego dnia! :bye:

Edytowane przez Drop_Inn

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dropinko

No nie mogę milczeć, gdy widzę TAKIE CUDA!

Pięknie jest. Wszystko mnie zachwyca i cegła, i boazeria, i szachownica, i podłoga w salonie, i lampecki , i krzynecka .

Od razu humor mi się poprawił :D

no właśnie - co będzie jak już skończycie !

jaka umywalka i szafka w łazience? Ikeowe? Baterie pamiętam, podziwlałam, zrezygnowałam ze względu na cenę niestety...

ja chciałam do siebie umywalkę Ikeową 60-tke nakładaną na szafki Hemness, ale samej szafki nie chciałam. Pisałam z pewnym producentem o zrobieniu konsolki pod wymiar tej szafki... Niestety - dostałam odp, ze konsolek mniejszych niż 85 cm to ini nie robią bo to bez sensu.... i co - szukam dalej chyba.

No nie mogę milczeć, gdy widzę TAKIE CUDA!

Pięknie jest. Wszystko mnie zachwyca i cegła, i boazeria, i szachownica, i podłoga w salonie, i lampecki , i krzynecka .

Od razu humor mi się poprawił :D

Mnie teraz też. Bardzo! :)

Dziękuję Ci Julianko! :hug:

dlatego nie mogę doczekać się reszty bo u Ciebie nawet "gołe" ściany robią takie wrażenie :jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Ateno, przemiłe jest to wszystko co piszesz :hug: Szczególnie gdy się wkoło słyszy, że jak białe to nuda, zimno...

no i co tu napisać po tylu zachwytach- :jawdrop:

a co to będzie jak już skończycie :rolleyes:

no właśnie - co będzie jak już skończycie !

Oj kochane, bo się zaczynam stresować czy podołam... :rolleyes:

jaka umywalka i szafka w łazience? Ikeowe? Baterie pamiętam, podziwlałam, zrezygnowałam ze względu na cenę niestety...

Tak, ikeowe :yes: Hemnes 80-ka + Rattviken.

Mąż się trochę namęczył przy montażu, bo mieliśmy za nisko osadzony odpływ. Ostatecznie jakoś sobie poradził całe szczęście, ale przez moment był stres :rolleyes:

ja chciałam do siebie umywalkę Ikeową 60-tke nakładaną na szafki Hemness, ale samej szafki nie chciałam. Pisałam z pewnym producentem o zrobieniu konsolki pod wymiar tej szafki... Niestety - dostałam odp, ze konsolek mniejszych niż 85 cm to ini nie robią bo to bez sensu.... i co - szukam dalej chyba.

Mnie się szczerze mówiąc też średnio podoba 60-ka. Znacznie korzystniej prezentują się Hemnesy mając 2 uchwyty :yes:

Trzymam kciuki zatem za pomyślne łowy. Bo że coś złowisz to jestem przekonana :)

Dropku pięknie u Ciebie! Z niecierpliwością czekam na dalsze etapy. Pozwolisz, że będę czerpać inspiracje z Twoich poczynań.

Cześć Dzazgunio, miło Cię znowu widzieć :)

Nie tylko pozwolę, ale będę prawdziwie zaszczycona :hug:

Pozdrawiam Cię serdecznie :bye:

O rany, dawkujesz nam te wnętrza! Super, bardzo mi się podoba!

Bardzo fajnie to słyszeć :)

Głaski dla małego zawodnika :hug:

Dropko w najgorszym wypadku przesuniecie kinkiety - koszt jakis dojdzie, ale nie jakiś kosmiczny. Gorzej, jaby ci sie np boazeria odwidziała ! albo ceglany kominek . Kable to kosmetyka. U mnie mimo przesuwania tez jeszcze sa do poprawki jakies - widac to nieuniknione...

co do konsolki - tak, hemnes 60 wyglada bardzo dziwnie. u nas niestety 80 nie wejdzie -tzn nie bedzie miejsca pomiędzy szafka a wanną - a tego nie chce - miałam tak teraz i niestety ale od chlapania woda zrobiła się tam masakra, bleeee - mimo szorowania. Natomiast konsolka na toczonych nózkach, z półką dolną i może szufladką - choć szufladka to chyba nie wyjdzie, bo zbyt mała by bła - to 60 jak najbardziej jest ok - wg mnie. Na razie innego pomysłu brak.... umywalka ikeowa fajna, bo i stylem podhcodzi mi i tym, że na niej mozna mydło postawić czy kubeczek ze szczotkami.

Dropko w najgorszym wypadku przesuniecie kinkiety - koszt jakis dojdzie, ale nie jakiś kosmiczny. Gorzej, jaby ci sie np boazeria odwidziała ! albo ceglany kominek . Kable to kosmetyka. U mnie mimo przesuwania tez jeszcze sa do poprawki jakies - widac to nieuniknione...

Albo sobie pudełka postawię na regale żeby wyrównać dysproporcje :)

Coś się wymyśli :yes:

co do konsolki - tak, hemnes 60 wyglada bardzo dziwnie. u nas niestety 80 nie wejdzie -tzn nie bedzie miejsca pomiędzy szafka a wanną - a tego nie chce - miałam tak teraz i niestety ale od chlapania woda zrobiła się tam masakra, bleeee - mimo szorowania. Natomiast konsolka na toczonych nózkach, z półką dolną i może szufladką - choć szufladka to chyba nie wyjdzie, bo zbyt mała by bła - to 60 jak najbardziej jest ok - wg mnie. Na razie innego pomysłu brak....

Zgadzam się - taka konsolka powinna być też lżejsza wizualnie.

I do lustra będzie Ci pasować :)

Kamiku, Venusku, Ido, Aguś, cała w rumieńcach dziękuję za komplementy! :hug: :hug: :hug:

Kolejna fotorelacja pewnie w weekend. Mąż sukcesywnie skręca szafki, ale z doskoku, kiedy w pracy luźniej, więc raczej z wolna idzie.

A ja, przeglądając inspiracje, znalazłam nową miłość.

Trójkąciki :wiggle:

http://media-cache0.pinterest.com/upload/415597871833145390_naNvQ59a_c.jpg

Źródło

http://media-cache-ec5.pinterest.com/550/06/b8/8f/06b88f2e7180d5df1a63eb90f155b4dc.jpg

Źródło