Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dropko do dopieszczania to jeszcze daleka droga ;) wypadałoby najpierw drzwi kupic ;) ale za to mam wielgachny stół do scraproomu :) :) :)

lustro - mnie ta żółć nie pasuje - dałabym

1. czarne lub ciemnoszare

2. średnioszare

3. miętowe -bo to jeden z Twoich ulubionych kolorów ;) albo jasniutko turkusowe.

Inny intensywny kolor mi nie pasuje.

Dropku jeśli chodzi o ramę lustra to ja pomyślałabym o czerni ..

Wzięłabym jakąś taśmę izolacyjną czy coś takiego w kolorze czarnym , obkleiła ramę żeby zobaczyć jaki będzie efekt..

OK, no to znacie już pierwszy typ :) Czerń rzeczywiście chodzi mi po głowie :yes: Kusi, a jednocześnie budzi lęk. Może lepiej żeby się nie odcinało tak drastycznie... :confused:

Witam się i ja oficjalnie :) O tym, że się podoba już pisałam :) O zarażeniu Ektorpem też :) Po nocach mi się śni! Dropku, a jaki dywan planujesz?

Ja choruję znowu na wiklinową skrzynię ze skórzanym zapięciem. Da radę z Karlstadem?

Super, że jesteś! :welcome:

Dywan uwidział mi się taki:

http://media-cache-ec7.pinterest.com/550/90/83/08/908308baa2a0c57b207016759fd114c9.jpg

Myślałam, że jest czarno-biały, ale na stronie bardziej wpada w beż. Chcę się przekonać jak na żywo.

Karlstad da radę, mówię Ci. Będą się pięknie uzupełniać :yes:

W ogóle to ledwo ustawiłam swoje meble, a już mi szkoda, że nie jest trochę bardziej tak:

http://media-cache-ec5.pinterest.com/550/ab/ec/4e/abec4ee6f710849c5e19c3085cc6901a.jpg

Może dlatego tak mi się podoba ten Twój Karlstad :lol2:

O widisz, ta inspiracja świetna! Może mu nóżki machnąć na czarno :) Dropku, ja ten dywan widziałam, bo mnie na stronie zainteresował. Muszę przyznać, że na mnie na żywo zrobił mniejsze wrazenie. Rzezczywiscie bardziej wpada w beż i w dodatku jest bardziej "wyblaknięty" (ciekawe czy jest takie słowo) niż na zdjęciu.

Dropko do dopieszczania to jeszcze daleka droga ;) wypadałoby najpierw drzwi kupic ;) ale za to mam wielgachny stół do scraproomu :) :) :)

No tak, ja przecież też od pół roku trzymam w pudłach zwisy, a jeszcze nawet nie mam stołu :rolleyes:

lustro - mnie ta żółć nie pasuje - dałabym

1. czarne lub ciemnoszare

2. średnioszare

3. miętowe -bo to jeden z Twoich ulubionych kolorów ;) albo jasniutko turkusowe.

Inny intensywny kolor mi nie pasuje.

Dzięki za propozycje, Kamuś :hug:

Szary rozważałam, ale odpadł. Myślę, że będzie za mdło.

Ale mięta to i owszem, jest w stawce :yes:

Dobra, już zaraz piszę tego posta o kolorach :)

O widisz, ta inspiracja świetna! Może mu nóżki machnąć na czarno :)

Tak, tak, tak! Bardzo dobry pomysł :yes: Zrobi się bardziej charakterny.

Dropku, ja ten dywan widziałam, bo mnie na stronie zainteresował. Muszę przyznać, że na mnie na żywo zrobił mniejsze wrazenie. Rzezczywiscie bardziej wpada w beż i w dodatku jest bardziej "wyblaknięty" (ciekawe czy jest takie słowo) niż na zdjęciu.

Kurcze, niedobrze. Już się tak nastawiłam... :(

Ale wiadomo, na siłę nie będę brać.

Dropku ja własnie nie widzę nic o ostrym kolorze. Może faktycznie mięta ? Czerń bym tam widziała gdyby jej było więcej w łazience. A samo lustro - tak ni z gruszki ni z piertuszki mi się tam nie widzi.

Otóż to! Czerń na pewno mi nie zablokuje innych dodatków, wciąż będę mogła szaleć z kolorami. Ale martwię się, że to za "ciężkie" towarzystwo dla kinkietu. On jednak raczej delikatny...

A zatem Miłe Panie wybieramy kolor dla lustra :D

W chwili obecnej jest żółte. Chcemy żeby było ŁADNE :)

DSC_2235a_filtered.jpg

Mam typy, ale nie umiem się sama zdecydować. Bardzo potrzebuję Waszych rad :)

OK.

Pierwsza propozycja to czerń.

Mam nawet zdjęcie podobnego (o ile nie tego samego) lustra w takiej właśnie odsłonie.

http://1.bp.blogspot.com/-y4aW1zLZxS0/TyMLeeSQcAI/AAAAAAAACus/xzghR6ZOHMk/s640/IMG_0467.JPG

Zdjęcie stąd.

Plusy:

+ ponadczasowy, uniwersalny kolor, nieograniczający dalszej aranżacji.

Minusy:

- mocny odcień, może zabić całą lekkość lampy.

Mięta (bardzo jasna najchętniej) jest kandydatem nr 2.

http://media-cache-ec4.pinterest.com/550/4d/6f/45/4d6f454cfb5d8991cf222ed3d40030fe.jpg

Źródło

http://media-cache-ec1.pinterest.com/550/a3/5d/d5/a35dd57b314e3537b8a580e0c184e267.jpg

Źródło

Lubię ten kolor :) Najbardziej właśnie z bielą i szarością. Jest lekki, świeży i nie mam go jeszcze nigdzie w domu. A już od dawna chciałam :)

Na koniec (tu dla mnie samej niespodzianka) taki jakby... hmm... łosoś? :rolleyes:

Ostatnio zwracają moją uwagę inspiracje, na których pojawia ten odcień.

Ale czy sprawdziłby się u mnie?

Czy w ogóle jestem na niego dość odważna? :rolleyes:

http://media-cache-ec4.pinterest.com/550/43/bc/12/43bc12ea0d611c86194ef434fdba84a9.jpg

Źródło

http://media-cache-lt0.pinterest.com/550/3e/1c/6a/3e1c6aa1e939fa532865cd9084dc9440.jpg

Źródło

http://media-cache-ec4.pinterest.com/550/64/ad/8c/64ad8c15efd72a67a6b7ab12d1484c8d.jpg

Źródło

No i co myślicie?

Tutaj liczy się naprawdę każdy głos :)

A i inne warianty przyjmę jeśli macie. Może żaden z powyższych to nie to? :confused:

Dropinko, dla mnie czarny :yes: Pasuje jak ulał :). Wtedy pozostałe dodatki mogą być w każdym z wybranych kolorów i mięta, i łosoś :). W przypadku lustra w innym kolorze już tak łatwo nie będzie :no:

Julianka, dzięki za pierwszy głos :hug: Burza w moim mózgu trwa ;)

Jjana, no właśnie biały nie :no: Był pierwszą myślą, ale ostatecznie uznałam, że to o tę jedną kroplę bieli za dużo.

Yokasta, Ty chociaż masz usprawiedliwienie dla zmienności :D

Rączki prysznicowej jeszcze nie ma - znaczy mąż się ociąga z montażem :rolleyes:

Ile odstaje bateria? Matko, nie wiem :rolleyes: Myślę, że też standardowo :yes:

Kurcze, nie zwróciłam uwagi jak się leje, ale mogę podpatrzeć :) Nie wiem tylko czy tak naprawdę rozumiem co to jest zakręt od przelewu :cool:

Ten kurek pod baterią w krótszej ścianie wanny :D. U mnie jest przekręcany dlatego napisałam zakręt :lol2:. Macie klik-klak czy też przekręcany?

Z tym wężem jest taki cymes, że idzie centralnie pod baterią, tak jak ta zaślepka i u mnie się obija jedno o drugie :(.

A nie wiem czy pytałam - wannę macie akrylową czy inszą? :)

Ten kurek pod baterią w krótszej ścianie wanny :D. U mnie jest przekręcany dlatego napisałam zakręt :lol2:. Macie klik-klak czy też przekręcany?

Aaa. To tak, też mamy przekręcany :lol2: Zwrócę uwagę czy się leje.

Z tym wężem jest taki cymes, że idzie centralnie pod baterią, tak jak ta zaślepka i u mnie się obija jedno o drugie :(.

Sprawdziłam właśnie przy mojej "starej" wannie. Tam układ jest co prawda inny - bateria nie znajduje się bezpośrednio nad przelewem, ale gdyby była przesunięta, też by się obijało :(

A nie wiem czy pytałam - wannę macie akrylową czy inszą? :)

Stalową emaliowaną. Taki najtańszy Kaldewei :)

Mnie najbardziej pociąga ta mięta, choć to ryzyk fizyk tak naprawdę, ale efekt może być niesamowity :yes:

Dzięki Ilonko, spróbuję pobawić się potem kolorami, może wymęczę jakieś wizu :)

Dropko łososiowego nie lubie, tonie zachęcę ( wyjątkiem sa piekne papiery na Twoim kalendarzu ;) ) ja bym zaryzykowała z ta miętą. przemalowanie potem na czarno nie bedzie trudne - w druga stronę - gorzej, bo więcej warstw ;) jak kolor wyjdzie ci zbyt intensywnyrozbielisz metoda suchego pędzla juz na lusterku i bedzie super :) a jak łososiowi Ci chodzi po głowie - może wprowadzic w duperelkach, albo np jednym z zestawów ręczników ;)

Dropku,

bardzo Ci dziękuję za krzesłową poradę... wiem, że pełny obraz 'bitwy' będzie, jak nils przyjedzie, wtedy bedzie dobry czas na głosowanie i wybór ostateczny...

widzę, że Ty też masz kolorowy dylemat;).... skoro nie biel na lustrze, to albo czarny - choć nie wiem, czy nie za 'mocny' to bedzie akcent albo ten miętowy.... łososiowego też nie lubię za bardzo....

także czarny lub mietowy... niewiele pomogłam, wybacz:cool:

pozdrawiam i dziękuję:bye:

Zrobiłam taki miętowy kolorek w paint (przepraszam za jakość). Na żywo na pewno wyszedłby ładniejszy :).

Tu był, ale się zmył :D

ale i tak podtrzymuję głos na czarny :yes:

Jej... jak ja bym chciała taką wymówkę dla zmian jak Ania :) i wcale nie chodzi o samo usprawiedliwianie ciągłych rewolucji w koncepcjach ;).

http://ggmania.eu/Emo/emoty_duze/rozne/baby3.gif

Edytowane przez julianna16

Dropko łososiowego nie lubie, tonie zachęcę ( wyjątkiem sa piekne papiery na Twoim kalendarzu ;) )

Ha! Mówiłam, że masz świetne wyczucie. Trafiłaś nie wiedząc przecież jeszcze, że go lubię :hug:

ja bym zaryzykowała z ta miętą. przemalowanie potem na czarno nie bedzie trudne - w druga stronę - gorzej, bo więcej warstw ;)

Słuszna uwaga :)

Dropku,

bardzo Ci dziękuję za krzesłową poradę... wiem, że pełny obraz 'bitwy' będzie, jak nils przyjedzie, wtedy bedzie dobry czas na głosowanie i wybór ostateczny...

Poczekam w takim razie cierpliwie na ostateczną rozgrywkę ;)

A tak przy okazji: Witaj! :welcome: Miło mi będzie Cię tu z nami "mieć" :)

widzę, że Ty też masz kolorowy dylemat;).... skoro nie biel na lustrze, to albo czarny - choć nie wiem, czy nie za 'mocny' to bedzie akcent albo ten miętowy.... łososiowego też nie lubię za bardzo.... także czarny lub mietowy... niewiele pomogłam, wybacz:cool:

No coś Ty, pomogłaś bardzo :hug:

Lubię kiedy mi mówicie co myślicie, bo to zwykle pomaga myśleć mnie ;) Czasem utwierdzam się, że coś jest słuszne, czasem dokładnie odwrotnie. Ale zawsze dzieje się to z większą świadomością :)

Zrobiłam taki miętowy kolorek w paint (przepraszam za jakość). Na żywo na pewno wyszedłby ładniejszy :).

ale i tak podtrzymuję głos na czarny :yes:

Dzięki Ci Kochana za to dzieło. Za to, że poświęciłaś czas :hug:

Ja też już mam gotowe 2 pastele - zaraz Wam pokażę co mi wyszło :)

Jej... jak ja bym chciała taką wymówkę dla zmian jak Ania :) i wcale nie chodzi o samo usprawiedliwianie ciągłych rewolucji w koncepcjach ;).

http://ggmania.eu/Emo/emoty_duze/rozne/baby3.gif

Eh, cóż mogę powiedzieć... Likewise :)