Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

Drop, jak tylko słyszę "dziękuję za uznanie" to zaraz mi się wróżbita maciej z youtube przypomina :lol2:

Aa, faktycznie! Znam temat http://emoty.blox.pl/resource/laie_67.gif http://emoty.blox.pl/resource/laie_67.gif http://emoty.blox.pl/resource/laie_67.gif

"No i skąd jak miałbym to wiedzieć?"

No to cudnie, że "Pani wie, o czym ja mówię!!" :rotfl:

"Ja wiem, ja to wiem!" :D

Pani, Pani Kasiu, jeśli mnie Pani zna, to Pani wie, że ja bajek nie opowiadam Pani Pani Kasiu...

Biała albo ciemno szara - to mogę Pani od razu powiedzieć Pani Pani Kasiu...

:rotfl::rotfl::rotfl:

A tak na poważnie, to powinnam za miętą pewnie głosować... i bez wizek pewnie bym tak zrobiła ;) Ale wizualizacje udowadniają, że stonowane barwy, bardziej zlewające się z resztą w tym wypadku bardziej pasują:yes:

A przy okazji - boże, jak pięknie u Ciebie się robi:rolleyes: Łazienka, nad którą tu rozprawiamy - cudna. Salon świetny. Czekam na kuchnię:wiggle:

PS Ja też korzystam z gimpa:wiggle: Fajny program :yes:

Edytowane przez MagdaZZZ

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiem, zarzekałam się, że bieli nigdy dość, a tu - surprise, surprise - czuję potrzebę koloru w tej łazience. Choćby czarnego, ale jednak :rolleyes:

A może ja po prostu źle robię próbując decydować teraz, już?

Może rozsądniej zaczekać na dodatki? Trochę ze wszystkim pomieszkać, oswoić się? Nie wiem... poczekać na olśnienie? ;)

Dorko, prosektorium dziękuje :lol2:

Ilu, ja już u Ciebie była, głosowała... :yes:

Tiffany blue - oj nie :no:

Aguś, toż to łosoś przeca, nie róż :lol2:

Madziu, dziękuję! :hug:

Ah, i posłałam coś na priv http://forum.barcis.pl/images/smilies/mail.gif

Błękit w takiej wersji mi się podoba i bardzo tu pasuje :yes:

No właśnie,mi też się wydaje, że fajnie by się sprawdził :yes:

On jest taki czyściutki i radosny w połączeniu z bielą i szarościami :)

Na mojej wizce wyszedł trochę taki "odblaskowy" ;) Ale w realu, jeśli dobierze się naprawdę blady błękit może wyjść bajecznie:rolleyes:

Mięta za to - mam takie spostrzeżenia - lubi światło dzienne...dużo lepiej się prezentuje w jasnych pomieszczeniach ze światłem słonecznym, a tu jedak okien brak :roll: Nie mówię, że byłoby źle ;) Ale jednak błękit ładniej w tego typu pomieszczeniach się prezentuje...

Cześć Dziewczyny! :bye:

I dzięki za kolejne głosy! :hug:

Widzę, że mięcie i łososiu będzie się trudno przebić :rolleyes:

pesteczka pisała, że to samograje czarno -białe aranżacje

Natalko, ależ ja ani trochę w to nie wątpię :no: Jedyne co mnie trapi tak naprawdę to czy będę się w takim wnętrzu dobrze czuła :rolleyes:

W swoich zbiorach mam na ten przykład takie zdjęcie:

http://media-cache-lt0.pinterest.com/550/c7/3e/72/c73e72a61d8febddba41a7bffd1bd6b6.jpg

Źródło

Zainteresowało mnie na tyle, że zachowałam jako inspirację. Jednak bardziej niż rzeczywisty cel czy wzór jest to dla mnie po prostu ładny kadr. Wiecie - taki intrygujący obrazek, kompozycja, która ucieszy wzrok. Ale którą się podziwia i nic więcej - nie czuję, że to "moje", wymarzone, że byłoby mi w takim miejscu komfortowo :no:

Bardzo podobny stosunek mam też zresztą do wnętrz stricte industrialnych. Kocham oglądać, fascynują mnie poszczególne elementy, ale nie umiałabym tam wkomponować siebie.

Na pewno doskonale rozumiecie :)

Moje wnętrze ideał, to takie z maksymalnie jednolitą bazą okraszoną kolorami w dodatkach. Najlepiej żeby były radosne, jasne i żeby było ich możliwie jak najwięcej (w granicach rozsądku oczywiście). Wersja z szarością wydaje mi się za ponura, za serio... W sensie widzę, że to się dobrze komponuje, że gra, ale serce mi jakoś nie chce zabić mocniej. Czerń już bardziej, jednak to wciąż jest zbyt neutralny układ. No i po zrobieniu wizualki naprawdę boję się wrażenia przytłoczenia. Ktoś słusznie zauważył (yokasta chyba), że rama jest naprawdę bardzo gruba. Przy cieńszej nie wahałabym się pewnie ani chwili, ale tu nawet patrząc na zdjęcie czuję jakby zaraz się miała na mnie rzucić. Cała ściana wydaje się ciemna i złowroga.

:lol2:

A bardzo delikatny błękit brałaś pod uwagę???

A owszem, brałam :yes:

Wszak został nam do wykorzystania prawie cały niebieski pigment :lol2:

[ATTACH=CONFIG]168803[/ATTACH]

Mi się bardziej niż mięta u Ciebie podoba :)

Madziu, jej! Kochana jesteś, że tak wykolorowałaś dla mnie :hug: :hug:

I dodatki nawet powklejałaś :wiggle:

Podoba mi się :yes: Myślę, że zupełnie śmiało możemy włączyć go do gry :hug:

Mięta za to - mam takie spostrzeżenia - lubi światło dzienne...dużo lepiej się prezentuje w jasnych pomieszczeniach ze światłem słonecznym, a tu jedak okien brak :roll:

Widzisz, nie pomyślałam, że tu światło ważne. Dobrze, że o tym wspomniałaś :)

A może lepiej pójść w taki zgaszony odcień? - coś powiedzmy jak tu:

http://media-cache-ec4.pinterest.com/550/52/12/79/521279b643e42a4cb19c65a9e8d24a07.jpg

Ja dla spokoju maźnęłam jeszcze bardzo bladą miętę. Najbledszą jaką umiałam :rolleyes:

Przypomniałam też sobie, że mam poduszki w tym kolorze. Spróbuję je wykorzystać do przymiarek :)

DSC_2235mints_filtered.jpg

Vesilko, Bastki, Leiu, Natalko, Martuś, Ateno, Karolku, Olu, a także wszystkim głosującym wczoraj: jeszcze raz wielkie dzięki! :hug:

Muszę już zmykać, ale temat pozostawiam otwarty.

Chętnie poznam Wasze opinie o błękicie :)

Z niebieskościami bym tylko uważała, żeby nie poszło wszystko w zbyt marynistycznym kierunku:no:

Na inspiracji to taki chaberek jak dla mnie - też o nim myślałam ;) Ale to już blisko do navy-blue, a wtedy marynistyczny look gwarantowany - a to, mi się wydaje, popsuło by cały efekt :no:

Blady błękit jest bezpieczny... a do tego cudnie gra z miętą :) Można ją wtedy przemycić w dodatkach :lol:

PS Udało mi się też zrobić czarną trójwymiarową ramę. Mogę wkleić, choć wydaje mi się, że temat czerni mamy z głowy i mówimy mu stanowcze nie :) Ja przynajmniej stoję na podobnym stanowisku :hug: