Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dropek,

Tyle się dzieje, a Ty cyk, krótka reporterska relacja i już.

Właśnie, właśnie Dropko i fotek małohttp://www.hso.pun.pl/_fora/hso/smilies/[dblpt]foch[dblpt]

Nabytki fajne, ale z chęcią obejrzę jeszcze dywan i agd:yes:

Poczekamy jak już wygrzebiesz się spod tej góry papierów:hug:

Nie wiem, czy już się tu witałam-jak nie to właśnie to czynię;),podczytuję od dawna. Mam pytanie odnośnie waszej sofy z Ikei( chcemy identyczną), czy zwróciłaś uwagę ile wyniosłaby jej cena bez pokrowca? na dekorii czytalam, ze jest taka opcja jednak na stronie ikeii tego nie znalazlam.

pozwolę sobie udzielic odpowiedzi :) pytałam w Ikei - jest opcja zakupu bez pokrowca.

Illu, no wiem, przepraszam, ale taką miałam krótką przerwę obiadową ;)

Jjana, to te w salonie są z Ikei?

Jak się sprawują? Bo, wyglądają ekstra :D

Aguś, moja praca jest nie tyle papierkowa, co interpersonalna, dlatego nie mogę z Wami rozmawiać jednocześnie ;)

Natalko, na razie wrzucam zbliżenia, bo na szersze kadry nie mam chwilowo warunków. Zawiozę go w weekend do mieszkania i wtedy przedstawię w pełnej krasie :)

DSC_2303a.JPG

DSC_2306a.JPG

DSC_2310a.JPG

DSC_2313a.JPG

Wykonany jest z kolorowych skrawków różnych materiałów - są paski, krata, czasem też bardziej fantazyjne wzory. Niestety słabo je widać na tych zdjęciach (a niby pisałam, że zbliżenia) :rolleyes:

[Drop to dokładnie te :) Na żywo wyglądają jeszcze lepiej niż na zdjeciach. Dokąłdne ich wyprasowanie nie jest jednak łatwą sprawą. To po prostu len.

Teraz, na zmianę, bardzo chciałabym takie. Też z Ikea. Jednak ich koszt to ponad 500 złotych (do moich okien). Może widziałyście gdzieś podobny metariał na metry?

Dywan zapowiada się fajnie. Czekam na weekend :)zaslony.jpg

Dropku, dywan wygląda interesująco. Lubię takie szmaciaki. Miło mi się z dzieciństwem kojarzą, moja babcia takie robiła.

Może wzorów nie widać, bo zrobiłaś zbliżenia? A one wymagają szerszych ujęć.

Czekam na fotki dywanu w docelowym miejscu :yes:

Dropinko,

Przyszłam podziękować za piękną inspirację :hug:

W zamian przyniosłam coś wiosennego :D. Ach mieć takie miejsce do czytania :D.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m21vyzeXtE1qzmt81o1_500.jpg

Źródło

Też jestem na tak za dywanem. Pewnie jest mięciutki? Dobrze będzie się wpisywał do Waszego wnętrza.

Kontakty wyglądają bardzo elegancko. Ostatnio w sklepie spędziłam dłuuugie minuty na wpatrywaniu się w gniazdka a i tak niewiele z tego wyszło. Za to Twoje są trafione w 10!

Dropko, mam jeszcze pytanie z innej beczki, bo wciąż zachwycam się Twoją łazienką a że jestem przed remontem swojej... Możesz mi napisać jaki kolor fugi macie? I ile mm?

Zastanawiam się czy biała fuga sprawdzi się w łazience... Osobiście myślałam nad srebrno-szarą fugą do mugatów...?

Edytowane przez sowawa30

Jjano, Narendil, Agawi, Kamilciu, Illu, Sowawo, Adme, zdjęcia dywanowi słabo służą, ale cieszę się, że coś jednak w nim dostrzegłyście :)

Wrzucam jeszcze kilka obiecanych ujęć. Nic nadzwyczajnego, ale mnie satysfakcjonuje :rolleyes:

DSC_2325a.JPG

DSC_2326a.JPG

DSC_2331a.JPG

Jjana, tak się spodziewam właśnie, że prasowanie będzie niezłym wyzwaniem. Ale ja akurat tę czynność bardzo lubię, także nie czuję się zniechęcona ;)

Zasłony które pokazałaś bardzo ładne. Mam nadzieję, że uda się znaleźć coś w ten deseń, ale w znośniejszej cenie. Dla mnie to zawsze był raczej ciężki temat, więc się cieszę, że chociaż salon z głowy ;)

Julianko, cudny kącik przyniosłaś :hug: Gdy byłam mała marzyłam o takim siedzisku tuż przy oknie. W sumie to ciągle marzę :)

Kamilciu, może w jakimś innym miejscu się przyda?

Sowawa, jeśli nie kupiłaś jeszcze pstryczków, to polecam Ci te całym sercem. Wyglądają na porządnie wykonane i są jeszcze ładniejsze niż na zdjęciach :)

A co do fug - mamy białe. Chciałam żeby maksymalnie zlały się z płytkami, żeby nie tworzyły siatki. Wszystkie impregnowałam (upierdliwa robota btw), także mam nadzieję się nie zajeździć przy sprzątaniu. Wszystko tak naprawdę zależy jaki efekt chciałabyś uzyskać. Na forum było już parę wersji z ciemną fugą i wyszło naprawdę bardzo ładnie. U siebie jakoś jej jednak nie widziałam :rolleyes:

Adme, trochę muszę przyznać już wyciągam :yes: W łazience postawiłam dozowniki i jakąś świeczkę zapachową. A w salonie mąż ułożył kompozycję z misek :rotfl: Śmieszne to, bo w pozostałych pomieszczeniach sajgon - pełno kartonów, narzędzi, jakichś desek, płyt... Ciekawe co pomyśli nasz pan stolarz jak pójdzie umyć ręce po montażu... :D

Julianko, cudny kącik przyniosłaś :hug: Gdy byłam mała marzyłam o takim siedzisku tuż przy oknie. W sumie to ciągle marzę :)

Ja też :D - może uda mi się namiastkę zrobić w moim gabinecie. Parapet ma około pół metra szerokości, więc moje 4 litery powinny się wpasować :lol2:

Dropko dywanik bardzo pasuje i bardzo wizualnie ocieplił salonik:yes: Właśnie tak go sobie wyobrażałam.

Dziewczyny, a tkanina Tosca nadaje się na zasłony? Czy ja coś źle zrozumiałam?

Ja mam w tym materiale obite łóżko i fotel w sypialni:) Jakoś nie widzę go na zasłonach...:(