Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dropek,

Najpierw śliczna łazienka a teraz cudny salon.

Masz bardzo oryginalny styl i wielkie wyczucie w doborze detali.

Bardzo, bardzo podoba mi się dywanik, narożnik, ściana, kominek. Wszystko z osobna ładne a razem tworzą niepowtarzalne wnętrze.

Dodam tylko, że bardzo dobrze zrobiłaś rezygnując z klamek, które miałyśmy razem zamówić.

Te, które zamówiłaś do Twojego mieszkanie pasują idealnie. Tamte byłyby jak kwiatek do kozucha.

Odwiedzanie Twojego Wątku to prawdziwa przyjemność.

Tutli, Vesi, Jjano, Agawi, Madi, Illu, Natalko, Adme, Karolku, Anetko, Mugatko, dzięki za dobre słowo dla szmaciaka :) :) :)

Wiem, że on mało reprezentacyjny, ale co zrobię, że mnie urzekł ;) Pomyślałam, że doda trochę swojskości i koloru, nie rzucając się nadmiernie w oczy.

Illu, dziękuję za wszystkie komplementy :hug: Miło mi bardzo, że tak myślisz, bo dla mnie to też przyjemność móc Cię gościć :)

Co do klamek, z żalem muszę się zgodzić. Z żalem, bo są naprawdę bardzo ładne i w niewiarygodnie dobrej cenie. Szkoda, że zbyt eleganckie do mojego grajdołka ;)

Mrówciu, niee, ten Magdowy ładniejszy :) I chyba cały ze szmatek. Mój ma wstawki z takiej jakby słomy (nie wiem jak się to zwie).

Turlu, aleś mnie ucieszyła tą pomyłką :D :hug:

Witam się z rana i życzę pozostałym miłego dnia :)

Jak już pisałam wcześniej - dywanik jest naprawdę fajny a jeszcze po tych dodatkowych zdjęciach utwierdziłam się z przekonaniu, że masz Dropko gust i wiesz do czego zmierzasz.

Takiego narożnika Ci zazdroszczę, będzie gdzie się wylegiwać ;)

Dzięki za informację o fugach. Jeszcze pomyślę...

Z dywanem ciepło i fajnie :)

Tutli tylko te aksamity droie. Droższe niż zasłony z I. Napisałam do jednej firmy, która ma piękne aksamity, ale jeszcze nie odpowiedzieli.

sorry Dropp, że się tutaj rozpisałam żeby jjanie odpowiedzieć - jakby co daj znać to usunę

jjana obawiam się, że w detalu taniej niż w granicach 50zł za m2 weluru czy aksamitu nie kupisz. Niestety do tanich on nie należy ale można go z powodzeniem zastąpić innymi tkaninami o podobnym wyglądzie. Na tej stronie co podałam mają taką mikrofazę, która jak aksamit jest misiowata w wyglądzie a kosztuje raptem 12zł za m2 i nie jest to taka mikrofaza jak ubraniowa. Ona jest z dość wyraźnym włosem - mnie się z zamszem kojarzy. Miękka i ładnie się układa :)

http://artykulytapicerskie.pl/design/_gallery/_orginal/519.jpg

albo droższa tkanina HC 34zł m2 łudząco przypominająca aksamit http://artykulytapicerskie.pl/design/_gallery/_orginal/538.jpg

Wynalazłam sobie wczoraj kinkiet, który bym chciała mieć w salonie. Niestety sądząc po cenie skandynawskiej raczej nie będzie mnie na niego stać :(

lampgustaf_legend_vagglampa.jpg

Może taki więc?

(Na ścianę z boazerią)

markslojd_grimstad_vagglampa.jpg

Oraz...

Stolarz z mężem montują dzisiaj kuchnię :wiggle:

A mnie skręca w pracy z podekscytowania :lol2: