Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ojoj, no to teraz mi głupio :oops:

Kuchnię widziałam, ale że postępów nie było, to i zdjęć żadnych nie robiłam. Nie chciałam Wam serwować powtórki :rolleyes:

Wierzcie, że wolałabym pominąć cały ten niekończący się suspens, te wymówki, no ale jakoś nam się kurcze nie składa. Mąż do piątku będzie poza krajem, wszystko więc znów postoi. Najważniejsze, że parapety wreszcie są i mogę zacząć powoli walczyć z kurzem.

Zaniosłam dziś zasłony do krawcowej, już się nie mogę ich doczekać.

Przy okazji zleciłam wszycie zamków do mych poszewek własnoręcznych :D Wszystko ma być gotowe na za tydzień.

Kamila, u mnie jak wspominałam będzie zastój - możesz śmiało się w tym czasie rozgościć :)

Jjana, do ściany kanapowej moim zdaniem tak, ale co do kominka mam wątpliwość. Jeśli chcesz zrobię Ci wklejkę trochę później - łatwiej będzie ocenić :)

Beatko, bardzo mocno Cię ściskam :hug:

Edytowane przez Drop_Inn

Jjana, bardzo proszę :) Nie wiem tylko czy trafiłam z wielkością.

sofa%25202lampa.jpg

Kamilciu, zasłony mam szare lniane, z materiału IKEA. Te dokładnie, które wiszą u Jjany :) Do tego będą zwiewne białe firany Matilda, ale pozbawione szelek. Mam nadzieję, że dodadzą fajnej delikatności parapetowi z cegły.

Narendilku, to w sensie, że ja Was ciągle raczę wymówkami zamiast zdjęciami z postępów :rolleyes: Wiem, że działam na granicy utraty cierpliwości :lol2:

Wiem, że Ci się spodobała, ale to moim zdaniem nie to :no:

i mnie też się wydaje, że to nie to

Dropko rozważałam Matilde, ale te paseczki w realu cos mnie rozczarowały ;) wiec mam Vivien- wiem, ze sztuczne, ale co tam ;) na wersję letnia planuje kwieciste jakies z bawełny dac ;) bo chwilowo mam czerwone świąteczne w śniezynki ! no co ja poradzę, że mam śniezynkowego bzika ;)

p.s. dziekuję za miłe słowa na temat mojej kuchni u Ilu :)

Edytowane przez Kamilcia

Jjana, ja bym u Ciebie widziała jakąś prostą geometryczną formę. Nie rzucającą się zbytnio w oczy, ale jednak ciekawą.

O, coś dokładnie jak tu:

http://luxia.pl/sklep-internetowy/images/12215/EDEN.jpg/

Stąd

Kamila, a ja odwrotnie - dopiero w sklepie się nimi zainteresowałam. Na stronie zupełnie przegapiłam :rolleyes: Fakt, że nie jest to szczyt wyrafinowania (powiedziałabym nawet, że bardziej przypominają prześcieradła), ale mnie zależało właśnie na czymś niezobowiązującym, na luzie.

Moja mama skwitowała mój wybór tak:

Mama: Noo, ciekawe... To do kuchni będą?

Ja: Nie, nie, do salonu.

Mama: Do salonu?! Ee, tam przecież jakieś eleganckie trzeba.

:rotfl:

Aaaaa... To ja nie doczytałam :)

A ja szukam pomysłu na wiatrołap. Mam biały wieszak i łąwkę. Malowaliśmy w maju, ale tam często przebywa duży pies - bokser. Wiatrołap wygląda jakby niemalownay był od 10 lat. Muszę coś położyć przynamniej do połowy ściany, żeby się łatwo zmywało. Myślę i białej boazerii. Chcę białą cegłę, ale chyba nie będzie się dobrze myła (u Ciebie wygląda świetnie). Sama już nie wiem. Pomieszczenie małe.

Powiem tak... ja uwielbiam tę moją białą cegłę i nie oddałabym jej za nic. Ale fakt, że w czyszczeniu łatwa nie jest (majster już przy montażu mnie przestrzegał, że będę z nią miała utrapienie). Jeśli pies często tam przebywa, radziłabym coś bardziej praktycznego. Boazeria jednak brzmi rozsądniej :yes:

Zaniosłam dziś zasłony do krawcowej, już się nie mogę ich doczekać.

Przy okazji zleciłam wszycie zamków do mych poszewek własnoręcznych :D Wszystko ma być gotowe na za tydzień.

Dropku,

Czekam z niecierpliwością na zasłony. Nie wiedziałam (pewnie mi umknęło), że sama szyjesz.

Mogłabyś pochwalić się poszewkami. ;)