Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja pierdzielę, to chyba tylko w PL jest możliwe. :eek:

Chyba bym rozerwała na strzępy i nawet mąż nie byłby mi potrzebny... :mad:

Tylko właśnie problem z tym, że to znajomy lubego... Ja już nawet nic nie mówię, żeby nie podgrzewać atmosfery.

Dzięki Moonisiaaa. Co do uduszenia, to pewnie tak by się to skończyło, ale nie mam takiej możliwości, bo nawet klucze od mieszkania wrzucił przez otwarte okno i uciekł.

Byłabym wdzięczna :)

Znalazłam! Jak chcesz zobaczyć dzieło Rokoko, to musisz wejść na stronę: http://www.flickr.com/photos/r_okoko20/5922704200/in/photostream i tam są zdjęcia jak ta zdolna osóbka to robiła. Jak również na Jej stronie na forum jest o tym mowa: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?165555-Domek-Rokoko/page51

A rzeczy, które Ty Dropko wyszperałaś są po prostu boskie. Nie wiem jak Ty to znajdujesz...?

A zapalenie zatok mnie tłumaczy?

Tłumaczy :hug:

Współczuję. Tym bardziej, że znam ten ból...

A ten szablon to jak wygląda i skąd? I każdą taką figurę oddzielnie trzeba przyklejać?

Ten szablon, który ma Wiola pochodzi STĄD.

Zobacz, TUTAJ jest pokazane, jak ktoś malował.

A TUTAJ jakaś waryjatka malowała wszystko własnoręcznie ;)

śliczny ten fotel z Ikea- ciekawe tylko czy będzie wygodny... Ja mam oczy szeroko otwarte, bo cały czas szukam swojego ideału przed kominek- jak coś znajduję, to albo za drogi, albo za twardy, albo nie ten kształt:bash:

U mnie priorytet to kompaktowy rozmiar, bo miejsca już nie za wiele...

Wygodny też musi być rzecz jasna :)

Tapetę planujesz cudną- gdzieś widziałam cenę podobnej ponad 300 zł/rolka- ta też tak kosztuje?:eek:

Niestety, dokładnie tak samo jest z tą :sick:

Podałam Ci u siebie nazwę oleju do kontaktu z żywnością, który dziewczyny polecały i używają :)

Dziękuję, już sobie zapisałam :hug:

Trochę przeraziła mnie cena - nie wiedziałam, że to tak droga sprawa. No ale na tym akurat preparacie chyba nie warto oszczędzać.

W tej nowej sofie z I. się zakochałam i aż żałowałam, ze kupiłam Karlstada. A pytałam panią w I czy na wiosnę sa planwoane jakieś nowe sofy. Powiedziała, ze nie... Kłamczucha! A te sofy są w różnych obiciach, m.in. aksamitach- cudo. Na jakieś stronie znalazłam, ze ma kosztować ponad 1 tys. euro. Nie wiem czy prawda. Jeśli tak to już nie żałuję :)

Czyli co, trzymamy kciuki żeby kosztowała słono? :lol2:

Z tapetami to jest tak że u nas, w biednym sumie kraju ceny porządnych markowych tapet są często zaporowe i wybór też sporo mniejszy.

Za o wiele mniejsze pieniądze można kupić tapety za granicą - najtaniej wychodzi w Hameryce. Sprawdziłam i nawet z przesyłką i wszelkimi opłatami opłaca się tam zamawiać markowe tapety. Jeszcze lepiej jak macie kogoś znajomego kto tam mieszka wtedy zamawia dla siebie i wysyła prywatną paczką do PL. Ewentualnie można się umówić w kilka osób na zamówienie i rozłożyć koszty przesyłki :)

Zobaczcie i porównajcie sobie ceny do polskich tutaj i tutaj

Ewentualnie w Anglii ale tam zdaje się niewiele niższe od naszych tutaj

Dzięki za namiary Tutli. Choć tak po prawdzie to aż się boję wchodzić, bo pewnie będę chciała wszystko :rolleyes:

Fotel bardzo mi się podoba. Też uwielbiam fiolety i pochodne, aż po pudrowe róże (byle nie byłyby to kolory jaskrawe).

Ilutku, chcesz powiedzieć, że on wygląda u Ciebie fioletowo? Niedobrze, bo ja znów za takowym nie przepadam. Byłam przekonana, że jest kruczoczarny :o

Dropko, ale śliczna sofka - ciekawe, czy by pasowała do zestawu z ektorpem... no i jaka cena tez istotne ;)

Ja mam z głowy, bo druga za nic nie wejdzie ;)

Tylko właśnie problem z tym, że to znajomy lubego... Ja już nawet nic nie mówię, żeby nie podgrzewać atmosfery.

Dzięki Moonisiaaa. Co do uduszenia, to pewnie tak by się to skończyło, ale nie mam takiej możliwości, bo nawet klucze od mieszkania wrzucił przez otwarte okno i uciekł.

Niestety ze znajomymi chyba jest najgorzej. Niby bywa korzystniej finansowo, ale wyegzekwować coś, albo co gorsza czepić się, to czasem niezłe wyzwanie.

Dropko - chciałaś zobaczyć kiedyś jak przerobiłam szafke do pokoju starszaka. Wrzuciłam w wątek DIY ;)

Wow Kamilciu, prześliczna jest ta szafka! Prosty pomysł, a taki fantastyczy efekt :o

Eh, dlaczego Ty nie mieszkasz bliżej? Zaraz bym Ci coś podrzuciła :D

A rzeczy, które Ty Dropko wyszperałaś są po prostu boskie. Nie wiem jak Ty to znajdujesz...?

Masz talent do szperania. Ja nawet jak patrzę to nie widzę... ;) :rolleyes:

Oj tam, tutaj nie było trudno, bo jjana zdradziła nazwę :)

Edytowane przez Drop_Inn

Właśnie tak to jest, że potem przy urządzaniu okazuje się, że wciąż mało miejsca. Albo że chciałoby się 2 różne kanapy a przecież nie zawsze ma się miejsce. Najlepiej to by było mieć dwa domy i urządzić je w różnym stylu i różnymi kolorami, meblami i zależnie od nastroju się przeprowadzać :lol2: Edytowane przez sowawa30

Narendil dzięki Ci dobra kobieto :) Teraz juz jestem tak oświecona, ze ho ho :) A orientujesz się może czy w Poslce takie szablonu kupię? Z angielskich stron jeszcze nie ściągałam.

Drop czekam na tę kolekcję, więc wypatrzyłam, że na zagranicznych stronach jest :) Tak. Kanapa ma być droga! :) Żebym nie żałowała. Dzisiaj dostałam próbki aksamitów z Runoteksu. Piękne są, ale mój turkus niestety b. intensywny i na zasłony się nie nadaje. Niebieskości mają cudne.

Drop czekam na tę kolekcję, więc wypatrzyłam, że na zagranicznych stronach jest :) Tak. Kanapa ma być droga! :) Żebym nie żałowała. Dzisiaj dostałam próbki aksamitów z Runoteksu. Piękne są, ale mój turkus niestety b. intensywny i na zasłony się nie nadaje. Niebieskości mają cudne.

jjana, czy TAKA cena Cię satysfakcjonuje?

Dropinko od razu zauważyłam powrót, bo ten Twój "nowy-stary" avatarek kojarzy mi się z moimi początkami na FM :).

Chciałam Ci ogromnie podziękować za pokazanie kolekcji Stockholm :hug:. Znalazłam w niej piękne komody :).