Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Widzę że sprawa lustra czasowo zakończona :) ja moją łazienke planuje w bardzo podobnym klimacie, tylko może z miejszą ilością białego, bo M. by to chyba nie zniósł :) takie lustro jak twoje tylko o szerokości twojej umywalki widzialam ostatnio w TK w zniżce za .......65 zł. No a ja koza go nie kupiłam, a kilka dni później juz go tam nie było. No do teraz tego nie moge przebolec.:cry:

A kuchnia już prawie gotowa - pięknie!

Kuchnia pięknie się zapowiada :)

A lustro .........ja zostawiłabym białe ,a kolor wprowadziła w dodatkach :yes:.No ,ale to oczywiście tylko moja opinia :D

Pozdrawiam :bye:

Ja myślę podobnie.

Dla mnie lustro jest częścią wyposażenia, więc u mnie lustra nawiązują do innych "stałych" elementów, a dodatki to już całkiem inna bajka... :cool:

No, ale ja mam na wszystko "foldery" :lol2: :rolleyes:

Dropko byłam pewna, że pisałam - widac nieźle jestem zakręcona... mnie białe gra jak najbardziej :) a w dodatkach możesz wtedy sobie zmieniać :) Zresztą przemalowanie to chwilka - więc nie ma co płakać ;)

kuchnia coraz bardziej swojska :) czekam na udomowienie po przeprowadzce... nawet nie pytam, kiedy ;)

Dropko Lustro jest śliczne a nie problematyczne..

W bieli całkiem mu do twarzy.

Być może trochę mdło teraz wygląda , ale jak dodasz jakiś kolor w dodatkach , choćby w ręczniku to myślę że będzie całkiem ok.

ładna ta Twoja łazienka :)

Kuchnia pięknie się zapowiada :)

A lustro .........ja zostawiłabym białe ,a kolor wprowadziła w dodatkach :yes:.No ,ale to oczywiście tylko moja opinia :D

Ja myślę podobnie.

Dla mnie lustro jest częścią wyposażenia, więc u mnie lustra nawiązują do innych "stałych" elementów, a dodatki to już całkiem inna bajka... :cool:

No, ale ja mam na wszystko "foldery" :lol2: :rolleyes:

Widzisz Dropko, nie masz się co martwić o tą biel. Teraz tylko dodatki :wave:

Dropko byłam pewna, że pisałam - widac nieźle jestem zakręcona... mnie białe gra jak najbardziej :) a w dodatkach możesz wtedy sobie zmieniać :) Zresztą przemalowanie to chwilka - więc nie ma co płakać ;)

Mnie sie lustro podoba:yes::) nie moge sie doczekac skonczonej kuchni:yes::cool:

Okej, trochę mnie do tej bieli przekonałyście. Wstrzymuję się z malowaniem do czasu wprowadzenia dodatków. Przynajmniej mąż się ucieszy, że nie trzeba będzie kupować nowej farby :lol2:

Widzę że sprawa lustra czasowo zakończona :) ja moją łazienke planuje w bardzo podobnym klimacie, tylko może z miejszą ilością białego, bo M. by to chyba nie zniósł :) takie lustro jak twoje tylko o szerokości twojej umywalki widzialam ostatnio w TK w zniżce za .......65 zł. No a ja koza go nie kupiłam, a kilka dni później juz go tam nie było. No do teraz tego nie moge przebolec.:cry:

Mnie też się zdarzyło takie spotkać, ale i cena była wyższa i gabaryt znacznie dla mnie za duży. To taki okaz na hol raczej lub do wielkiego kąpielowego pokoju :rolleyes:

Cześć Dropku :hug:

Widzę, że działacie kuchennie! Super :yes:

U nas też coś w tej kwestii się rusza :D

Nie zdziwię się jeśli Wasza szybciej się doczeka finiszu :p

Dropciu masz najladniejsza lazienke jaka widzialam :hug: brakuje mi w niej tylko pastelowych dodatkow i bym mogla w niej siedziec caly czas :cool:

Kasiula, nie masz pojęcia jaką radość sprawiłaś mi tak pozytywnymi odczuciami. Dziękuję Ci Kochana! :hug:

Czekam cierpliwie na kuchnię :lol2: :popcorn:

Anulka, Twoja cierpliwość zostanie dziś wynagrodzona. Nie wszystko jeszcze co prawda ogarnęliśmy, ale jest postęp, więc i fotki będą :)

Wczoraj zamontowaliśmy kinkiety na ścianie z boazerią. Niestety za ciemno już było na fotografowanie, ale dzisiaj z radością to nadrobię.

Jestem w nich absolutnie zakochana http://emoty.blox.pl/resource/in_love.gif

Wydaje mi się, że znalazłam też górne oświetlenie do salonu.

Lampa jest wielka, w kolorze ivory, z tkaniny o fakturze lnu (nawiązywałaby do zasłon). Mocowana na 3 łańcuszkach.

Mogłoby to wyglądać tak:

DSC_2203mdmmaly_filtered.jpg

Atenko, dzięki za opinię, cieszę się, że piszesz szczerze co myślisz :)

O ile z kinkietami poszło w miarę łatwo, z lampą górną męczę się niemiłosiernie od dawna. Żyrandole są zbyt eleganckie, a zwisy (np. lekko industrialne), świecą w dół i raczej za słabo by objąć cały pokój. Ta wydała mi się ciekawa i neutralna, ale póki jeszcze nie kupiona, mogę się w spokoju zastanawiać.

Dla lepszego poglądu załączam foto katalogowe, bo na wklejce chyba przesadziłam z wielkością.

131010_1.jpg

Wszyscy przeciwko mnie? :lol2:

A byłam na stówę zdecydowana, że ją chcę...

No nic, będę musiała się zastanowić jeszcze raz :rolleyes:

Niedawno wróciliśmy z mieszkania. Sama nie wiem na czym spędziliśmy pół dnia, bo efekty jakieś takie mało widoczne. Z całkiem pustymi rękami jednak nie przychodzę - coś tam udało się uchwycić.

Na początek wspomniane nieco wcześniej kinkiety:

DSC_2403_filtered.jpg

I kuchnia, która zmienia się systematycznie, acz powoli:

DSC_2399_filtered.jpg

A jeżeli już o kuchni mowa, mam pytanie do posiadaczek narożnych 120-tek. Został nam taki biały fragment do zamaskowania i nie za bardzo wiemy jak to ugryźć. Pan z Ikei wspominał o wycięciu maskownicy z panelu, ale nijak nam ta decha nie pasuje. Zamiast ładnie zgrywać się z frontami, wystaje prawie o całą swoją grubość. Pewnie robimy / zrobiliśmy coś źle. Będę wdzięczna za jakąkolwiek radę.

DSC_2398_filtered.jpg

Dropku,

Kuchnia absolutnie cudna. :o

Już to pisałam, ale powtórzę: idealnie zgrał Ci się blat z mebelkami i podłogą.

Super, ze zdecydowałaś się na zmianę uchwytów na czarne, dodały kuchni charakteru i pazurków. :yes:

W sprawie panelu nie pomogę, bo się nie znam :(

Kinkiety - absolutnie rozumiem Twoje nimi zauroczenie.

Kocham piękne lampy i te kinkiety też mogłabym pokochać miłością wielką.

No i lampa w salonie.

Wygląda na to, że będę w opozycji do wszystkich Przedmówców.

Mnie się ona podoba.

Jeżeli jest taka jak piszesz, że wygląda jakby była wykonana z lnu to super.

U Ciebie jest mnóstwo naturalnych materiałów - kanapa, cegiełkowy kominek, skrzynka na drewno no i panele na ścianach, więc "lniana", naturalna lampa jak najbardziej mi w Twoim salonie pasuje.

Jeżeli jej wielkość jest faktycznie nieco mniejsza i wygląda tak jak w katalogu, to jest to dodatkowy dla niej plus.

Ja jestem na TAK. :lol2:

Wszyscy przeciwko mnie? :lol2:

Ja nie :lol2:

Mnie się ta lampa podoba. I uważam, że się wpasowuje.

Niedawno wróciliśmy z mieszkania. Sama nie wiem na czym spędziliśmy pół dnia, bo efekty jakieś takie mało widoczne.

Dropku, no nadchodzi taki moment, że się człowiek po kokardy urobi i mało widać. Na pocieszenie powiem, że wkrótce potem sinusoida znowu do góry idzie :hug:

Na początek wspomniane nieco wcześniej kinkiety:

DSC_2403_filtered.jpg

O mamuniu! Jakie one piękne!

Czemuż, ach czemuż ja nie poczekałam :cry:

I kuchnia, która zmienia się systematycznie, acz powoli:

Wiesz co?

Lubię Twoją kuchnię.

A jeżeli już o kuchni mowa, mam pytanie do posiadaczek narożnych 120-tek. Został nam taki biały fragment do zamaskowania i nie za bardzo wiemy jak to ugryźć. Pan z Ikei wspominał o wycięciu maskownicy z panelu, ale nijak nam ta decha nie pasuje. Zamiast ładnie zgrywać się z frontami, wystaje prawie o całą swoją grubość. Pewnie robimy / zrobiliśmy coś źle. Będę wdzięczna za jakąkolwiek radę.

A może pan miał na myśli, że maskownicę z panelu powinniście zamontować zamiast tego białego fragmentu ?

ha, już wczesniej miałam pisać, że lampa nie jest zła - dziewczyny mnie ubiegły :) Jak jeszcze cenowo ok to bierz, skoro na stówę pewna byłaś :)

kinkiety obłędne ! one sś w mosiądzu czy tak monitor przekłamuje mi?

z maskownicą nie pomogę- ja mam szafkę narożna z dwoma drzwiczkami i karuzelą.