Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

Witam sié u Ciebie Dropku!!! Twoje wnętrza w zupełnie innym stylu niż nasze (mają być:cool:), ale są śliczne!!! Kuchnia i łazienka urzekają. Odnośnie lustra to dla mnie białe jest ok, tworzy fajną całość taką lekką, delikatną z resztą łazienki. Jednak miętowa rama również bardzo mi się podoba, szczególnie jeśli kolor zostanie powtórzony w jakiś akcesoriach.

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

j

Two - ja ni kładłam do tej pory podkładu tylko od razu farbą malowałam - więc nie doradze. tutaj przy boazerii ze względu na sęki się skusze. Ale w krzesłam -oparciu i nóżkach to chyba seków nie ma za bardzo ;). Lakier nie zaszkodzi - szczególnie na nózki, bo wiadomo, że one bardziej w czasie użytkowania sa narazone na zabrudzenie oraz obicie

Dzięki Kamilciu. Nóżki są chyba bukowe i na pewno nie mają sęków :) Jak wyczyszczę je do surowego drewna to rzeczywiście daruje sobie ten podkład.A jaki lakier polecasz?

O, jaka tu pouczająca dyskusja się zadziała :) Czytam z uwagą, bo w kwestii malowania ciągle mam spore braki. Z podkładem to już co prawda musztarda po obiedzie, ale zapamiętam na przyszłość.

Atenko, Kamilciu, dzięki za zaciskanie... ;):hug:

Słońce, tak się wydaje tylko, bo kadrując sprytnie omijam rozpierduchę :rolleyes: W rzeczywistości mamy tam obraz nędzy i rozpaczy, wszystko jeszcze totalnie zapylone.

Dzięki za komplementy, szczególnie ten dla męża. Ucieszy się, a i ja może na tym skorzystam (właśnie próbuję namówić go do przesunięcia kabelka, uznanie brzmi jak genialna karta przetargowa) :rolleyes:

Slonko, nic się nie martw, na pewno będzie dobrze. Nasze problemy to efekt krzywych ścian, lub jak kto woli, wydzielenia miejsca na meble bez zapasu (takiego właśnie na wypadek krzywizn). Jeśli dokładnie wszystko wyliczycie, nie powinno być żadnych niespodzianek.

PS Mąż już rozpracował rozwiązanie, także niedługo i u nas będzie jak należy :)

Jjana, lampa (plafon) rzeczywiście cudna, może wezmę do małego pokoju lub sypialni. W ogóle moja lista zakupowa niebezpiecznie urosła przez ten link :lol2:

Adme, :bye:

Dzięki za lampowy głos na tak. Wiem jak starannie próbujesz dobrać swoje, mam nadzieję, że i tutaj przeczucie Cię nie zmyli :)

Sówko, ale do końca kwietnia to jest optymistyczna wizja :)

Moniu, cześć! :welcome:

Cieszę się bardzo, że wstąpiłaś, mimo że klimat nie do końca Twój.

Chęć na miętę już mi chyba przeszła, wolałabym ją raczej mieć gdzieś w kuchni. Łazienka nie ma okien i i nie jest najlepiej doświetlona - boję się, że to nie wyjdzie na dobre kolorowi.

Kachna, :hug:

Jjana, lampa (plafon) rzeczywiście cudna, może wezmę do małego pokoju lub sypialni. W ogóle moja lista zakupowa niebezpiecznie urosła przez ten link :lol2:

O to, to - Jjana wodzi na pokuszenie :).

Cieszę się, że jest pomysł na blendę :hug:

Drop, Julianna sama siebie na pokuszenie też wodzę :) Drop ja miętowe lustro widziałam w sobotę w TK MAx i mnie urzekło, ale u siebie też nie mam gdzie wsadzić. Do nowej łazienki zamówię dębowe.

Na stronie Ikei znalazłam też materiał miętowy w nowościach: zarówno na metry, jak i zasłony. Tani jak barszcz, bo po 10 zł metr. Chciałam obejrzeć czy na zasłony się nada, ale nigdzie go nie ma.

Slonko, nic się nie martw, na pewno będzie dobrze. Nasze problemy to efekt krzywych ścian, lub jak kto woli, wydzielenia miejsca na meble bez zapasu (takiego właśnie na wypadek krzywizn). Jeśli dokładnie wszystko wyliczycie, nie powinno być żadnych niespodzianek.

PS Mąż już rozpracował rozwiązanie, także niedługo i u nas będzie jak należy :)

Oby oby ;) teoretycznie troche zapasu mam w prawo i w lewo ;) ale czas pokaze

czekam na zdjecia :) wciaz mi sie u Ciebie podoba ;) chociaz ja urzadzam w innym stylu, bo inny lubie, to w takich wnetrzach moglabym posiedziec przy dobrej kawce i ciachu ;)

blaty tez masz z I. - debowe ??

Ewcia, :hug:

Aga, dzięki za info, zaraz idę do Cię :)

Jjana, będę za tydzień w Ikei to obadam :yes: Dobrze się składa, bo właśnie szukam czegoś zwiewnego na zasłony.

Sówko, już nie tak dużo... oprócz pasków w pokoju zwanym małym jakieś ostatnie sprawy kosmetyczne :rolleyes: No i sprzątanie - pewnie mi się z tym zejdzie kilka dni.

W weekend mamy uroczystość rodzinną, więc nie za wiele uda nam się zrobić. Ale może chociaż internet gdzieś załatwię. Nie spinam się, że to koniecznie musi być już teraz, w kwietniu... Maj też fajnym terminem jest :)

Lampa dotarła :wiggle: ale na razie do kuzyna męża we Francji. Pewnie dopiero w maju będzie miał szansę ją odebrać :)

Slonko, tak, mamy dębowy blat z IKEA :) Załapaliśmy się na ostatnie sztuki, niedługo potem został niestety wycofany.

Pendraczku, :hug:

Moorelko, już prawie, prawie... :rolleyes:

Blaty olejowaliśmy, bardzo od tego wyładniały :) To teraz jeden z moich ulubionych elementów w kuchni.

Two, skąd wiedziałaś? :lol2:

Właśnie wracam z mieszkania. Korzystając z nadprogramowego wolnego (i pogody) wyszorowałam okna :D

Edytowane przez Drop_Inn

Pendraczku, dobra wiadomość jest taka, że pojawił się inny dębowy - Akerby. Nie mam pojęcia czym się różnią... Na zdjęciu ten nowy wydaje się jaśniejszy, ale czy tak jest rzeczywiście - nie wiem http://emoty.blox.pl/resource/bezradny.gif

nie wiem jaki jest Twój ale ten aktulnie dostępnyw Ikea to Blat kuchenny jedynie z wierzchnią warstwę z litego drewna czli na zwykła płytę jest naklejona wartstwa drewna a nie pełno drewniany ... :mad:

Drop cały "drewniany" klejony z małych kawałków - mam taki sam :) U mnie się okazało, że wbrew zamówieniu stolarz zrobił mi blat stołu z płyty oklejonej dębiną. Zaczęło wszystko odstawać po olejowaniu. Teraz robi już drugi , właśnie drewniany. Ale wkurzył mnie strasznie. Podobnie jak Ikea, która dzisiaj mi odpisała, że miętowych zasłonek już w ofercie prawdopodobnie nie będzie. To po kiego mają to w nowościach?

O to to, ja z tkaninami też już dawno przestałam polegać na stronie. Ewidentnie mają problem z ogarnięciem która się kiedy kończy (i gdzie) :rolleyes:

A stolarze faktycznie bywają wkurzający, wiem coś o tym :yes: Ostatnio jeden tak mi przerysował blat, że miałam ochotę zamordować. Niby ołówkiem, ale na tyle silnym ruchem, że się zrobiło wgłębienie :mad: