Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

Kamilciu, Jjano, Ilutku, Sówko, Moorelko, Ivy, Julianko, Barbe, Diano, Natalko, Kasiu, Mugatko, Vesi, Admete, Atenko, Szociku, Olu,

dziękuję pięknie w imieniu własnym i mężowym! :hug:

Ucieszy się, bo trochę z tym zabawy jednak było. Szczególnie z prostym przyklejeniem taśm (może stąd to jego przywiązanie do nich?) ;)

Zależało mi żeby pokój optycznie się poszerzył i chyba rzeczywiście się udało :) To naprawdę maleńkie pomieszczenie, każda dodatkowa przestrzeń (nawet jeżeli tylko udawana) jest tu na wagę złota.

Sówko, pytałaś o szerokość pasów. Wszystkie oprócz jednego (najwyższego) mają 25 cm.

Wstępnie myślałam o tapecie, ale nie udało się znaleźć wzoru o odpowiednio dużych gabarytach. No i w efekcie sami sobie taki stworzyliśmy :)

Ivy, farba to Misty Grey Beckersa (z tej serii, która jest dostępna w Castoramie). Fajnie kryje, 2 warstwy w zupełności wystarczyły, a byliśmy nastawieni na 3 :yes:

Barbe, może w jakieś zawody pójdziemy, co by się nawzajem zdopingować? ;)

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dropku...pasy wyszły świetnie, i tak jak mówi Natalia, poszerzają pokój. Faktycznie pochwal męża za cierpliwość i super wykonanie!!!!....już widzę swojego .....matko...ile by się nagadał....

Buziaki:)

Dropku...pasy wyszły świetnie, i tak jak mówi Natalia, poszerzają pokój.

Dzięki Beatko! :hug:

Faktycznie pochwal męża za cierpliwość i super wykonanie!!!!....już widzę swojego .....matko...ile by się nagadał....

Noo, tak zupełnie bez gadania to u nas też nie było... :rolleyes:

Ale ciii, skupiamy się na pozytywach :)

Dropciu pewnie ze w normie :lol2: jak wiekszosc naszych panow :lol2:

Przeczytalam Twoje ostatnie zdanie :

Podciąg w kuchni też w końcu sam przerobił. I nawet ładnie wyszło :D

I zrozumialam ze Twoj maz sam przerobil POCIAG w kuchni (nie wiem dlaczego akurat przerabial ten pociag w kuchni, a nie np w salonie:lol2:) I mialam pisac ze moj M tez ma kolejke i przerabia pociagi i tory :D i dopiero po drugim razie doczytalam ze to nie o pociag chodzi :rotfl: zmeczenie mnie bierze jak nic....:rotfl:

Dziś przystąpiłam do szlifowania krzeseł szczebelkowych. Poświęciłam godzinę (albo lepiej), a ukończyłam całą jedną sztukę :rolleyes: Muszę dobrze przemyśleć w jaki je kolor ubrać, bo zmiana będzie nie mniej pracochłonna.

Zakupiliśmy też materac do sypialni :wiggle:

A dzięki wsparciu teściowej (hug, hug, hug) niedługo i garnki będą :wiggle:

Jedna godzinka na krzesło? Szybka jesteś :yes: Do gołego drewna zdzierałaś?

Tak całkiem do gołego to nie, ale porządnie zmatowiłam :yes:

W tej chwili są w kolorze drzewianym, na wierzchu mają chyba tylko lakier (mogę się mylić, bo aż tak się nie znam) :rolleyes: Najgorsze do przecierania są szczebelki - trzeba często obracać krzesłem.

A materac to duży krok w stronę przeprowadzki :wiggle:

To prawda. Jeden z ostatnich jakie zostały do zrobienia :)

A to dla teściowej :wave:

:wave:

Dropciu sliczne pasy wyszly :) tzn same nie wyszly, ale maz zasluguje na pochwaly :) i Ty tez, bo podczas gadania mezowego tez trzeba czasem cierpliwosci ;)

Haha, Słoneczko, widzę, że znasz temat :D

materac mowisz ? super, czyzby planowany termin byl coraz bardziej realny ?? ;)

Na to wygląda http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dance3.gif :wiggle: http://emotikona.pl/emotikony/pic/0yahoo.gif

a garnki ?? zdradz jakie ?:)

Garnki - w sumie nic specjalnego, ale mają dosyć dobre opinie (np. w porównaniu do Tefala).

Nazywają się Zelmer Satino i wyglądają tak:

http://p.alejka.pl/i2/p_new/18/27/zestaw-garnkow-zelmer-satino-653-00_0_b.jpg

Edytowane przez Drop_Inn

Haha, Słoneczko, widzę, że znasz temat :D

hihi ktoz nie zna ;) ale na szczescie moj nie gada i nie marudzi duzo ;)

i jego szczescie ;) z maruda tyle lat bym nie wytrzymala ;) a zgadaniem - ja wyrabiam norme ;)

Na to wygląda http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dance3.gif :wiggle: http://emotikona.pl/emotikony/pic/0yahoo.gif

to super :) czekam na relacje dzien po dniu :)

Garnki - w sumie nic specjalnego, ale mają dosyć dobre opinie (np. w porównaniu do Tefala).

Nazywają się Zelmer Satino i wyglądają tak:

http://p.alejka.pl/i2/p_new/18/27/zestaw-garnkow-zelmer-satino-653-00_0_b.jpg

ooo dzieki za info :) duzo gotujesz ?? jestem ciekawa jak sie spisza :)

ja duzo gotuje, bede miala indukcje i gaz, wiec potrzebuje porzadnych garnkow - zatem ladnie poprosze pozniej o wrazenia :)

zwlaszcza jesli chodzi o ich mycie ;)

pochlonela mnie dzis wizualizacja :) czesc pokazuje juz u siebie - a wszystko dzieki (lub przez ;) ) Julianne :)

Barbe, może w jakieś zawody pójdziemy, co by się nawzajem zdopingować? ;)

Zakupiliśmy też materac do sypialni :wiggle:

A dzięki wsparciu teściowej (hug, hug, hug) niedługo i garnki będą :wiggle:

Oooo, widzę, że koleżanka wysuwa się na prowadzenie! U mnie właśnie materac i garnki wybierają się od paru miesięcy ;). Ale za to mam już łóżko i lampki przy nim, trala la la.

A jakiż to materac kupiliście? Bo ja już kręćka dostaję od tego nadmiaru i zupełnie nie wiem, czy sprężynowy (a tu jeszcze można poszaleć - z kokosem czy bez?), a może lateksowy albo z jakiejś cudownej, pamiętliwej gąbki... Oszaleć można. Chociaż wiem, że choćbym wybrała najtańszą gąbkę tapicerską 7cm, to i tak będzie lepsze od rozkładanej sofy, na której (jak na desce) teraz śpimy.

ooo dzieki za info :) duzo gotujesz ?? jestem ciekawa jak sie spisza :)

ja duzo gotuje, bede miala indukcje i gaz, wiec potrzebuje porzadnych garnkow - zatem ladnie poprosze pozniej o wrazenia :)

zwlaszcza jesli chodzi o ich mycie ;)

No to teraz wszystko się wyda... :rolleyes:

Obecnie mam taki luksus, że nie muszę gotować prawie wcale, z czego z wielką przyjemnością korzystam. Niestety wraz z przeprowadzką to się zmieni i radzić będę musiała sobie sama. Nie chciałam na razie inwestować dużych pieniędzy, bo totalny amator ze mnie. Kto wie jak mi to będzie wychodziło... :rolleyes:

Wrażeniami naturalnie chętnie się podzielę, nie wiem tylko czy warto polegać na opinii tak niedoświadczonej kucharki ;)

pochlonela mnie dzis wizualizacja :) czesc pokazuje juz u siebie - a wszystko dzieki (lub przez ;) ) Julianne :)

Ah, jeśli w tym 'Juliankowym' programie to już zacieram rączki :)

Przyznam się, że kiedy Ewcia pokazała swoje piękne dzieła, pożałowałam, że u mnie nie ma czego już wizualizować :p

Dropko godzinka na kezesełko to lajtowo ;)

Kurcze, to może niezbyt dokładna byłam jednak...

materac jest - garnki będą - przeprowadzka juz zagląda zza rogu !!!

:wiggle:

Dropek, czy mogę wypożyczyć Twojego męża za jakiś czas w celu namalowania pasów :D, w zamian mogę wypożyczyć swojego, potrafi co nieco z drewna zrobić.

Pendraczku, a daleko mieszkasz? Bo u nas jeszcze 2 szafy do zrobienia :D

Mnie się marzą w kuchni takie krzesła w kolorze miętowym.

O, krzesła bardzo jak moje :wiggle: choć na moich nie ma takich ładnych frezów.

Mam nadzieję, że nie zrobię im krzywdy malowaniem.

Dla przypomnienia:

IMG_1704.jpg

Oooo, widzę, że koleżanka wysuwa się na prowadzenie! U mnie właśnie materac i garnki wybierają się od paru miesięcy ;). Ale za to mam już łóżko i lampki przy nim, trala la la.

Ha! U mnie lampy też już są. I łóżko (choć jeszcze siedzi w kartonie) :wiggle:

Ale okej, Ty masz też szafę i roślinkę, a ja oprócz wymienionych gołe ściany :rolleyes:

A jakiż to materac kupiliście? Bo ja już kręćka dostaję od tego nadmiaru i zupełnie nie wiem, czy sprężynowy (a tu jeszcze można poszaleć - z kokosem czy bez?), a może lateksowy albo z jakiejś cudownej, pamiętliwej gąbki... Oszaleć można. Chociaż wiem, że choćbym wybrała najtańszą gąbkę tapicerską 7cm, to i tak będzie lepsze od rozkładanej sofy, na której (jak na desce) teraz śpimy.

A no właśnie, my też na sofie odgniatamy plecki.

Żeby z tym skończyć kupiliśmy piankowy od Sembelli. Podobno dopasowuje się do ułożenia ciała oraz zapobiega przegrzewaniu. O sprężynowych pani w sklepie mówiła mniej pochlebnie, ale na wypadek gdybyśmy się jednak upierali doradziła taki z dużą liczbą kieszonek.