Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

Dropku,

fajne to krzesełko, nie widziałam go wcześniej. Ciekawe jak Ci wyjdzie malowanie. Koniecznie się pochwal i napisz jaką farbą. Moje też czeka odświeżenie, bo już baaaardzo sfatygowane są, ale na szczęście tylko 2 szt. Bo ja bardzo nie lubię tego szorowania... Jak sama pomalowałam szafę, szafkę nocną, 3 pary drzwi, framugi i opaski drzwiowe, to wrażliwa zrobiłam się na tym punkcie :lol2:

Za info o pasach bardzo dziękuję. Pozwolisz, że ściągnę pomysł? Mój luby jak to zobaczył, to powiedział, że takie musimy mieć w łazience (tak, tak, tej remontowanej). Tylko, że ja będę malowała (luby ma rozrysować, jak już pomaluję na biało), więc zobaczymy co z tego będzie :rotfl:

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wrażeniami naturalnie chętnie się podzielę, nie wiem tylko czy warto polegać na opinii tak niedoświadczonej kucharki ;)

Ah, jeśli w tym 'Juliankowym' programie to już zacieram rączki

korzystaj poki mozesz :)

opinia mniej doswiadczonej kucharki jak najbardziej wskazana, bo jak Ty nie bedziesz zadowolona, to nawet mistrz kuchni tez nie ;)

mialam juz rozne garnki (bo jak pisalam duzo gotuje, ale ja to lubie :) ) i nie znosze, jak cos przywiera, czy trudno domyc

nie mam teraz co prawda indukcji, ale szukam juz garnkow na tę plytę ............. a i tak najwiecej klopotow sprawiaja mi zawsze patelnie ...........nie wiem, ile juz ich "przerobilam" i chyba zadnej z wielkim "wow" nie wspominam :(

odnosnie programu - tak, tak - "Juliankowy" :) u Ewy w watku namierzylam wizki i z przyjemnoscia weszlam i sie zalogowalam i zaczelam robic projekty :)

wiatrolap i salon z kuchnia juz mam (do obejrzenia w moim watku) ;) teraz gabinet i pokoje ;)

lazienki robilam w Pro100 i "sie robia" juz w realu, wiec do lazienek juz nie wracam, bo jeszcze wymyslilabym cos innego i dopiero by bylo :rolleyes:

pozdrawiam i czekam na krzeselka po malowaniu :) :bye:

Dropku,

fajne to krzesełko, nie widziałam go wcześniej. Ciekawe jak Ci wyjdzie malowanie. Koniecznie się pochwal i napisz jaką farbą. Moje też czeka odświeżenie, bo już baaaardzo sfatygowane są, ale na szczęście tylko 2 szt. Bo ja bardzo nie lubię tego szorowania... Jak sama pomalowałam szafę, szafkę nocną, 3 pary drzwi, framugi i opaski drzwiowe, to wrażliwa zrobiłam się na tym punkcie :lol2:

Też jestem ciekawa jak to wyjdzie :cool:

A przede wszystkim kiedy wybiorę dla nich kolor (wiecie jak mi ciężko przychodzą te decyzje) :rolleyes:

Jak na razie skłaniam się najbardziej ku jakiemuś ładnemu zielonemu.

Za info o pasach bardzo dziękuję. Pozwolisz, że ściągnę pomysł? Mój luby jak to zobaczył, to powiedział, że takie musimy mieć w łazience (tak, tak, tej remontowanej). Tylko, że ja będę malowała (luby ma rozrysować, jak już pomaluję na biało), więc zobaczymy co z tego będzie :rotfl:

Pasy w łazience? Brzmi bardzo interesująco :yes:

Masz moją zgodę i błogosławieństwo :) tylko koniecznie pochwal się efektem, bo mnie ciekawość zeżre ;)

korzystaj poki mozesz :)

opinia mniej doswiadczonej kucharki jak najbardziej wskazana, bo jak Ty nie bedziesz zadowolona, to nawet mistrz kuchni tez nie ;)

Coś w tym jest :)

Choć z drugiej strony może być też tak, że to co mnie wyda się wystarczające nie zadowoli mistrza :rolleyes:

odnosnie programu - tak, tak - "Juliankowy" :) u Ewy w watku namierzylam wizki i z przyjemnoscia weszlam i sie zalogowalam i zaczelam robic projekty :)

wiatrolap i salon z kuchnia juz mam (do obejrzenia w moim watku) ;) teraz gabinet i pokoje ;)

lazienki robilam w Pro100 i "sie robia" juz w realu, wiec do lazienek juz nie wracam, bo jeszcze wymyslilabym cos innego i dopiero by bylo :rolleyes:

No to oczekuj dzisiaj gościa :D Chętnie już bym się do Ciebie wybrała, ale muszę zmykać do pracy...

Dropek,

Wpadłam się przywitać, miłego dnia życzyć i zobaczyłam wybrane przez Ciebie garnki.

Proste, zwykłe czyli funkcjonalne - takie jakie chciałam.

Zapiszę sobie, bo może skorzystam?

Jedno mnie ciekawi, czy mają "zimne" rączki? :cool:

Ależ korzystaj Ilutku :hug: Jutro mają je przywieźć, mogę zrobić real fotkę jeśli chcesz.

Co do rączek, zdania są tu niestety podzielone - jedni piszą, że się nagrzewają, drudzy, że absolutnie nie. Ale z opiniami innych modeli w moim zasięgu cenowym jest podobnie - część na to narzeka, część zapewnia, że wszystko jest ok. Gdy je dostanę spróbuję zrobić eksperyment, będziesz mieć wieści z pierwszej ręki :) (a ja miłą niespodziankę bądź nie) :rolleyes:

Przeprowadzka coraz blizej :wave: super!!!!

To chyba wiosna taką dobrą energię (i passę) nam przyniosła :D Tfu, tfu, tfu!

Garnki mi sie podobaja :yes: a tesciowej naleza sie wielkie brawa za prezent :hug:

O tak! :wave:

O coś tu o mnie było :D

Kibicuję Słonkuw pracach wizualizacyjnych :yes:

Wiesz Dropinko jestem w 100% przekonana, że Twoje krzesełka dużo zyskają po malowaniu. Teraz są piękne, ale w malowanej sukience będą wyglądały rasowo :).

Dropku, zobaczymy jak wyjdzie z tymi pasami, ale dziękuję za błogosławieństwo :lol2:

Oczywiście pokaże efekt, ale tylko jak dobrze wyjdzie ;)

Przy garnkach nie pomogę, bo ja mam jakieś najzwyklejsze, kupione parę lat temu na nowe mieszkanie. Ale spisują się dobrze, więc ja nie w temacie.

I oby wiosna dalej dobrą passę Ci niosła.

Ewciu, bardziej się martwię czy technicznie podołam. Tam jest jednak sporo zakamarków, a ja raczej średnio doświadczona... :rolleyes:

Sówko, no to zacieram rączki http://emoty.blox.pl/resource/cwaniak.gif bo że Wam wyjdzie nie mam najmniejszych wątpliwości. Jeśli mojemu mężowi się udało (pierwszy raz robił coś takiego) to i Tobie na pewno pójdzie świetnie :yes:

Dzięki za pozytywne fluidy :hug:

Dzisiaj wypucowałam kuchnię, a mąż zmontował nam zajawkę sypialni.

Taką oto:

DSC_2544a.JPG

Po raz kolejny przekonałam się też, że ludzka głupota nie zna granic.

Wiecie co dziś zastaliśmy na drzwiach wejściowych?

Narysowaną długopisem cyfrę :wtf:

No w głowie mi się to nie mieści jak można wpaść na tak bezczelny pomysł. Teraz i tak już mi trochę przeszło, ale był moment, że udusiłabym...!

Serio, wyprowadziło mnie to z równowagi jak już dawno nic.

Drzwi są białe i mają chropowatą powierzchnię. Szorowałam przeróżnymi środkami, ale wszystko zupełnie bez efektu. Całe szczęście w końcu pomogła benzyna ekstrakcyjna (chociaż też wcale nie od razu).

Podejrzewamy listonosza, bo w drzwiach znaleźliśmy wetknięty list. Adresowany był do mieszkania obok, a że na żadnym nie widnieje numer, obstawił (błędnie) że to nasze. I pewnie podpisał na przyszłość :mad: http://emoty.blox.pl/resource/bandit.gif

Edytowane przez Drop_Inn

Dropciu az we mnie sie zagotowalo jak czytam o tych drzwiach :( :mad: wspolczuje i domyslam sie, jaka bylas zla :(

wiesz, chyba bym zadzwonila na poczte i zglosila sprawe, choc nikogo za reke nie zlapalas, niech zwroca na to uwage

ogladam lozko - piekne :)

jejku jak masz fajnie, ze juz tyle zrobione i za chwile bedziecie mieszkac :) super :)

Dropku pasy wyszły świetnie, gratulacje dla męża!! Sama myślę nad pasami w pokoju Syna, mam też paskową ścianę w łazience przy sypialni (płytkową).

Zapowiedź sypialni również bardzo mi się podoba, fajne oświetlenie.

Natomiast zachowanie listonosza jest niedopuszczalne, człowiek bez wyobraźni!!:mad: Co by było, gdyby nie udało się zmyć tej cyfry? Będąc na Twoim miejscu zwróciłabym mu uwagę, że zachował się conajmniej dziwnie ;/

Czekam na resztę zdjęć, pozdrawiam :)

Pendraczku, a daleko mieszkasz? Bo u nas jeszcze 2 szafy do zrobienia :D

Dropek, wieliczka, ale obawiam się, że szafa byłaby zbyt dużym wyzwanie, on początkujący jest bardzo na razie :D.

To jest właśnie moje wymarzone krzesło do kuchni, ale pewnie zanim będzie mi potrzebne przestaną je produkować, tak jak ze wszystkim, co miałam zaplanowane.

Dropko śliczne łóżeczko- ma super kolor:yes: Czekam na dalszą sypialnianą odsłonę:)

Co do listonosza- jeżeli Wy nie oznaczyliście drzwi w odebranym lokum, to listonosz ma prawo to zrobić nawet smolą.

Wyobraź sobie ludzie podają adres korespondencji, a tu nieoznakowane drzwi:(

Musisz wiedzieć, że brak nr na drzwiach podlega karze (mandat nawet 250 zł)- to samo dotyczy posiadania skrzynki pocztowej- także czym prędzej przyczepcie numer.