sowawa30 08.05.2013 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 (edytowane) Bardzo pomocny post Bass_Jack napisał, ale nie do końca się zgodzę. Operatorzy oferują nam np. transfer DO 15GB, ale to "do" jest kluczowe. Co z tego, jeśli prawie nigdy 15GB transferu nie otrzymujemy. Może przez 15 minut w ciągu każdego dnia i to fartem. Orange mobilny znam i u nas w Warszawie to jedna wielka porażka. A mam abonament bussinesowy, więc same bajery-rowery i cuda na kiju obiecują. O ile przeglądanie poczty na tablecie jest ok, to obejrzenie filmiku youtube na dopiero co kupionym notebooku jest po prostu drogą przez mękę (o skype nie wspomnę). Także nie wszędzie, nie zawsze, nie na każdym urządzeniu (wiadomo, że smartfon potrzebuje mniejszy transfer niż wypasiony laptop z ekranem 19' i super grafiką). Mobilny Plus LTE mam w domu, też oferta biznesowa (więc niby spory transfer). I co? Nawet Allegro nie jest w stanie pociągnąć o dowolnej porze. A rozmowa przez skype jest cała "pocięta". Ktoś może powiedzieć, że może to moja wina, bo mam słaby sprzęt. Ale jeśli na 4 różnych urządzeniach oba te mobilne oferty nie sprawdzają się i to w różnych dzielnicach Warszawy (Śródmieście, Żoliborz, Wola, Bemowo), to nic mnie nie przekona, że mobilny internet jest super. Sama szukam innego rozwiązania, bo z tym co aktualnie mam nie da się zrobić nawet tego, o czym pisał mój poprzednik (czyli domowe użytkowanie netu). Chociaż oczywiście może się okazać, że w okolicach Krakowa działa super i bez zarzutu. I oby tak było Dropku, bo sprawę będziesz miała rozwiązaną. Edytowane 8 Maja 2013 przez sowawa30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myhouse 08.05.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Orange mobilny znam i u nas w Warszawie to jedna wielka porażka. A mam abonament bussinesowy, więc same bajery-rowery i cuda na kiju obiecują. Z doświadczenia wiem, że jedyne wyjście z mobilnym internetem to przetestowanie. Trzeba sprawdzić, czy jest oferta "na próbę" lub czy można wypowiedzieć umowę w ciągu kilku dni i testować. Właśnie w dużych miastach jest największy problem - ponieważ dostawcy w żaden sposób nie zarządzają przepustowością - ile ludzi będzie chciało mieć dostęp, tyle dostanie i tyle będzie próbowało się łączyć, i w większych aglomeracjach jest po prostu przeciążenie. Można też sprawdzić, czy w tej okolicy pokrycie ma Netia radiowa - tylko z tego co wiem to na infolinii Netii nic o tym nie mówią, trzeba znaleść podwykonawcę (w goolach pewnie jest). To urządzenie, o którym pisał Bass_Jack w pierwszym punkcie też jest bardzo wygodne - w środku karta SIM, a Wifi rozdziela sygnał na kilka komputerów (ogólnie nazywając: modem GSM). Ostateczność: internet satelitarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 08.05.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Dropko potwierdzam, że na pewno mozna mieć internet jednocześnie na dwóch komputerach - my tak mamy, własnie przez coś "ala router". My mamy net z cyfrowego polsatu - razem z TV. Czasem w dzień zrywa net na kilka minut - 1-2 razy dziennie. Skype testowany - nie przerywa, nie wywala 9 no, chyba, że internet by akurat padł, ale nie z powodu skypa ), szybkośc ok, limity jakieś są ale nawet nie wiem ile, bo nie przekraczam. Ale tez duzo nie ściągam z netu ani duzo nie ogaldam, np TV internetowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 09.05.2013 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Jacku, Jakże ja się cieszę, że przyszedłeś! Pięknie dziękuję za poświęcony czas i tak wyczerpujący (oraz przejrzysty) wpis. Nawet oferty operatorów porównałeś, wow! http://emotikona.pl/emotikony/pic/38uklon.gif Wszystkie szczegóły są dla mnie bardzo cenne, no bo co tu dużo mówić... znam się średnio. Netu mobilnego nie miałam jeszcze nigdy, znam go jedynie z opowiadań innych. Jedni nie sygnalizują zastrzeżeń, u innych nawet zwykłe otwieranie stron to koszmar, dlatego tak mocno się go obawiałam. Gdy rozmawiałam niedawno z panią w Plusie, powiedziała, że dużo zależy od modemu. Problem w tym, że ja nie za bardzo nawet wiem o co pytać - jakie parametry musi mieć żeby nam dobrze służył. W obecnym domu mamy neostradę. I nie mogę złego słowa powiedzieć. Nie sprawdzałam co prawda czy rzeczywiście osiąga 10 megabitów, ale wszystko zawsze śmiga bardzo płynnie. Odkąd działają pod sztandarem Orange, obsługa też się zaskakująco poprawiła. Szkoda tylko, że z tym kablem taki problem... Zupełnie przez przypadek rozmawiałam wczoraj przez telefon z sąsiadem. Okazał się bardzo miłym panem, więc korzystając z okazji podpytałam o tę radiówkę osiedlową. Mówił, że u nich wszystko bardzo dobrze chodzi, nie ma sytuacji, że nagle coś przerywa lub zwalnia w godzinach szczytu. Zaproponował nawet żeby wpaść z laptopem i samemu się przekonać jak działa. Trochę mnie tym podniósł na duchu - jeśli faktycznie tak świetnie się sprawuje, jest szansa na szybkie załatwienie sprawy PS Po tym co napisałeś o podobieństwach między naszymi domami i gustami, jestem bardzo ciekawa jak mieszkacie. Gdybyś miał chęć na pokazanie paru zdjęć, z przyjemnością użyczę trochę wątku Sówko, Myhouse, Kamilciu, Wam też dziękuję za podzielenie się doświadczeniami. Widzę, że opinie są różne, podobnie jak wśród moich znajomych. ' Zgadzam się, że warto wziąć na próbę, w przeciwnym razie zawsze już będę miała wątpliwości Co do lokalizacji, będziemy mieszkać w znacznie mniejszym mieście, mniej więcej między Krakowem, a Rzeszowem. Po tym co napisałyście o podłączaniu się do sieci na hurra, wydaje się, że ta miejscówa jest korzystna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 09.05.2013 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Zobacz TU byl temat podziału Dziękuję! Dzięki Wam znowu się czegoś nauczyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 09.05.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Dropku, dopytuj, dopytuj, bo mi się też to kiedyś przyda. Do mnie też kabel nie dociera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowawa30 13.05.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Hej Dropku, co tam słychać? Jakieś postępy w mieszkanku? No a co z internetem - jak wyszła próba a mobilnym Plusem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 13.05.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Hej ja mam obecnie internet z Play i jestem bardzo zadowolona (a przetestowałam już kilka). Modem mam z routerem więc internet możemy odbierać na kilku urządzeniach. Fajna w ogóle sprawa bo modem mam cały czas podłączony do dekoder tv, żeby się ładował i nie muszę go mieć przy komputerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 13.05.2013 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Hej Dropku, co tam słychać? Jakieś postępy w mieszkanku? No a co z internetem - jak wyszła próba a mobilnym Plusem? Do Plusa niestety nie dotarłam. Chciałam wziąć w Orange, ale 2-tygodniowa próba kosztuje 60 złotych Trochę bez sensu wydatek. Na 90% zdecydujemy się na tego lokalnego dostawcę. Ewentualnie jakiś najtańszy mobilny dodatkowo, gdyby tamten miał czasem słabszy dzień. Przewieźliśmy też w weekend trochę rzeczy. Z każdą kolejną robi się przyjemniej - coraz bardziej jak w domu W Ikei nabyliśmy tymczasową "szafę" (za całe 24,99) Zostanie z nami aż dorobimy się prawdziwej. http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/mulig-wieszak-na-ubrania__0181783_PE269914_S4.JPG Zamówiłam też lampę ogrodową, z której zwiniemy podsufitkę. Przymiarkę już zrobiłam, całkiem fajnie gra z salonowym abażurem. Mam nadzieję, że lada dzień będzie można wieszać. Hej ja mam obecnie internet z Play i jestem bardzo zadowolona (a przetestowałam już kilka). Modem mam z routerem więc internet możemy odbierać na kilku urządzeniach. Fajna w ogóle sprawa bo modem mam cały czas podłączony do dekoder tv, żeby się ładował i nie muszę go mieć przy komputerze Kurcze, moja siostra ma Play i u niej znów działa dość mozolnie. Widać to totalna ruletka jak się trafi. No i fakt, że używa go już kilka lat, może ma jakiś mniej zaawansowany modem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 13.05.2013 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Też potrzebuję taką szafę, ale do ikei mam za daleko. Ja z Play jestem zadowolona, rodzice i siostra też mają i też działa ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.05.2013 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Hej Dropko dotarłam i do Ciebie:D My korzystamy z mobilnego iPlus i jest mocno taki sobie:sick: Spowalnia, przerywa- szczególnie wieczorami:mad: Na szczęście umowę podpisaliśmy na rok i w lipcu się kończy. Zamierzamy przejść na łącze radiowe i Tobie też to radzę. Każde stałe, byle nie mobilne. Też mieliśmy początkowo takie tymczasowe szafy:D- sprawdziły się - zanim stolarz po 8 tyg zrobił nam docelową garderobę Miłego popołudnia:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.05.2013 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 (edytowane) Nie polecam z IPlusa - małżonek korzysta z niego na służbowym lapku i to jest masakra jakaś. Zwalnia przerywa albo nie ma zasięgu, strony ładuje godzinami:sick: Ja od miesiąca mam blueconnecta z limitem i całkiem sobie dobrze radzi. W miarę szybki i limit 2GB starcza jak dla mnie ale nie oglądam za wiele i praktycznie mało co ściągam. Skusili mnie promocją dla stałych klientów a ponieważ jutro kończy mi się umowa na neostradę i do nowego domu nie przeniosę jej bo brak możliwości technicznych to na razie zostanie mi tylko mobilny. Natomiast po przeprowadzce bierzemy radiówkę. P.S niedawno nabyliśmy takie dwie szafy do garderoby - tylko te większe:lol: Edytowane 13 Maja 2013 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowawa30 14.05.2013 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Dropku, myślę że internet radiowy to w tym momencie najlepsze wyjście. Oby działał. Co do fotki: czy ja dobrze widzę, że masz rogi na ścianie? http://emots.yetihehe.com/2/wow.gif Prawdziwe? Bardzo ładny kolor ściany, taki wrzosowy. Mogę zapytać co to? No i listwy przypodłogowe - to jakieś cudo! Baaardzo fajne. Mogę poprosić zdjęcie z bliska? Ja już wprawdzie swoje wybrałam, ale Twoje wyglądają naprawdę superancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 15.05.2013 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Też potrzebuję taką szafę, ale do ikei mam za daleko. Może na allegro dopadniesz Chociaż tam zwykle więcej sobie krzyczą Ja z Play jestem zadowolona, rodzice i siostra też mają i też działa ok Dopisuję do mojego rankingu My korzystamy z mobilnego iPlus i jest mocno taki sobie:sick: Spowalnia, przerywa- szczególnie wieczorami:mad: Na szczęście umowę podpisaliśmy na rok i w lipcu się kończy. Zamierzamy przejść na łącze radiowe i Tobie też to radzę. Każde stałe, byle nie mobilne. Nie polecam z IPlusa - małżonek korzysta z niego na służbowym lapku i to jest masakra jakaś. Zwalnia przerywa albo nie ma zasięgu, strony ładuje godzinami:sick: Ja od miesiąca mam blueconnecta z limitem i całkiem sobie dobrze radzi. W miarę szybki i limit 2GB starcza jak dla mnie ale nie oglądam za wiele i praktycznie mało co ściągam. Skusili mnie promocją dla stałych klientów a ponieważ jutro kończy mi się umowa na neostradę i do nowego domu nie przeniosę jej bo brak możliwości technicznych to na razie zostanie mi tylko mobilny. Natomiast po przeprowadzce bierzemy radiówkę. Eh, Plus znowu nie wypada dobrze. Dzięki, że mnie w porę ostrzegłyście Też mieliśmy początkowo takie tymczasowe szafy:D- sprawdziły się - zanim stolarz po 8 tyg zrobił nam docelową garderobę Miłego popołudnia:bye: P.S niedawno nabyliśmy takie dwie szafy do garderoby - tylko te większe:lol: Całkiem fajnie wyglądają, co? Chętnie bym ją na stałe zostawiła, ale to jednak spory zbieracz kurzu Dropku, myślę że internet radiowy to w tym momencie najlepsze wyjście. Oby działał. Oby, oby! W piątek jadę załatwiać. Co do fotki: czy ja dobrze widzę, że masz rogi na ścianie? http://emots.yetihehe.com/2/wow.gif Prawdziwe? Bardzo ładny kolor ściany, taki wrzosowy. Mogę zapytać co to? No i listwy przypodłogowe - to jakieś cudo! Baaardzo fajne. Mogę poprosić zdjęcie z bliska? Ja już wprawdzie swoje wybrałam, ale Twoje wyglądają naprawdę superancko Oj, chyba wprowadziłam w błąd... Sówko, sypialnia nie jest nasza, to foto z katalogu Ikei. U nas i inny kolor ścian, i listwy znacznie mniej okazałe. No i rogów nad łóżkiem też brak Zgadza się tylko stojak + wieszaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowawa30 16.05.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 No właśnie coś mi się zupełnie nie zgadzało... http://emots.yetihehe.com/1/mysli.gif Ale doszłam do wniosku, że to po prostu jakieś inne ujęcie, gdzie nie widać tego ślicznego zagłówka od łóżka i tyle http://emots.yetihehe.com/2/glupek2.gifTaka jestem spragniona Twoich nowych fotek, że nie składam nic do kupy, tylko od razu zakładam, że to Twoje hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 16.05.2013 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Hihi, w weekend zmajstruję nową porcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 17.05.2013 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Dropciu nie bylo mnie troche na forum i bylam pewna ze juz mieszkasz u siebie Z netem nie pomoge, nie mam pojecia jaki w ogole jest w pl ale kciuki zaciskam zebys swzybko znalazla odpowiedni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 17.05.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 hello co tam slychac ?? wciaz walczysz o net ?? cholipa myslalam, ze poczytam o pierwszych wrazeniach i snach ........ trzymam zatem dalej kciuki, byś wszystko zalatwila !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowawa30 17.05.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Hihi, w weekend zmajstruję nową porcję Trzymam Cię za słowo. Może tym razem nie palnę gafy http://emots.yetihehe.com/1/glupek.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 17.05.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Hihi, w weekend zmajstruję nową porcję Pamiętaj, obiecałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts