Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

Dropku, mam nadzieję, że po weekendzie zobaczę u Ciebie jakieś nowe zdjęcia mieszkanka? Już nie mogę się doczekać http://emots.yetihehe.com/3/tuptup.gif (aż przebieram nóżkami).

Ja swoją łazienkę użytkuję bardzo intensywnie, jestem z nią szczęśliwsza (choć jest sporo niedoróbek pana płytkarza :mad:), dodatki są, ale zostało jeszcze trochę do zrobienia - np. pasy na ścianie http://emots.yetihehe.com/1/cwaniak.gif

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jjana, co do uchwytów, pewnie z łatwością coś wyszukasz w sieci (no chyba, że ikeowe mają nietypowy rozstaw).

Tylko to zawsze trochę ryzyko brać na podstawie zdjęcia. W kwestii matowe czy świecące już w ogóle :rolleyes:

Widziałam ostatnio, że sporo rzeczy ma w Ikei metkę 'koniec serii', może szykują się nowości w zamian, w tym uchwytowe właśnie :)

Lustro bardzo dobrze gra z kolorem ścian. Dobrze, że lampą skręciłaś w nieco inny styl, bo mogło się zrobić zbyt marynistycznie (nie żebym miała coś przeciwko, ale pamiętam, że nie był to kierunek, w którym chciałaś iść).

Sówko, jeśli się mąż uwinie, to powinna być już i kuchnia, i lampa w salonie, i zasłony :D Dołożę wszelkich starań żeby tak się stało, bo potem znowu wyjeżdża za granicę.

Ja w naszej łazience nie do końca jestem zadowolona z silikonu. Gładkie powierzchnie wyszły panom ładnie, ale polegli na mugatowych rowkach. Starali się, poprawiali, jednak efekt nie zwala z nóg. Na szczęście trzeba się przyjrzeć żeby dojrzeć.

Kuchnię mąż chce silikonować sam, zobaczymy jak sobie poradzi :o

Z paseczkami na ścianach będziesz mieć cudne wnętrze :yes: Mam nadzieję, że zaczną powstawać lada dzień, bo też zacieram ręce na foteczki:)

Edytowane przez Drop_Inn

W marynistyczny iść nie chciałam. Myślę jeszcze o takim kinkiecie http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.lovely-home.pl/_var/gfx/95be1b218c0c203f0bce043e76c106d1.jpg&imgrefurl=http://www.lovely-home.pl/Kinkiet_niklowany_26-1028.html&h=264&w=267&sz=44&tbnid=5l5UC_Z2sjH3EM:&tbnh=90&tbnw=91&zoom=1&usg=__LPnrN3Cq_UcNbKwXLQIX0kSrZUw=&docid=femvuOi0Z0dcoM&hl=pl&sa=X&ei=GTmfUbnDHvGB7QbKxID4BA&ved=0CDsQ9QEwAA&dur=46

Te uchwyty na stronie też się nie świeca, ale na żywo bardzo. W lipcu chyba jest nowy katralog Ikei i wtedy nowości. Jutro się wybieram do I., wiec obejrzę na żywo klosz :)

Jjano, kurcze, strasznie Cię przepraszam, ale nie widzi mi się ten wklejony kinkiet. Sam w sobie jest prześliczny, mam go nawet w swoich inspiracjach, ale tu mi jakoś nie gra z resztą wnętrza (ani ze zwisem, ani z ramą lustra, ani z nimi oba naraz) :no:

Oczywiście to tylko moje zdanie. Ty najlepiej znasz to pomieszczenie, więc jeśli czujesz, że to dobry wybór - wiesz co robić :)

Pendraczku, zapraszam do kuchni więc!

Możesz z błotem. I tak codziennie ścieram, bo się nosi ;)

Stałe ujęcie:

DSC_2583_ftd.JPG

DSC_2593_ftd.JPG

I ściana, której tu jeszcze nie pokazywałam.

Niestety wnęka będzie tak straszyć jakiś czas :rolleyes:

(docelowo ją schowamy za drzwiami)

DSC_2592_ftd.JPG

A jutro Was wprowadzę na pokoje :)

Dobrej nocy! :bye:

Drop nie masz za co przepraszać :) Innego pomysłu na kinkiet nie mam, ale i tak się ociągam ;)

A kuchnia - rewelacja. Pierwsza myśl - że to jakaś inspiracja. Lodówka super. Wcześniej widziałam tylko w katalogu. Cicho powiem, że czekam aż moja się zepsuje i wtedy też chcę taką ;)

Drop kuchnia piękna ale to wiesz :) mój ukochany zlew i to jeszcze przy oknie :) zazdroszczę Ci tej kuchni okrutnie bo u mnie ciągle niechciane, znienawidzone wenge :( co do wnęki to może i obecnie straszy ale to niezwykle przydatna wnęka w kuchni... jak będą drzwi to będzie super ...

ja na jakiś czas powiesiłabym tkaninę, biały gruby len :)

Dropi,

cudną masz kuchnie, pomijając chaos uchwytowy, jest bajecznie i retro:wiggle:

super wszystko dopasowane

baaaardzo mi sie podoba http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/a035.gif

Dzięki Vesi! :hug:

Doceniam tym bardziej, że sama wolisz nieco inny styl.

Uchwyty faktycznie nie są naszym najszczęśliwszym pomysłem. Teraz przestałam je już zauważać, po prostu - przyzwyczaiłam się, ale był moment, że chciałam wymienić wszystkie fronty :rolleyes:

Cóż, człowiek się uczy całe życie. Będę mądrzejsza przy kolejnej kuchni ;)

Jest ślicznie :wave:Już mogę się przeprowadzać ;) Chyba bym z tej kuchni nie wychodziła , tylko siadłabym sobie z kawką i cieszyła oczy widokiem. :D

Atenko, przemiłe jest to wszystko co piszesz :hug:

Muszę przyznać, że bardzo lubimy w niej przebywać (mimo, że nie ma jeszcze nawet na czymś usiąść).

Jest słoneczna, jasna, mam nadzieję, że i ergonomiczna. To ostatnie dopiero się okaże :rolleyes:

Drop nie masz za co przepraszać :) Innego pomysłu na kinkiet nie mam, ale i tak się ociągam ;)

Cieszę się, że Cię nie uraziłam :) Wiem, że kiedy się człowiek przywiąże do pomysłu, krytyka to czasem jak cios w serce :rolleyes:

A kuchnia - rewelacja. Pierwsza myśl - że to jakaś inspiracja. Lodówka super. Wcześniej widziałam tylko w katalogu. Cicho powiem, że czekam aż moja się zepsuje i wtedy też chcę taką ;)

Bardzo dziękuję! :hug:

I życzę w takim razie żeby obecna lodówka nie okazała się zbyt porządna ;)

Drop kuchnia piękna ale to wiesz :) mój ukochany zlew i to jeszcze przy oknie :) zazdroszczę Ci tej kuchni okrutnie bo u mnie ciągle niechciane, znienawidzone wenge :( co do wnęki to może i obecnie straszy ale to niezwykle przydatna wnęka w kuchni... jak będą drzwi to będzie super ...

ja na jakiś czas powiesiłabym tkaninę, biały gruby len :)

Dzięki Mugatko! :hug:

O tkaninie myślałam, ale boję się, że zamieni się w wieczną prowizorkę.

Szczególnie, że nie mam kompletnie pomysłu na te drzwi :rolleyes:

Ale cudownie.... wszystko ze sobą tak idealnie zgrane...

Ja okrutnie zazdroszczę lodówki...wzdycham do niej ilekroć gdzieś ją zobaczę.

Dropku a skąd ten chlebak?

Dzięki Martuś! :hug:

Chlebak przyjechał do mnie z Anglii. Wyszperałam przypadkiem na e-bayu, a znajomy go dla mnie kupił i dostarczył.

To używka, więc obawiam się, że jakaś pojedyncza sztuka, ale można było znaleźć sporo podobnych :)

Kuchnia wyszła palce lizać, oglądam i oglądam :)

Dziękuję! :hug:

Jeszcze trochę i ja się będę ślinić do Twojej. W końcu mamy parę elementów wspólnych, pewnie będzie mi równie bliska :)

Dropku, kuchnia Ci się udała znakomicie. Super! :D

Dzięki Rere! :hug:

Miło wiedzieć, że wpadasz tu jeszcze czasem :)

Będę pierwsza. Na razie wygląda jak fotka ze skandynawskich blogów :) Świetnie jest! oczywiście brakuje Waszych bibelotów. Jasno, stonowanie, spokojnie. Lampa idealnie sie zgrała. Masz nosa do doboru oświetlenia. Zazdroszczę, bo u mnie w wielu miejscach ciągle straszą puste kable.

Wydaje mi się, czy ten abażur w środku wisi krzywo, tzn. niesymetrycznie?

U Ciebie Liatorp. U mnie Hemnes - dokupiłam czerowną bieliźniarkę i brązowo - szary stolik pod telewizor. Bedę go malować na biało. Był w sprzedaży okazyjnej i żal było nie wziąć za 250 zł.

Nie wiem jak wytrzymujesz nie wprowadzając się do takiego wnętrza ;)

A mojemu mężowi na ten przykład :lol2: Ostatnio wszystkie uznaje za ładniejsze, pff :rolleyes:

No popatrz :rotfl:

Niestety. W tym roku znów mnie ominie ta przygoda :(

Do trzech razy sztuka :stirthepot:

Ale myślę ostatnio intensywnie żeby Cię odwiedzić w któryś piątek.

Pamiętasz, zapraszałaś na oglądanie okapu :)

Aktualne cały czas :lol:

Czekam tylko na znak sygnał :hug:

---------------------------------

Dopiero zobaczyłam kuchnię - i jest tak jak myślałam że będzie - Bosssssssssko.

Mnie najbardziej podoba się podłoga i to jak gra z czarnymi uchwytami i bielą szafek, do tego blat który ociepla całość - naprawdę bardzo mi sie podoba :)

I salon - Drop rany powtarzam się :p - super - ale taka jest prawda że połączenia które wybrałaś robią nieustannie zachwycające wrażenie.

Lampa pasuje :yes:.

A parapet zza delikatnej firanki robi wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :stirthepot::cool: - fajny efekt.

Buziaki :hug:

Dropku, strasznie się cieszę, że obietnicy dotrzymałaś i ukazały się nowe fotki http://emots.yetihehe.com/1/hura.gif

Tylko, że mnie teraz aż skręca z zazdrości! Ja też tak chcę! Dokładnie tak jak napisała Jjana: jak ze skandynawskich blogów! Jasno, przytulnie, ciekawie, domowo, ślicznie http://emots.yetihehe.com/2/wow.gif Wszystko przemyślane i dodatki (chlebak, lodówka, lampa wisząca w kuchni, drewniana skrzynia na drewno, połączenie białych i szarych zasłonek w salonie, kinkiety, ceglana ściana i parapet a do tego chodniczek) po prostu cudo!! :jawdrop: Jestem pełna podziwu dla Twojego wyczucia Dropku http://emots.yetihehe.com/1/oklasky.gif

A schowek w kuchni super sprawa. Moi rodzice mają spiżarnię w kuchni i to dodatkowe pomieszczenie jest nieocenione. Bardzo bardzo się przydaje. Widać, że i u Ciebie już ma zastosowanie :). Masz już jakiś pomysł na drzwi?

Dropku, a pisałaś może gdzieś wcześniej o podłodze w salonie? Przepraszam jeśli tak i powtarzam temat, ale zwyczajnie nie pamiętam, bo już tyle cudeniek u Ciebie było. A podłoga jest śliczna

Edytowane przez sowawa30

Dropku,

Jestem największą fanką Twojej łazienki - ale to wiesz :D

Kuchnia wygląda jak na inspiracjach - fenomenalna.

Nie uważam, żeby uchwyty robiły bałagan. Tak jak jest dla mnie jest pięknie.

Na temat salonu nie wiem co powiedzieć, w dwóch słowach się nie da a przecież nie zaśmiecę Ci wątku tasiemcowym trzynastozgłoskowcem.

Masz niesamowity gust i wyczucie stylu.

Zawsze po obejrzeniu Twoich fotek czuję niedosyt.

Masz przepiękne mieszkanie :yes: