jjana 29.05.2013 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Drop, ja często wstaję o 5, bo o tej porze dobrze mi się pracuje Pisałaś o biedonkowych pufach - ja mam 3. I nie wahałam się ani chwili - świetne są! A w TKK MAX kupiłam ostatnio metalowy kosz - taki na poduszki. Szukałam na starociach i nic, a tam był w 3 rozmiarach i za bardzo rozsądne pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowawa30 29.05.2013 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Dropku,wysłałam Ci priva. Dziękuję za informację o podłodze. Nie mogę się na nią napatrzeć (jak na swoją w sypialni - skromnisia ze mnie hehe). Nie mogę też doczekać się zdjęć tych dodatków o których piszesz, że już zakupiłaś (pastelowe świeczki? Gdzie? Gdzie? Coś przegapiłam? Moje oczka nie dojrzały?). Myślę, że styl jest jak najbardziej spójny. Cegła w salonie łączy się przecież w założeniu z mugatową ścianą w kuchni czy łazience. A do tego eleganckie szarości (kanapa, pasy na ścianie) i czerń z bielą (szachownica, piekarnik, uchwyty) i jeszcze kapka koloru (pufa, chlebak i pewnie reszta dodatków). Także czego chcieć więcej? Co do drzwi od schowka myślę, że Mugatka dobrze Ci doradziła z tym materiałem. Jak już kuchnia będzie używana (i będzie więcej kolorów, dodatków), to zawsze możesz ponownie rzucić temat na forum a na pewno pomożemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowawa30 29.05.2013 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 (edytowane) A teraz fotki skończonej łazienki. W sumie jesteś za to po części odpowiedzialna, więc... Kurcze, nie umiem inaczej wkleić tych zdjęć, żeby od razu były takie duże do oglądania, jak Twoje Dropku. Jak to się robi? Tylko proszę być delikatnym przy ocenie, bo ogólnie nie lubię się uzewnętrzniać http://emots.yetihehe.com/1/wstydnis.gif Ze mnie typowy introwertyk. Edytowane 29 Maja 2013 przez sowawa30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 29.05.2013 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Sówko śliczne te pasy Oj kusicie z Dropką a mi się ściany już kończą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 29.05.2013 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Jjano, o jaa, też kupiłam kiedyś druciany kosz w Tikeju. Jest czarny, z 2 uchwytami, tylko raczej bardziej podłużny niż okrągły Pamiętam, że strasznie przycięłam sobie palce próbując wydobyć go ze stosu Sówko, z tymi moimi dodatkami to jest tak, że sama nie do końca pamiętam jakie mam Od ponad roku sukcesywnie nabywam nowe rzeczy, co z jednej strony jest fajne, bo wiadomo, że przy końcu jest się zwykle wypompowanym finansowo, a z drugiej niebezpieczne, bo czasami w trakcie zmienia się koncepcja i część przedmiotów przestaje już pasować. Rozpakowując pudła ciągle się łapię na tym, że wyciągam coś o czym zupełnie zapomniałam. No ale fajnie, że jest w ogóle co wyciągać Łazienka z paskami naprawdę szalenie mi się podoba Zyskała takiej fajnej młodzieżowej lekkości i jest teraz bardzo oryginalna. W dodatkach też Cię nie powinna ograniczać, bo kolor pasów jest neutralny. BRAWO! A! No i bardzo się cieszę jeśli chociaż odrobinę przyczyniłam się do jej powstania Co do zdjęć, widzę, że wrzucasz prosto z dysku. Niestety sama nigdy nie próbowałam w ten sposób, także nie umiem pomóc. Ja puszczam fotki na serwer (mam konto na Picasie) i kopiuję potem adres grafiki. Two, znam ten ból Tylko mnie zabrakło ściany na romby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowawa30 29.05.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Jestem strasznie ciekawa tych Twoich dodatków, bo wiem że masz dobry gust. A co się w danym momencie nie przyda, możesz zostawić aż koncepcja Ci się zmieni Ciesze się, że Ci się podoba Dropku. TwoOfUs też dziękuję. http://emots.yetihehe.com/sb/happy.gif Trochę się bałam czy nie będzie za dużego chaosu i czy nie zaszalałam za bardzo... Ale Wasze zdanie dziewczyny trochę mnie uspokoiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZojaART 29.05.2013 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Hmm.... Sówko pasy same w sobie bardzo mi się podobają, ale jednak w moim odczuciu troche przekombinowałaś. Poziome pasy to bardzo odważny motyw dekoracyjny i mało gdzie pasuje, a szczególnie nie koresponduje to z podłogą w karo. Hmm, no o jeden element dekoracyjny za dużo jak dla mnie, ale ważne żeby tobie sie podobało.Ja jestem dopiero na etapie planowania lazienki wiec zobaczymy co z tego wyjdzie, bo to nie latwa sprawa żeby dobrać wszystko do siebie. Dropi u Ciebie jak zwykle przepięknie. Widzę że wybrałaś uchwyty fintorp do kuchni. Sama sie nad nimi zastanawiałam, ale wydaly mi sie zbyt masywne do mojej malej kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MOLLIK 29.05.2013 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Sówko, z tymi moimi dodatkami to jest tak, że sama nie do końca pamiętam jakie mam Od ponad roku sukcesywnie nabywam nowe rzeczy, co z jednej strony jest fajne, bo wiadomo, że przy końcu jest się zwykle wypompowanym finansowo, a z drugiej niebezpieczne, bo czasami w trakcie zmienia się koncepcja i część przedmiotów przestaje już pasować. Rozpakowując pudła ciągle się łapię na tym, że wyciągam coś o czym zupełnie zapomniałam. No ale fajnie, że jest w ogóle co wyciągać Mam dokladnie tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 29.05.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Kochana te dodatki ktorych nie wykorzystasz zawsze mozesz sprzedac kiedy kolejne zdjecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 30.05.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 hej Dropciu ogladam, ogladam i caly czas sie zachwycam i znowu wracam i ogladam i znowu sie zachwycam masz przepiekne wnetrza w tej kuchni moglabym codzienie pic poranna kawe i zjadac mufinke czy szarlotke cokowiek bys upiekla podziwiam, bo stworzylas cale mieszkanie z niezwyklym smakiem i konsekwencja gdzie nie spojrze jest pieknie chociaz ja urzadzam w stylu raczej nowoczesnym, to z ogromna przyjemnością zagladam do Ciebie na uchwyty spojrzalam dopiero, gdy o nich napisano, to oznacza, ze sa ok, tak wpasowane, jakby musialo byc lampe widzialam jest ok, choc sama bym nie kupila, bo mnie sie wlasnie tez kojarzy (chociaz ta jest ładna) ....... tyle, ze ja sie wychowywalam w tamtych czasach i jakos meble i inne wyposazenia do mnie nie przemawiaja, bo patrzylam na nie tyle lat i wszedzie gdzie bylam w rodzinie ale wierze, ze przy odpowiedniej stylizacji moga sie podobac gratuluje i bede wciaz zagladala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MOLLIK 30.05.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Wrocilam jeszcze raz poogladac kuchnie i zauwazylam ze mam takie same albo bardzo podobne fronty z jakiej firmy sa? Moje z brw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowawa30 31.05.2013 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Hmm.... Sówko pasy same w sobie bardzo mi się podobają, ale jednak w moim odczuciu troche przekombinowałaś. Poziome pasy to bardzo odważny motyw dekoracyjny i mało gdzie pasuje, a szczególnie nie koresponduje to z podłogą w karo. Hmm, no o jeden element dekoracyjny za dużo jak dla mnie, ale ważne żeby tobie sie podobało. Ja jestem dopiero na etapie planowania lazienki wiec zobaczymy co z tego wyjdzie, bo to nie latwa sprawa żeby dobrać wszystko do siebie. . No właśnie bałam się tego i stwierdziłam, że najwyżej się te pasy zamaluje. Ale okazało się, że w ogóle tego nie widać. Przynajmniej ja już tego nie zauważam, bo podłoga w prawie 90% jest zakryta, bo mi stópki szybko marzną. A przynajmniej przestało być tak... http://emots.yetihehe.com/1/hmmm.gif ... pusto? Zastanawiałam się też nad obrazkami nad kafelkami, ale w końcu stanęło na pasach (co zresztą mój luby uczynił nagle, gdy pojechałam na chwilę w odwiedziny do rodziców). Ale dziękuję ZojaART za tę uwagę. Spojrzę na całość jeszcze raz uważniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 31.05.2013 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Sowa mi łazienka się bardzo podoba, ale i dla mnie pasy to za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 31.05.2013 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 sowawa i według mnie te pasy zgrzytają z podłogą oraz mugatami. Fajnie wyglądają na całej ścianie, a nie od połowy. Ja bym przemalowała, bo łazienka b. ładna, a trochę przez ten misz-masz traci. Dropku, kuchnia rewelacja, spodziewałam się fajnego efektu, ale to, co zobaczyłam, przerosło moje oczekiwania - jak z katalogu - w dobrym tego słowa znaczeniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 31.05.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 (edytowane) Dropku, może wy mało eksplatujecie te mugaty, ale jak całe forum siedzie w kuchni, to może stąd te pęknięcia. Fajnie wygląda ten oliwkowy chlebak, super gra z tą bielą, jakoś się bałam zawsze tego koloru. Edytowane 31 Maja 2013 przez pendrak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karram 31.05.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Drop Inn - ale piękna kuchnia! ale piękna łazienka! ale fajny salon:) oglądam, czytam, oglądam i podziwiam....wszystko mi się podoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 02.06.2013 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Dropku nadrobić nie nadrobię ale załapałam się na fotki kuchni matko boska, byłam pewna że to jakaś zagraniczna inspiracja. Jest cuuuudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 03.06.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 O widzę, że nie tylko ja wpadam co jakiś czas pooglądać sobie i pomieszkać u Dropka. Cudnie jest u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 03.06.2013 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Sówko, ja nadal jestem zdania, że paski wyglądają fajnie. Nie rezygnowałabym z nich. Przyszła mi za to do głowy zmiana odcienia na jaśniejszy - bardziej świetlisty, taki, który nie będzie zbyt mocno odcinał się od bieli. Może to faktycznie zrównoważy trochę proporcje pomiędzy podłogą a ścianami. Oczywiście to tylko taki luźny pomysł, gdyby obecny efekt Cię nie zadowalał. Zdaję sobie sprawę, że kiedy się dopiero co skończyło malowanie, niekoniecznie chce się malować po raz drugi Zoja, miło Cię widzieć przyszła mamo Uchwyty miały być początkowo inne (Lindsdal), kupiłam nawet i leżakowały w paczkach z resztą kuchni. Potem pojawiły się te i moje przestały mi się już wydawać takie fajne. Pojechałam i wymieniłam Widziałam gdzieś fajną kuchnię, w której i w górnych i w dolnych szafkach były gałki - może to jest jakieś rozwiązanie? Z drugiej strony gałki akurat bardziej podobają mi się z innych serii, np. Faglavik albo wspomniany Lindsdal właśnie. Kasiu, będę próbować, bo niestety średnio mam gdzie to wszystko przechowywać. A nowe zdjęcia to pewnie gdzieś w okolicach przeprowadzki, jak przybędzie nieco nowych obiektów Na razie musiałabym serwować Wam powtórki Słonko, dziękuję za tyle ciepłych słów! To dla mnie zawsze bardzo duża radość gdy zaglądacie mimo, że same wolicie inny styl. A z Twoich wpisów bije szczególnie dużo serdeczności. Naprawdę to sama przyjemność Cię tu gościć W kuchni już teraz miło nam się przebywa, ale trochę jednak brakuje miejsca do siedzenia. Trzeba się będzie zdecydować na jakiś kolor wreszcie i zamówić niebawem stół. No i ekspres do kawy - to chyba obecnie moje największe (mieszkaniowe) marzenie Mollik, moje (jak większość mebli u nas) to Ikea Faktum z frontami Lidingo. Zdecydowanie za krótko korzystamy żebym mogła powiedzieć o wrażeniach, ale wizualnie nam odpowiadają. No i 25 lat gwarancji (plus jak najlepsze dotychczas doświadczenia związane ze zwrotami, wymianą, reklamacją...) na pewno dają trochę spokoju o ich przyszłość. Ilonko, bardzo dziękuję! Nawet nie wiesz jak miło mi to słyszeć Uściski dla małego Roberta Pendraczku, myślisz? Może powinnam zatem kapciuchy jakieś wręczać? Ja też do tej pory raczej nie przepadałam za zielenią, a teraz coraz częściej sięgam po różne jej odcienie. Krzesła też mam chęć zrobić zielone właśnie. O, coś jak na tej inspiracji: http://media-cache-ak1.pinimg.com/736x/c4/9d/12/c49d12d8cd9c89ed03d2538e607a1577.jpg Karram, Witam serdecznie i dziękuję za zostawienie śladu Miło mi, że pod tyloma względami mieszkanie trafia w Twój gust Zapraszam koniecznie jeszcze kiedyś Venusku, no bo już się stęskniłam strasznie... Dzięki, dzięki! Ciekawa byłam czy Ci się choć trochę spodoba Ilutku, Mała sypialnia niezmiennie stoi pusta, więc na gości jestem gotowa w każdej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 04.06.2013 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Słonko, dziękuję za tyle ciepłych słów! To dla mnie zawsze bardzo duża radość gdy zaglądacie mimo, że same wolicie inny styl. A z Twoich wpisów bije szczególnie dużo serdeczności. Naprawdę to sama przyjemność Cię tu gościć sprawiłas mi ogromna radosc tymi slowami tak mi cieplo na sercu a wiesz, że ja za zielenia tez nie przepadam ale jak widze u innych to nawet mi sie podoba - najbardziej taka mieta czy pistacja ale stonowane co do ekspresu - masz cos na oku ?? kiedys sama szukalam i przeczesywalam net w poszukiwaniu opinii (ktore jak wiadomo sa skrajnie rozne) i na FM duzo dobrego bylo o Jura - powiem Ci, ze warto my jestesmy zadowoleni - wiec jesli moge polecic, to moj glos jest na taki wlasnie (domyslam sie, ze o wolnostojacym mowisz ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts