asiulkowo 04.06.2013 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Pięknie Dropciu:) i ta kuchnia wyśniona, wymarzona i ta surowa stara cegła:))))))) oj wprowadzam się już, zaraz, natychmiast:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 04.06.2013 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Ilutku, Mała sypialnia niezmiennie stoi pusta, więc na gości jestem gotowa w każdej chwili Nie kuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 04.06.2013 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Dropek przepraszam, że znowu ja, ale mam pytanie - jakie masz szarości w domu ?? tzn chodzi mi o farby ? szukam jasnej ładnej szarej ciemne już przerobiłam i nie mam sil maluje sama .......... chwilowo muszę się z tym wszystkim sama uporać ......... a czas goni i nie mogę czekać na M (on ma inne zadania teraz) .......... u mnie w miasteczku nie ma wielkiego wyboru, a o farbach z mieszalnika mogę pomarzyć po drodze z pracy mam sklep, dość dobrze zaopatrzony, ale wycofują się z Beckresa (a miałam zamiar takie farby kupić) mam z Decorala antracyt - i jest całkiem ładny, ciemny, ale kurcze wpada w fiolet ;/ później mam jakiś "naturalny szary" tez z Decorala i w sumie jest ok, ale wpada w niebieski .......... teraz szukam jasnego, który jest po prostu szary ........... bez fioletu i niebieskiego ......... i nie jest z mieszalnika poradzisz mi coś ?? wiem, ze ocień zależy od pomieszczenia - jego wielkości i naświetlenia, ale plizzzzzzzzzz pomóżcie ....... aaaaa kupiłam wczoraj Dryfujace kry Duluxa i czytam właśnie, że one niebieskie są nie wiem, czy uda mi się oddać nie otwartą puszkę a może dziewczyny zaglądające tutaj mi pomogą ? będę bardzo wdzięczna przepraszam, ze u Ciebie, ale u mnie trochę cicho ......... jak trzeba to przeniosę post do siebie, żeby u Ciebie nie zaśmiecać - powiedz tylko słówko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 04.06.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 U mnie w mieście też cienko z farbami. Z mieszalnika jest tylko tikkurila. Robię z nią już trzecią próbę i za każdym razem coś nie tak A w kajeciku mam zapisane takie gotowe szarości polecane na forum: Intuicja Dekoral podobno czysto szara ale chyba dość ciemna. Szary platynowy Dekoral Dotyk mgły i szarość granitu Dulux Dropinko ja bardzo lubię zieleń ale ta na ostatniej fotce natrętnie kojarzy mi się z wc w mojej podstawówce :lol2: Edit: tutaj na blogu pokoik pomalowany dotykiem mgły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 04.06.2013 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Dropek przepraszam, że znowu ja, ale mam pytanie - jakie masz szarości w domu ?? tzn chodzi mi o farby ? szukam jasnej ładnej szarej ciemne już przerobiłam i nie mam sil maluje sama .......... chwilowo muszę się z tym wszystkim sama uporać ......... a czas goni i nie mogę czekać na M (on ma inne zadania teraz) .......... u mnie w miasteczku nie ma wielkiego wyboru, a o farbach z mieszalnika mogę pomarzyć po drodze z pracy mam sklep, dość dobrze zaopatrzony, ale wycofują się z Beckresa (a miałam zamiar takie farby kupić) mam z Decorala antracyt - i jest całkiem ładny, ciemny, ale kurcze wpada w fiolet ;/ później mam jakiś "naturalny szary" tez z Decorala i w sumie jest ok, ale wpada w niebieski .......... teraz szukam jasnego, który jest po prostu szary ........... bez fioletu i niebieskiego ......... i nie jest z mieszalnika poradzisz mi coś ?? wiem, ze ocień zależy od pomieszczenia - jego wielkości i naświetlenia, ale plizzzzzzzzzz pomóżcie ....... aaaaa kupiłam wczoraj Dryfujace kry Duluxa i czytam właśnie, że one niebieskie są nie wiem, czy uda mi się oddać nie otwartą puszkę a może dziewczyny zaglądające tutaj mi pomogą ? będę bardzo wdzięczna przepraszam, ze u Ciebie, ale u mnie trochę cicho ......... jak trzeba to przeniosę post do siebie, żeby u Ciebie nie zaśmiecać - powiedz tylko słówko Słonko właśnie Ci miałam polecać jasną szarość z Beckersa - mam nią pomalowaną spiżarnię i pralnie i jest właśnie taka normalna, jasno szara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 04.06.2013 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Słonko właśnie Ci miałam polecać jasną szarość z Beckersa - mam nią pomalowaną spiżarnię i pralnie i jest właśnie taka normalna, jasno szara Bardzo Ci dziekuje za rade chcialam taka .........ale w tym sklepie wlasnie sie z tego wycofuja .........zaluje, ze nie zamowilam gdzies wczesniej ...... a z innej firmy podobny odcień ?? czytalam na FM, ze Intuicja jest ladna (ale chyba ciemna), tylko, że trudno z niej cokolwiek zmyc ...... a moze te dryfujace kry nie sa takie zle ?? ma ktos ?? był watek o szarych farbach, ale tam cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 04.06.2013 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Asiu, dziękuję Ci serdecznie Two, to całkiem ładne mieliście wuceciki Ilutku, jesteś tak przemiłą osobą, że aż nie sposób Cię nie kusić Słoneczko, moje kolory pewnie niewiele Ci pomogą, bo wszędzie jest właśnie Beckers. W łazience Stardust (ciemniejszy), a w pasiastym pokoju Misty Grey (jaśniejszy, ale nie bardzo jasny). To jakaś dziwna seria, którą udało mi się dostać tylko w Castoramie (a trochę się naszukałam w innych miejscach, mając nadzieję dostać próbki). Wiem z dobrych źródeł, że dryfujące kry to świetlisty i ładny kolor My sami testowaliśmy też ciemniejszy odcień (szara poświata chyba). On również jest z domieszką niebieskiego, ale w naszej łazience wypadł zdecydowanie najlepiej (najbardziej naturalnie i szaro). Nie ma tam okna, a przy sztucznym świetle większość wydawała się bura. Dlatego ostatecznie kombinowaliśmy z pigmentem przy Beckersie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 04.06.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Wiem z dobrych źródeł, że dryfujące kry to świetlisty i ładny kolor koisz moje serce http://dl2.glitter-graphics.net/pub/1630/1630112znu7d452ip.gif wiedziałam, gdzie zapytać dalas mi nadzieje, ze bedzie ok - thx http://img24.dreamies.de/img/156/b/jpxp81ftoj2.gif dzis wieczorem zaczne malowac - zobaczymy co wyjdzie My sami testowaliśmy też ciemniejszy odcień (szara poświata chyba). On również jest z domieszką niebieskiego, ale w naszej łazience wypadł zdecydowanie najlepiej (najbardziej naturalnie i szaro). Szarą poswiatę tez mam jest ciemniejsza, to wiem ........ chcialam do wiatrolapu i sypialni, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 04.06.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 slonko, ja nie niestety nie pomogę, bo wszędzie mam tikkurilę z mieszalnika. Bazowałam na wzorniku NCS i mam szary-szary na ścianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 04.06.2013 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Dzisiaj mam kapcie na przebranie Dropku, cieszę się, że nie tylko ja zbieram rzeczy do domu, pod który nie posiadam nawet nieruchomości , ale przynajmniej wiem, jakimi farbami pomaluję ściany , zawsze to krok naprzód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 04.06.2013 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Dropciu wybacz , że jeszcze nie komplementowałam waszej kuchni- piękna:jawdrop: a płytki w kuchni obłędnie wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 04.06.2013 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 i proszę jeszcze o info jakiej firmy masz piekarnik:) może jakaś jego fotka z bliska by się znalazła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 04.06.2013 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Słoneczko, trzymam kciuki (w sumie podwójne, bo jak nie wyjdzie to jeszcze będzie na mnie...) Pendraczku, powiedziałabym, że nawet bardzo duży krok. Wiesz ile ja się nagłowiłam nad farbami?! (a miałam do wybrania 1 kolor:rolleyes:) Mrówciu, dziękuję pięknie! Cieszę się, że Ci się podoba. Piekarnik jest z Ikei, niestety z wycofanej już serii Datid. Teraz w ofercie jest podobny (Tjanlig), ale już mniej stylizowany na retro. Mnie się w sumie ten nowy też podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 04.06.2013 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 (edytowane) Jeśli chodzi o farby to w Castoramie można podać numer koloru dowolnego producenta i dorobią od ręki taką np. na bazie duluxa. Ja ostatnio tak zrobiłam z Benjaminem Moorem - do garderoby wychodziła za drogo a kolor z BM pasował mi idealnie do tapety, podałam więc im w Casto numer z BM i dorobili identyczny kolor na lateksowym Duluxie.Tego Beckersa Misty grey, kupowałam w zwykłym sklepie z farbami u mnie w mieście. Słonko jeśli chodzi o inne odcienie to podglądnij sobie u mnie - ja mam różniaste szarości ale poza Misty Grey Beckersa, wszystko jest z Pary - podałam numery kolorów i może jak Ci się spodobają to dorobisz sobie w tej Casto? Edytowane 4 Czerwca 2013 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalek 04.06.2013 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Witam mam pytanie odnośnie blatow w kuchní sa lakierowane, czy olejowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 04.06.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Czesc Dropciu wpadlam sie przywitac Ja Twoje krzesla widze tylko w pastelach ale ja mam ostatnio faze na pastele mietowy i roz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowawa30 05.06.2013 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Dzięki dziewczyny za uwagi w sprawie pasów w mojej łazience. Zgadzam się, że pomysł nie do końca trafiony. Ale należę raczej do tych leniwych stworzonek, więc o malowaniu na nowo nie ma mowy. Za jakiś czas pomyślę o czymś innym http://emots.yetihehe.com/1/luzik.gif Dropku, a te zielone krzesła to myślisz, żeby gdzie dać? Do kuchni? Slonko, jeśli chodzi o szarości, to chyba najlepiej będzie jak jednak pomalujesz chociaż kawałek i zobaczysz. Ja pamiętam, że malowałam właśnie Intuicją Dekorala i wydawała mi się bardzo ciemna, ale jak była cała ściana, to nagle pojawił się śliczny szary i wcale nie taki ciemny! Tą samą farbą pomalowane są pasy w mojej łazience (zdjęcia parę postów wcześniej). Natomiast jak mój luby przyniósł trochę szarej Pary (nie wiem jaki numer niestety), to wydawała mi się niemal biała! A wyszedł śliczny jasny szary, ale do białego to było baaaaardzo daleko Daj tylko znać jak wyszły te Dryfujące kry, bo sama jestem ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 05.06.2013 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 hej Dropku pomalowalam - nie jest źle ale tylko raz i ściana była mokra, wiec kolor nie docelowy dziś zerknę, jak to po wyschnięciu wyszło wzięłam się też za malowanie szarą poświata - wg mnie jest śliczna i wcale nie ciemna, taka w sam raz gdyby nie to, ze mam te "kry" to skłonna byłabym cały dół własnie "poświatą" pomalować Naredil - no własnie - z mieszalnika, tak jest pewniej i łatwiej niestety nie mam teraz fizycznej możliwości wyjazdu do większego miasta tutli_putli dziękuję za info problem w tym, ze do casto mam daleko chętnie zajrzę do Ciebie Sowawa - pasy widziałam - bardzo ładne Intuicje miałam kupić, ale dziewczyny pisały, ze ciężko cokolwiek z niej zmyć jak wyschnie i pomaluje 2 razy to pokażę Wam, jak wyszły "kry" mam nadzieje, ze nie wyjdzie tak źle dziękuję Wam wszystkim za odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 05.06.2013 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Witam mam pytanie odnośnie blatow w kuchní sa lakierowane, czy olejowane? Natalek, my chyba nie miałyśmy jeszcze okazji się tu spotkać? Witaj i zapraszam kiedy tylko będziesz miała chęć. Blaty są olejowane Położyliśmy na razie 2 warstwy, ale chyba potrzebna będzie trzecia. Mam wrażenie, że nie jest jeszcze zabezpieczony jak należy. Tak czy inaczej olej nadał mu bardzo ładnej głębi, mam nadzieję, że nie zawiedzie też w użytkowaniu Czesc Dropciu wpadlam sie przywitac Cześć Kasiu! Ja Twoje krzesla widze tylko w pastelach ale ja mam ostatnio faze na pastele mietowy i roz A mnie właśnie chyba już przechodzi Na pewno trochę pasteli będzie, bo zauroczona nimi nakupiłam dodatków, ale czy na stole i krzesłach też to nie wiem. Za jakiś czas pomyślę o czymś innym http://emots.yetihehe.com/1/luzik.gif Uwielbiam tę emotkę Dropku, a te zielone krzesła to myślisz, żeby gdzie dać? Do kuchni? Do kuchni Ale na razie to bardziej głośne myślenie niż rzeczywisty pomysł. Zostawiam temat na "po przeprowadzce" (co bym mogła sobie jeszcze trochę pourządzać) Dropku pomalowalam - nie jest źle ale tylko raz i ściana była mokra, wiec kolor nie docelowy dziś zerknę, jak to po wyschnięciu wyszło Korciło mnie żeby napisać 'uff', ale dla pewności poczekam na finalny efekt wzięłam się też za malowanie szarą poświata - wg mnie jest śliczna i wcale nie ciemna, taka w sam raz gdyby nie to, ze mam te "kry" to skłonna byłabym cały dół własnie "poświatą" pomalować Ah, ok. Myślałam, że celujesz w coś najjaśniejszego jak się da. Szara poświata ma głębszy, bardziej wyrazisty kolor. No i jak się miałam okazję przekonać na łazience pięknie kontrastuje z bielą. Jeśli planujesz białe drzwi lub listwy to wypadnie pewnie lepiej niż kry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 06.06.2013 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 (edytowane) Korciło mnie żeby napisać 'uff', ale dla pewności poczekam na finalny efekt dobrze, ze nie zrobiłaś uffff ............ to nie ten odcień, którego szukałam do salonu ale się nie zmarnuje, bo farba sama w sobie ładna - myślę, ze lepiej będzie pasowała do pokoju córki a ja dziś kombinuje kogo i gdzie wysłać po Beckersa light grey:confused: bo na jutro rano muszę mieć zwariuje z tymi farbami i dobrze myślałaś - celowałam w jasny kolor a szara poświata jest idealna do pozostałych pomieszczeń edit: TwoOfUs - dziękuję za Twoje zdanie (nie zauważyłam wcześniej przepraszam) widzę, ze tez szukasz wśród gotowych - jak mogę tym razem ja poradzić - to, tak jak pisałam powyżej - szara poświata jest całkiem fajna i decorala szary klasyczny - jest szary, nieco ciemniejszy, ale całkiem ładny Edytowane 6 Czerwca 2013 przez ~~slonko~~ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts