narendil 06.06.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Wczoraj w Castoramie oglądałam Stardust i Misty Grey.Slonko, jeśli Ci zależy, to mogę Ci próbki kupić i wysłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 06.06.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Wczoraj w Castoramie oglądałam Stardust i Misty Grey. Slonko, jeśli Ci zależy, to mogę Ci próbki kupić i wysłać. Narendil jesteś kochana dziękuję nie będę Cie fatygować, nie dlatego, ze nie chce, ale już mi się pali no i szukam light grey lub jaśniejszej wiem, za późno się za to zabrałam, ale sprawy przyspieszyły i teraz gonię zależy mi bardzo,ale od jutra mam pomocnika do malowania (i przez weekend będzie dojeżdżał) i dlatego farby muszę dziś mieć dzwoniłam tez do kilku sklepów (do których jestem skłonna dziś dojechać, tak mi zależy), ale mimo, iż maja Beckresa to akurat tego koloru nie ma przeszukuje net w poszukiwaniu firm w okolicznych miastach i znalazłam 1 (całkiem niedaleko) - maja farby z mieszalnika firmy Kabe mówi Wam to coś ?? warto ?? bo jeśli tak, to dziś po pracy tam pojadę zorganizuje opiekę dla dzieci i popędzę kupić w necie czytam, ze to dobre farby ale nie ukrywam, ze Wasze opinie będą dla mnie bardziej wiarygodne Dropku przepraszam, ze u Ciebie ........ w zamian za to mogę przynieść coś słodkiego i zjemy w Twojej klimatycznej kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 06.06.2013 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Słoneczko, słodkiego nie, bo od miesiąca zawzięcie walczę z wagą Ale kawusię chętnie - tej sobie nie odmawiam I nie przepraszaj, w końcu wątek jest po to żeby można było sobie pomagać Ja też się przy okazji czegoś pożytecznego dowiaduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 06.06.2013 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Dropku przepraszam, ze u Ciebie ........ w zamian za to mogę przynieść coś słodkiego i zjemy w Twojej klimatycznej kuchni Slonko coś słodkiego napewno się przyda, bo w kuchni Dropka jest ciągle tłum, ktoś na pewno się skusi Czy ja kiedyś znajdę działkę, doszłam do etapu wypalenia się w poszukiwaniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 06.06.2013 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Dropku dziękuję :* a słodkie - hmmm jakby było własnego wypieku ?? na moim się nie tyje ja jem i spoko i dla odwiedzających bym zostawiła ale konkrety tez mogę przygotować a co z ekspresem ? wybrałaś coś ? Pendrak a długo już szukasz ?? wiesz to tak jest, jak się szuka to nie ma ....... a później co kawałek się widzi ogłoszenia i to całkiem przyzwoite masz śliczny blog prowansja mi się kojarzy z wakacjami, dlatego z przyjemnością oglądam takie wnętrza odnośnie wypalenia - nic mi nie mów .... ja tyle tematów ogarnęłam, tyle rzeczy przeszłam i wiele sie nauczyłam przy tej budowie a teraz poległam na farbach no nie ogarniam bardziej przez to, że mnie termin goni, ale nie sadziłam, że będzie problem z dobra farba w tym kolorze dziewczyny nic nie wiecie o tym Kabe ?? mam zaryzykować ?? z domu mnie pogonią, jak coś będzie nie tak bo to już kolejna farba ........ chociaż tamtych nie zmarnowałam, znalazły swoje miejsce ....... no ale ileż można przecież M mnie prześwięci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 06.06.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Pendrak a długo już szukasz ?? wiesz to tak jest, jak się szuka to nie ma ....... a później co kawałek się widzi ogłoszenia i to całkiem przyzwoite Slonko, nie szukam długo, ale bardzo intensywnie i dzisiaj mam kryzys, ja wiem na pewno, że jak już kupię tą działkę, to zaraz pojawi się 100 lepszych, które wzięłabym bez zastanowienia , dlatego nie będę w ogóle później patrzeć na ogłoszenia Dropku, czy mogę wypić w Twojej kuchni szampana, jak uda mi się zakupić już tę ziemię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 10.06.2013 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Slonko coś słodkiego napewno się przyda, bo w kuchni Dropka jest ciągle tłum, ktoś na pewno się skusi O widzisz jaka jestem niegościnna, o innych nie pomyślałam Czy ja kiedyś znajdę działkę, doszłam do etapu wypalenia się w poszukiwaniach Ooj Może to trochę jak z miłością - zdarza się w najmniej spodziewanym momencie Dropku dziękuję :* a słodkie - hmmm jakby było własnego wypieku ?? na moim się nie tyje ja jem i spoko i dla odwiedzających bym zostawiła No dobra, przekonałaś mnie. Najwyżej trochę dłużej poćwiczę a co z ekspresem ? wybrałaś coś ? Ekspres trafił na listę oczekujących na swój moment Pierwszeństwo na razie mają szafy, które też zresztą nie wiadomo kiedy będą. Szczególnie, że chcę wyciągnąć męża na wakacje dziewczyny nic nie wiecie o tym Kabe ?? mam zaryzykować ?? z domu mnie pogonią, jak coś będzie nie tak bo to już kolejna farba ........ chociaż tamtych nie zmarnowałam, znalazły swoje miejsce ....... no ale ileż można Hmm... nazwa gdzieś mi się obiła o uszy Raczej jako ta z wyższej półki, ale to właściwie wszystko co pamiętam. Doczytałam już w każdym razie u Ciebie, że jest dobra. Czyli teraz już chyba mogę... UFF! ja wiem na pewno, że jak już kupię tą działkę, to zaraz pojawi się 100 lepszych, które wzięłabym bez zastanowienia , dlatego nie będę w ogóle później patrzeć na ogłoszenia Słusznie Ja też trzymam się z daleka od ogłoszeń. Dropku, czy mogę wypić w Twojej kuchni szampana, jak uda mi się zakupić już tę ziemię Rany Pendraczku, naprawdę akurat u mnie chciałabyś? Będzie mi bardzo, bardzo miło (nie spodziewałam się takiego wyróżnienia) Szampana uwielbiam, więc tym bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 10.06.2013 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Mam pytanie do forumek szyjących i/lub posiadaczek rolet rzymskich. Ile potrzeba na nie materiału (długość)? Jest jakaś stały zalecany wymiar, czy to kwestia gabarytu okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 11.06.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Drop, ja mam rolety z Dekorii. Przy zamówieniu podałam po prost wymiar jaki chcę. Zużyli pewnie 10 cm więcej materiału niż ten ostateczny wymiar- na podłożenie i kanaliki. Chcesz zdjęcie? Miałam duże obawy zamawiając u nich, bo naczytałam się niepochlebnych opinii. Jestem jednak b. zadowolona. Moje rolety mają ok. 190 cm szerokości i miały być łączone z kawałków, ale na szczęscie jak juz przyjechały, okazało się, że są z jednego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 11.06.2013 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Dropku, Widzę, że u Ciebie już finisz. A kiedy przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 11.06.2013 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Dzięki Jjano No właśnie o to mi chodziło - ile cm trzeba zostawić górą na te wszystkie systemy mocujące. Ilutku, przeprowadzka już trwa właściwie. I przytłacza Musi być robiona na raty, bo tylko w weekendy mamy czas (w tygodniu mąż wraca kiedy już jest ciemno, ja godziny rozrzucone mam po całym dniu). Pół zeszłego zajęły nam porządki, ale wreszcie nie potykamy się o śrubki Wmiędzyczasie rozpakowałam trochę pudeł, odkrywając, że zgromadziłam z milion kubków Przewieźliśmy też książki, papiery itp., ale z poukładaniem nie zdążyliśmy. Jutro będziemy mieć internet, liczę więc, że to ostatni nasz tydzień w "starym" miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 11.06.2013 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Ilutku, przeprowadzka już trwa właściwie. I przytłacza Musi być robiona na raty, bo tylko w weekendy mamy czas (w tygodniu mąż wraca kiedy już jest ciemno, ja godziny rozrzucone mam po całym dniu). Pół zeszłego zajęły nam porządki, ale wreszcie nie potykamy się o śrubki Wmiędzyczasie rozpakowałam trochę pudeł, odkrywając, że zgromadziłam z milion kubków Przewieźliśmy też książki, papiery itp., ale z poukładaniem nie zdążyliśmy. Jutro będziemy mieć internet, liczę więc, że to ostatni nasz tydzień w "starym" miejscu Dropku, Przez ten brak komputera pod ręka, ciągle odkrywam, że coś mi uciekło, czegoś nie wiem. Cieszę się Twoją przeprowadzką, ale wiem, że ręce czasami opadają. Ja do dzisiaj mam jeszcze kilka pudeł nie rozpakowanych. Jutro wyjeżdżam do Sopotu na koncert, ale w weekend dokończę rozpakowywanie, bo dzisiaj dojechała rano komoda do sypialni. Trzymam za Was kciuki, żeby przeprowadzka przebiegła bezproblemowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 11.06.2013 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Drop z bliska wygląda to tak. Nie umiem robić zdjęć pod światło. Jak widzisz, materiału jest niewiele. Moja przeprowazdzka była ekspresowa. Jeden dzień pakowania, następnego dnia mąż z kolegą od rana wozili, a ja na miejscu układałam. Oczywiście na szybko. Rozpakowywaliśmy się chyba ze 2 tygodnie, ale z perspektywy czasu widzę, że to był niemal cud. Pod koniec dnia wszyscy byliśmy potwornie zmęczeni (to zmęczenie pamiętam do dziś Moim największym zmartwieniem było to, żeby nikt mi nie zgubił sukienki, w której tydzień później miałam iść na wesele brata Przeprowadzaliśmy się szybko, bo to był jedyny możliwy weekend. Później musiałaby być 3-tygodniowa zwłoka. W dodatku była z nami 2,5-letnia córka i mój 14-letni brat (nie ten od wesela ) do pilnowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 11.06.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 (edytowane) Ja rolet z Dekorii nie polecam. Szyłam u nich rolety 4 lata temu i plastikowe mechanizmy padły po 6 miesiącach użytkowania. Na rzymskie to nie wiem ile potrzeba materiału ale ostatnio robiłam wycenę na wenecką i na roletę 180cm szeroka i 85cm długą (na gotowo po zmarszczeniu) kazali mi kupić 8m tkaniny o szerokości 137cm. Edytowane 11 Czerwca 2013 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 11.06.2013 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Dropku trzymam kciuki za szybkie poukładanie rzeczy i w miarę sprawne rozpakowanie. Pogoda chyba nikomu nie poprawia teraz humoru . Pozdrawiam i buziaki zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 11.06.2013 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Dropciu, jesteście już tak blisko zamieszkania... Życzę szybkiego uporania się z pudłami. Ps. Dobrze, że masz dużo kubków. Będzie z czego pić kawkę w pięknym domku Trochę słonka zostawiam, bo widziałam, że dziś nie wesoło w naszym mieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 12.06.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Dropku nie napalaj się tak na tego szampana, pewnie szybko nie zobaczysz mnie z nim w swojej kuchni, zaczynam wątpić czy to kiedykolwiek nastąpi w tym tępie poszukiwań Możemy wypić za Twą szybką przeprowadzkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 12.06.2013 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Ilutku, Jjano, Tutli, Adme, Rere, dzięki za info, fotki i pozytywne fluidy przede wszystkim Tego mi trzeba, bo jestem w jakimś energetycznym dołku od tygodnia. Nie wiem czy to pogoda, pewnie trochę tak, ale też nie najlepiej chyba znoszę zawieszenie między starym a nowym domem. No i wszechogarniający bajzel w rzeczach. Niby się już przeprowadzałam parę razy, ale nigdy tak gruntownie, z całym dobytkiem moim i mężowym. Zdecydowanie się do takich akcji nie nadaję. A myślałam, że żadne wyzwanie logistyczne mi nie straszne Pendraczku, wierzę (i nieustannie trzymam kciuki), że mimo wszystko znajdziecie tę jedyną. Szampana na wszelki wypadek będę chłodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 13.06.2013 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Dropku, ta końcówka jest najgorsza Doskonale pamiętam ten etap zawieszenia między jednym mieszkaniem a drugim. Jesteś w jednym, a to czego potrzebujesz jest już w drugim. Pakujesz, pakujesz a rzeczy nie ubywa. Powiększasz stos kartonów, a w tyle głowy siedzi, że trzeba je jeszcze będzie rozpakować. Szczęśliwie, to się kończy I zostaje radość, że jest się na nowym Odnośnie rolet, nie wiem czy jeszcze aktualne. Jak pamiętasz szyłam sama. Do końcowej wysokości rolety doliczyłam po 6-8 cm na górę i dół. Tak żeby było na podwinięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowawa30 14.06.2013 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Tylko chwilę mnie nie było a Ty Dropku już w tak zaawansowanych pracach? http://emots.yetihehe.com/1/hura.gif Trzymam kciuki i życzę wytrwałości, bo wiem co teraz przechodzisz. Ja to płakałam jak zobaczyłam cały ten kurz i syf , ale zakasałam rękawy, kawa jedna, druga i jakoś udało się przebrnąć. A potem, tak jak pisze Narendil , zostaje radość. Z roletami też nie pomogę, bo mam gotowce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts