slonko 12.07.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 dziewczyny skoro te podlogi choc piekne, to trudne w utrzymaniu napiszcie prosze jakiej firmy to plytki ? czy dalybyscie teraz inne ?? wlasnie projektuje bratu lazienke i bratowej bardzo sie spodobala wersja czarno-bialej podlogi - szczegolnie oktagonalne plytki plus mugaty na scianie czy wtedy dac ciemne fugi, by im ulatwic dbanie o czystosc ?? jak myslicie ?? bede wdzieczna za opinie wlasnie Was, bo wiecie najlepiej jak sie je uzytkuje z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fioletowafiolka 12.07.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 dziewczyny skoro te podlogi choc piekne, to trudne w utrzymaniu napiszcie prosze jakiej firmy to plytki ? czy dalybyscie teraz inne ?? wlasnie projektuje bratu lazienke i bratowej bardzo sie spodobala wersja czarno-bialej podlogi - szczegolnie oktagonalne plytki plus mugaty na scianie czy wtedy dac ciemne fugi, by im ulatwic dbanie o czystosc ?? jak myslicie ?? bede wdzieczna za opinie wlasnie Was, bo wiecie najlepiej jak sie je uzytkuje z gory dziekuje Ja również planuję czarno-białą podłogę - oktagonalne płytki ale w kuchni i również mam to samo pytanie. Wiecie jakoś o dbanie czystości się nie boję to nie dla mnie nie problem, ale boję się różnego rodzaju "uszczerbków" wiecie jak to w kuchni, a to nóż spadnie, a to coś innego. Na lekko cieniowanych płytkach ewentualnych malutkich rysek czy pęknięć nie widać, ale na czysto białym jednolitym kolorze będzie mnie to raziło :/ to jedyna obawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 12.07.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 dziewczyny skoro te podlogi choc piekne, to trudne w utrzymaniu napiszcie prosze jakiej firmy to plytki ? czy dalybyscie teraz inne ?? wlasnie projektuje bratu lazienke i bratowej bardzo sie spodobala wersja czarno-bialej podlogi - szczegolnie oktagonalne plytki plus mugaty na scianie czy wtedy dac ciemne fugi, by im ulatwic dbanie o czystosc ?? jak myslicie ?? bede wdzieczna za opinie wlasnie Was, bo wiecie najlepiej jak sie je uzytkuje z gory dziekuje obie z Dropką mamy taka wersję łazienki - otagony białe vives na podłodze plus cegiełka ma ścianie Fuga na podłodze ciemnoszara ( wygląda jak czarna ) białej bym nie odważyła się dac - no i ta ciemna super dopełnia. Jeśli chodzi o trudnośc w utrzymaniu to na każdej białej płytce będzie widać plamy - niezleżnie od firmy. Bezpieczne to są chyba tylko płytki niejednorodne, cieniowane np, imitujące terakotę toskańską. ale mnie zupełnie nie pasowały takie. W każdym razie warto uświadomić bratowa, że przy takiej podłodze musi bardziej się z mopem polubić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 12.07.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Ja również planuję czarno-białą podłogę - oktagonalne płytki ale w kuchni i również mam to samo pytanie. Wiecie jakoś o dbanie czystości się nie boję to nie dla mnie nie problem, ale boję się różnego rodzaju "uszczerbków" wiecie jak to w kuchni, a to nóż spadnie, a to coś innego. Na lekko cieniowanych płytkach ewentualnych malutkich rysek czy pęknięć nie widać, ale na czysto białym jednolitym kolorze będzie mnie to raziło :/ to jedyna obawa u mnie póki co rysek żadnych i uszczerbków nie ma - ale dopiero pół roku użytkowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 16.07.2013 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Hej, hej! No i znowu przyszło mi zacząć od przeprosin Za to, że nadal nie ma zdjęć i że mnie samej też nie było. Weekend spędziliśmy na zachodzie Polski, na ślubie mojej kuzynki. Miejsce było tak ładnie położone, że czuliśmy się jak na mini wczasach. Zielono, czysto, na obrzeżach miasta, ale do centrum rzut beretem. W hotelu do dyspozycji gości oddano część usług SPA, także udało nam się skorzystać m.in. z groty solnej. Teraz wracam powoli do rzeczywistości i ogarniam to, na co zabrakło czasu przed wyjazdem. Dziś od rana chłopaki montowali alarm i już widać, że sprzątania będę mieć po tym sporo. Mam nadzieję Asiu, że już u Was lepiej I że druciak zdobi już sypialnię. Na mnie forum też często działa mobilizująco, w kwestii porządków szczególnie. W końcu nie śmiałabym Was gościć w bałaganie Słoneczko, u mnie wszystkie płytki pochodzą z firmy Vives. Myślę jednak, że to nie tyle kwestia producenta, co koloru zwyczajnie. Powierzchnia jest gładka, zmywa się bardzo łatwo, ale wystarczy, że spadną okruszki chleba albo przejdzie się zakurzonym butem, a od razu to doskonale widać. W wiatrołapie mam postarzane, cieniowane kafle, których można by pewnie nawet miesiąc nie odkurzać. Nie widać kurzu, śladów, dopiero przy błocie wymiękają. Co do fugi, mam takie samo zdanie jak Kamilcia. Wybrałam antracytową do kuchni i łazienki, do wiatrołapu szarą. Podejrzewam, że gdyby kuchenna była jasna, już teraz nie wyglądałaby najlepiej. Oktagony zresztą dużo mniej podobają mi się z białą fugą. Ciemna ładnie podkreśla ich ciekawy kształt i spaja kwadraciki. Filoetowafiolko (jaki fajowy nick!), serdecznie witam w moich retro progach! Mam nadzieję, że zechcesz zostać dłużej i okazji do pogadania będzie więcej. Jeśli o oktagony chodzi, nie zaobserwowałam żadnych rysek, są natomiast uszczerbki w miejscu cięcia. Pan płytkowy narzekał, że twarde i źle się tną, no i nie wyszło idealnie, mimo starań. Z kuchennymi nie było tego problemu, mimo że to ta sama firma (a i seria chyba nawet też). Na szczęście dopiero schylając się widać odprysk. Dojrzałam je myjąc podłogę na kolanach, z poziomu mopa wszystko wydaje się ok Atenko, gratuluję rocznicy zatem!!! Kazimierz to dobre miejsce na taki romantyczny wyjazd, byłam raz, ale chętnie wróciłabym tam jeszcze. My wybieramy się na urlop na początku września. Bez biura podróży, a więc i z organizacyjnym balastem, ale taka forma najbardziej nam mimo wszystko odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 16.07.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Dropku słowne przeprosiny przyjęte, teraz czekamy na czyny- czyli zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 16.07.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Dropciu, jutro lecę do PL. Skrobnę do Ciebie w najbliższym czasie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzazgunia 16.07.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Tym bardziej serdecznie dziękuję za przysługę, tyle na głowie a Ty jeszcze na pocztę biegałaś. Jakbym wiedziała to na pewno bym Ci głowy nie zawracała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 17.07.2013 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Kamilcia, Dropku dziekuje za opinie mnie tez sie podobaja z ciemna fuga przekaze wszystko mlodym i zobaczymy co wybiora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 17.07.2013 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 szachownicy nie mam w kuchni, ale mam białe oktagony z czarnymi kwadracikami ( jak Dropka w lazience ) - BRUDZI SIĘ MASAKRYCZNIE ! - kuchnia myta latem dwa razy na dzień. Wiedziałam, że będzie cięzko, ale i tak zaskoczyła mnie częstotliwość jeżdżenia na szmacie... na szczęście jest to przecieranie tylko - zajmuje chwilkę i czyści się dobrze No niestety. Mogę z całą pewnością stwierdzić, że był to mój najbardziej niepraktyczny pomysł. Może trochę dlatego, że kuchnię mam słoneczną, a słońce uwydatnia każdy pyłek. Żeby wyglądała jak trzeba muszę codziennie przetrzeć mopem. Co drugi to absolutny maks. Wnętrze jest małe, więc nie jest to jakieś super uciążliwe, ale nie wiem czy wybierając dziś nadal zdecydowałabym się na nią. Dzięki za opinie Kamilcia i Drop, chyba jednak pójdę w coś bardziej prowansalskiego w takim razie, nie chcę żeby jeżdżenie na szmacie stało się moją codziennością, a w moim przypadku tak by się stało, bo mnie strasznie wkurzają wszelkie bobki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 17.07.2013 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Dropku słowne przeprosiny przyjęte, teraz czekamy na czyny- czyli zdjęcia tu się podpisuje bo lepiej i tak nie sformułuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fioletowafiolka 18.07.2013 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Dzięki za opinie Kamilcia i Drop, chyba jednak pójdę w coś bardziej prowansalskiego w takim razie, nie chcę żeby jeżdżenie na szmacie stało się moją codziennością, a w moim przypadku tak by się stało, bo mnie strasznie wkurzają wszelkie bobki. ja również będę musiała bardzo poważnie przemyśleć tę kwestię, zajechać ze szmatą raczej bym nie chciała. Dzięki za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 18.07.2013 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Dropku słowne przeprosiny przyjęte, teraz czekamy na czyny- czyli zdjęcia tu się podpisuje bo lepiej i tak nie sformułuje Zaraz mam przerwę i biorę się za zdjęcia Liczyłam, że pokażę Wam roletkę w kuchni, ale krawcowa się nie wyrobiła. Dopiero w weekend skończy. Dropciu, jutro lecę do PL. Skrobnę do Ciebie w najbliższym czasie. Pozdrawiam Super, super! Jeśli łatwiej będzie Ci mailem albo przez telefon, daj znać, wyślę namiar. A! No i lećcie szczęśliwie! Tym bardziej serdecznie dziękuję za przysługę, tyle na głowie a Ty jeszcze na pocztę biegałaś. Jakbym wiedziała to na pewno bym Ci głowy nie zawracała Żaden problem, naprawdę Im mam więcej zajęć, tym lepiej się organizuję Kamilcia, Dropku dziekuje za opinie mnie tez sie podobaja z ciemna fuga przekaze wszystko mlodym i zobaczymy co wybiora Ja mojej podłogi łazienkowej mimo wszystko bym nie zamieniła. Wygląda naprawdę pięknie. Kuchenną "w obsłudze" lubię znacznie mniej, ale też to rekompensuje wizualnie. Dzięki za opinie Kamilcia i Drop, chyba jednak pójdę w coś bardziej prowansalskiego w takim razie, nie chcę żeby jeżdżenie na szmacie stało się moją codziennością, a w moim przypadku tak by się stało, bo mnie strasznie wkurzają wszelkie bobki. Nie wiem, może u mnie po prostu jest niekorzystne pod tym względem światło. Płytę mam w pyłkach dosłownie chwilę po umyciu. Żeby lśniła trzeba by ścierać co 5 minut ja również będę musiała bardzo poważnie przemyśleć tę kwestię, zajechać ze szmatą raczej bym nie chciała. Dzięki za opinie Jest z tego plus - pewność, że w kuchni zawsze jest czyściutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 18.07.2013 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Zdjęcia nie wyszły niestety jakoś super, bo już schowało mi się słońce. Przedpokój w każdym razie wygląda teraz tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 18.07.2013 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 łał - pięknie, masz bardzo dużo światła na przedpokoju i to jeszcze przy schowanym słoneczku , napisz proszę z jakiej firmy masz listwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 18.07.2013 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Bez słońca???? Jak jaśniutko,.... bardzo przytulnie!!! Pięknie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 18.07.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Drop jestem totalnie zakochana w Twoich wnętrzach! Jest tak Chciałabym COŚ TAKIEGO stworzyć u siebie Jesteś moją inspiracją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 18.07.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Cudnie urządzony przedpokój, świetne plakaty Ślicznie i klimatycznie, jak zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 19.07.2013 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Dropku ja dopiero teraz - gratuluję przeprowadzki i pięknie urządzonych wnętrz . Piszesz że podłoga w kuchni uciążliwa, ale jak pięknie wygląda i jak świetnie to na tych zdjęciach widać - wow Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 19.07.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Dropku uwielbiam do Ciebie zagladac masz niezwykly klimat w mieszkaniu jak bede tak czesto ogladac Twoje zdjecia to jeszcze mi sie moje odwidza zdradzisz skad stoliczek/tacka ?? w salonie stol kawowy to z I. prawda ? wszystko tak ladnie pasuje ja mam problem, bo im blizej wykonczenia, tym bardziej sie martwie czy wszystko mi sie uda polaczyc i spojnie poukladac ............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts