Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Korzystając ze świątecznej promocji Ikei zrobiliśmy już pierwsze zakupy.

Po długich przemyśleniach i dyskusjach ostatecznie padło na kremowe fronty Lidingo z uchwytami Lindsdal.

Poniżej załączam zdjęcia, choć pewnie doskonale je znacie. ;)

uchwyty.jpg

Zaopatrzyliśmy się też w czarny piekarnik i kuchenkę mikrofalową Datid...

datid-ov-piekarnik-z-wym-obiegiem-powietrza__0110918_PE261464_S4.JPG

datid-mw-kuchenka-mikrofalowa__0112534_PE267696_S4.JPG

...no i moje wymarzone dębowe blaty Numerar. :wiggle:

numerar-blat__21710_PE106715_S4.jpg

A na koniec jest i jednokomorowy Domsjo. :D

domsjo-zlew-jednokomorowy__73319_PE189949_S4.jpg

Edytowane przez Drop_Inn

Witaj pysiaczku, czuj się jak u siebie! :welcome:

Ja tymczasem wrócę jeszcze na chwilę do kuchni. :)

Jak wspomniałam są już meble i część AGD, brakuje całej reszty. Ogólnie chciałabym żeby wnętrze było jasne - w bieli albo szarościach, z kolorowymi akcentami, głównie w postaci dodatków, zasłon, krzeseł... Chyba przede wszystkim krzeseł. Albo poduszek na nie.

Mam już jakąś tam wstępną wizję, mam już nawet pierwsze dodatki, no i mam też poważny dylemat ---> płytki. :(

Zależy mi na czymś niebanalnym, a przy tym w miarę neutralnym. Na czymś, co będę w stanie oglądać przez kolejne lata bez niechęci - co po prostu szybko mi się nie znudzi.

Moi najnowsi faworyci to:

- waniliowy Mugat:

http://www.domzbajki.pl/vives-mugat-vanilla-10x20-p-8120.html

- seria wenecka Cerkolor:

http://www.cerkolor.com.pl/index.php?ms=8&id=270

Obie wersje piękne, wybór więc niełatwy. A Wy co myślicie? Które lepsze, któóóre? :confused:

Edytowane przez Drop_Inn

mugaty wydają się bardziej pasować do Twoich inspiracji, ale też wolę je od tej serii weneckiej, która ma za dużo "babcinego" klimaciku jak na moje potrzeby:).

poza tym mugaty są baardzo popularne na forum, więc będziesz miała mnóstwo inspiracji (oczywiście, ta popularność dla kogoś może być wadą - niektórzy zaczynają przebąkiwać, że mugaty im się opatrzyły:))

Gość Gosc_123

Witaj:)

Tak sobie myslę, że te "babcine" klimaty płytek Celkoloru można by znieść rezygnując z dekorów, jednak... weneckie "obdrapańce" też mniej mi pasują do Twojej, wybranej już kuchni. A pewnie! źle by nie było, ale z vaniliowymi mugatami będzie piękniej! :)

A że są tu popularne? A jaki to wstyd mieć kuchnie w stylu podziwianych za gust Forumowiczek? ;) Poza tym, mam wrażenie, że one są bardzo popularne na forum, ale w realuuuu.... oooj, nie dane mi było spotkać! Ciągle królują maziaje ;)

Pozdrawiam i trzymam kciuki za dobre wybory, takie z których długo będziesz zadowolona! :)

mada1412, joliska, Beauty :welcome:

Dzięki Wam wszystkim za wsparcie w płytkowych dylematach! :hug:

A jednak. Mugaty rządzą! :wave:

No bo może to i racja, że lepsze. Bardziej neutralne, uniwersalne, mniej zobowiązujące jeśli chodzi o styl wnętrza. Weneckie zawsze były dla mnie dość odważną opcją. Podobają mi się widziane u kogoś, ale trochę się boję czy po roku regularnego patrzenia na nie, nie będę miała ich w końcu dość.

Zainteresowała mnie też seria Vigo Cerkoloru (http://www.cerkolor.com.pl/index.php?ms=8&id=223), podpatrzona u mady1412. Płytki są dużo subtelniejsze niż weneckie, w ładnym, śmietankowym kolorze. Do Lidingo byłyby jak znalazł.

Eh, będę teraz musiała jeszcze raz się z tym wszystkim przespać. A tymczasem zostawiam kilka moich kuchennych gadżetów, życząc inspirujących snów i jeszcze raz dziękując za pomoc. Dobrej nocy! :bye:

1005%252520%2525281%252529.jpg

2001586185.jpg

a29aee9f19dc74f8.jpg

3.jpg

Edytowane przez Drop_Inn

Ja też będe podglądać , bo też planuję Lidingo i mugaty :lol2: Ale osobiście nie przejmuję się tym,że ma je pół forum. Forum to nie real :) Na żywo u nikogo ich nie widziałam :) A nawet gdyby...

ps. Mam małą prośbę, czy mogłabyś pisać jednolitą czcionką i robić większe odstępy, bo nie za dobrze się tak czyta... :) Moje oczy z góry dziękują !

widze ze rozmowa o płytkach

weneckie mam w kuchni i jest ok, choć te niebieskie kwiatuszki zobowiązują i np. nigdy nie powiesze w kuchni zasłonki w rózowe kropeczki ;/ to jest minus tej decyzji.....choć ja lubię moją kuchnię taka jaka jest i płytkami nie jestem znudzona ;)

vigo mam w łazience i bardzo mi się podobają ,pasuja do wszystkiego ;) tu przy zakupie polecam zapytac o plytki w drugim gatunku, cena o polowe mniejsza a w kartoniku plytek moze jedna byla zle zalana, kupilismy chyba 3 kartoniki na zapas i tylko kilka plytek zuzylismy....ten 2 gatunek jest na wyrost ;)

mugaty są boskie.....kiedys będę je mialam w mojej łazienkce górnej, do kuchni tez są świetne..........chociaż gdybym ja miala robic teraz kuchnie to polozylabym na scianach deski.......zreszta widze ze masz takie inspiracje........to podoba mi się najbardziej i jest najbardziej sielskie i przy tej opcji nawet mugaty wymiękaja ;)

Edytowane przez betib