Drop_Inn 14.09.2013 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Kasiu, Atenko, Luizo, Aniu, dziękuję Wam za głosy Bardzo mnie cieszy Wasza jednomyślność. Na listy zakupów i innych spraw 'to do' miejsce się przyda zawsze. Łapię się na tym, że coraz więcej rzeczy muszę zapisywać. Bez tego jakoś nie mogę się zorganizować. Nie mówiąc już o możliwościach dekoracyjnych jakie farba stwarza... To moje ulubione inspiracje: http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/58/61/d4/5861d42794802518c1c1bd4f0d22c396.jpg Źródło http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/b5/7f/4b/b57f4b0053318e5b5a2e3aac1e683b2b.jpg Źródło http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/99/00/79/990079d406f8f0122ece13c438160787.jpg Źródło http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/ab/03/ba/ab03ba229960d02caae09eb8ac277194.jpg Źródło http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/87/a2/b1/87a2b1b9aaa2b831cbf884f679f2518d.jpg Źródło http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/21/06/c4/2106c4c8e5a402ed6f298e2ece60d051.jpg Źródło http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/19/93/8e/19938e5fb61b25e86d7a825f2ec6ce71.jpg Źródło http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/46/51/53/4651537cc5f170f674adbe0b924216ec.jpg Źródło http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/c2/39/32/c239323a0b82a1d09ae7c9e6ba28bb09.jpg Źródło http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/00/79/75/007975b10e2406a1b931778761f13db3.jpg Źródło http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/6c/ba/d6/6cbad6e6fc5865a8f70ccced91a35811.jpg Źródło http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/9e/cb/0f/9ecb0f1a1ec50f3f31707ec83f899f9b.jpg Źródło http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/5e/43/8e/5e438ececb687b92bc0286b94c6a6644.jpg Źródło Atenko: Widzę, że argumenty masz przetestowane Aniu: O! Dobry pomysł! Na pewno przemyślimy Martuś: Przepięknie dziękuję Ci za cynk! Wymiary tej folii są wprost idealne Jeśli jakość ok i mąż zdoła nakleić ją bez bąbli, to nie trzeba się będzie babrać z malowaniem. W poniedziałek z samego rana tam popędzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 14.09.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Drop mi też się pomysł bardzo podoba.. przynajmniej wizualnie ... ale mam spore ALE do tablic i kredy... Moje dzieci takową posiadają i do szału mnie doprowadza pył z kredy ... Po każdym wytarciu tablicy mam ochotę lecieć po odkurzacz ... Tak więc wizualnie bardzo mi się podoba ale moja praktyczna dusza ścianom tablicowym mówi nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 14.09.2013 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Oj! Nawet po ścieraniu na mokro? Powiem Ci, że właśnie ze względu na pylenie miałam momenty zawahania. Na podłodze jest w końcu szachownica, która bez tego wymaga sporo pracy Ale doszłam do wniosku, że skoro i tak ją myję ciągle, to tablica aż tak chyba nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 14.09.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 pewnie nie ... zważywszy na to że na razie nie ma tam stadka dzieci - pewnie ogarniesz bez problemu... ale ja nie lubię sobie dokładać pracy więc tak postanowiłam się troszkę wypowiedzieć.... są kredy bezpyłowe ale one z kolei u nas się nie sprawdziły bo słabo piszę ... jak kredki świecowe po papierze ... dzieciaki wolały te tradycyjne a ja po kilku miesiącach wymiękłam i tablica się mhmm zepsuła ... sama się ... i nigdy więcej ... jak widzę zdjęcia pokoików dziecięcych gdzie jest tablicowa ściana a pod nią wykładzina to mhmm ... mam swoje zdanie w tej kwestii i już Ja na notatki w kuchni planuje tablicę korkową którą pomaluje na biało i oprawię w ładną ramkę ... tak to sobie wykombinowałam .... a może u Ciebie też by się taki patent sprawdził ? lubię przyczepiać zdjęcia i rysunki dzieci więc takie miejsce u nas jest niezbędne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk11 14.09.2013 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Magnetyczna farba fajnie się sprawdza, po 3-krotnym pomalowaniu wystarczą magnesy dostępne w papierniczych sklepach. I ma fajny ciemnoszary kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.09.2013 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Dropku pomysł super, możesz zrobić delikatną listewkę na dole która zbierałaby cały ten pył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 14.09.2013 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Drop zobacz jeszcze kredę w markerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowawa30 16.09.2013 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Dropku, mi ten pomysł też się bardzo podoba. U Ciebie ta wnęka super się do tego nadaje. A przecież jak się nie sprawdzi, to zawsze możesz wymienić, albo nie pisać i nie ścierać tak często Co do podłogi, to naprawdę myjesz ją tak często? Ja już sobie odpuściłam, bo tylko jak skończę, to już pyłek na niej widzę i musiałabym ścierać od nowa. Teraz będzie trochę ciemniej, bo czeka nas jesień i zima, okna pozamykane, to może będzie trochę lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 16.09.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 SUPER:yes: Świetny pomysł. Nie zastanawiaj się popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 17.09.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Ja też mam obmyśloną ścianę na tablicę . Nawet mam farbę ale nie wiem czy jeszcze jest dobra W trakcie zachwytów nad kuchnią narendi wpadłam na pomysł ... przemalowania kuchni na super ciemny szary. Trochę się boję, ale jak będzie tak blisko (przed świętami chyba) to poprosze kogoś o wizkę. Chcę trochę pazura U Ciebie w kuchni tez mi go brakuje Tablica będzie super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dispersee 17.09.2013 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Wczoraj kupiłam folię z lidla i juz dzisiaj wisi u mnie w kuchni ( zreszta z takimi samymi meblami jak Twoja ) duża tablica - bardzo łatwo się przykleiła, równie dobrze po niej się pisze, także polecam jeżeli się zastanawiasz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 17.09.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Drop Zarąbisty pomysł z tą farbą A foteczki z wyjazdu? Rok temu pokazałaś tyle cudnych ujęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 18.09.2013 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 dispersee ja też kupiłam folię, ale jeszcze nie naklejałam.A na co ty swoją przyklejałaś? przygotowywałaś pod nią podłożę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 18.09.2013 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 hello Dropku piekne zdobycze masz oko do slicznych slicznosci super fajnie, ze wypoczeliscie pomysl z farba interesujacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 18.09.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Tak tak tak dla tablicy lub farby tablicowej, u mnie tablica na pewno będzie i mam gdzieś, że pyli i brudzi, bo w kuchni przecież nie prowadzi się lekcji, od czasu do czasu się zetrze na mokro, w końcu to jest tylko na jakieś notatki; jak komuś mówię, że planuję biały płotek, to wszyscy się łapią za głowę, jak można chcieć coś tak niepraktycznego, a innych krajach ludzie mają prawie tylko białe i nikt nie mówi, że są niepraktyczne, jakoś z tym żyją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dispersee 19.09.2013 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 dispersee ja też kupiłam folię, ale jeszcze nie naklejałam. A na co ty swoją przyklejałaś? przygotowywałaś pod nią podłożę? Ja reanimowalam moja bardzo starą i bardzo dużą tablicę korkową, która nadawała sie praktycznie do śmiec:) Także z podłożem nic nie robiłam ( ono i tak było w stanie opłakanym ) a mimo to folia ładnie się na nim przykleiła i wyszło super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 21.09.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Dropinko , Ja oczywiście spóźniona, ale oddaję 4 głosy na ścianę tablicową (obie ręce i obie nogi ). U siebie też planuję, więc z radością poczęstowałam się kilkoma inspiracjami Nie martwię się problemem "sypania" kredą, bo jak słusznie piszą dziewczyny - to nie będzie tablica na której prowadzi się lekcje . Raz na jakiś czas, dla odmiany zmienimy napis / rysunek i będzie ok . Moja podłoga tymczasem w zawieszeniu, bo wycena jaką mi przysłali niestety obnażyła prawdę - podłoga jest droższa niż pierwotnie oferowali . Muszę ochłonąć i pomyśleć na nowo co robimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 24.09.2013 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 pewnie nie ... zważywszy na to że na razie nie ma tam stadka dzieci - pewnie ogarniesz bez problemu... ale ja nie lubię sobie dokładać pracy więc tak postanowiłam się troszkę wypowiedzieć.... są kredy bezpyłowe ale one z kolei u nas się nie sprawdziły bo słabo piszę ... jak kredki świecowe po papierze ... dzieciaki wolały te tradycyjne a ja po kilku miesiącach wymiękłam i tablica się mhmm zepsuła ... sama się ... i nigdy więcej ... jak widzę zdjęcia pokoików dziecięcych gdzie jest tablicowa ściana a pod nią wykładzina to mhmm ... mam swoje zdanie w tej kwestii i już Rozumiem i dzięki, że się podzieliłaś Wiesz jak to jest gdy człowiek napali się na pomysł - niedogodności stają się jakby mniej wyraźne Ja na notatki w kuchni planuje tablicę korkową którą pomaluje na biało i oprawię w ładną ramkę ... tak to sobie wykombinowałam .... a może u Ciebie też by się taki patent sprawdził ? lubię przyczepiać zdjęcia i rysunki dzieci więc takie miejsce u nas jest niezbędne... Korek super, ale chyba nie w takim gabarycie Może kiedyś nad biurkiem będę miała Magnetyczna farba fajnie się sprawdza, po 3-krotnym pomalowaniu wystarczą magnesy dostępne w papierniczych sklepach. I ma fajny ciemnoszary kolor Mk, tak na początek: Mówisz, że daje radę? Mam nadzieję, że da się nią pomalować mdf... Dropku pomysł super, możesz zrobić delikatną listewkę na dole która zbierałaby cały ten pył Aa tak, myślałam o listewce Tylko nie wiem czy to technicznie wykonalne (czy z czymś takim da się otworzyć drzwi)... A może zostawię zwyczajnie biały pasek - nie wpłynie to raczej na praktyczność, ale nie zaburzę w ten sposób ciągu listew. Drop zobacz jeszcze kredę w markerze Eh, jak ja mało wiem o świecie... nie pomyślałabym, że można kupić taki pisak A na urlopie zachodziłam w głowę czym update'uje się w knajpkach dania dnia. Część napisów faktycznie była kredą, ale niektóre przypominały bardziej farbę. Teraz wiem - musieli mieć markery Dropku, mi ten pomysł też się bardzo podoba. U Ciebie ta wnęka super się do tego nadaje. A przecież jak się nie sprawdzi, to zawsze możesz wymienić, albo nie pisać i nie ścierać tak często Wolałabym nie być zmuszona do wymiany, bo nie za bardzo mam szczerze mówiąc na co. Żadna z opcji, które po drodze rozważałam nie wydała mi się na tyle przekonująca by w nią iść. Tablicówka to było jak olśnienie, nie wiem jak mogłam wcześniej na to nie wpaść Co do podłogi, to naprawdę myjesz ją tak często? Ja już sobie odpuściłam, bo tylko jak skończę, to już pyłek na niej widzę i musiałabym ścierać od nowa. Teraz będzie trochę ciemniej, bo czeka nas jesień i zima, okna pozamykane, to może będzie trochę lepiej Co 2 dni średnio, chyba że wyjątkowo nabrudzę, no to częściej. Podobnie z łazienkową (wkurzają mnie ślady po chlapaniu). Reszta podłóg dobrze wygląda dużo dłużej, więc porównując wydaje mi się, że to często popieram Ja też mam obmyśloną ścianę na tablicę . Nawet mam farbę ale nie wiem czy jeszcze jest dobra W trakcie zachwytów nad kuchnią narendi wpadłam na pomysł ... przemalowania kuchni na super ciemny szary. Trochę się boję, ale jak będzie tak blisko (przed świętami chyba) to poprosze kogoś o wizkę. Chcę trochę pazura U Ciebie w kuchni tez mi go brakuje Tablica będzie super ! No fakt, kuchnia Narendil i sypialnia Two nie były tu bez znaczenia Na dniach będę zamawiać stół i też mi chodzi po głowie jakiś ciemny Wczoraj kupiłam folię z lidla i juz dzisiaj wisi u mnie w kuchni ( zreszta z takimi samymi meblami jak Twoja ) duża tablica - bardzo łatwo się przykleiła, równie dobrze po niej się pisze, także polecam jeżeli się zastanawiasz:) Jak miło, kolejny nowy gość! I ja kupiłam Już przymierzyłam nawet Bez względu na to czy będzie farba czy naklejka, jestem już przekonana do pomysłu Drop Zarąbisty pomysł z tą farbą Yay! A foteczki z wyjazdu? Rok temu pokazałaś tyle cudnych ujęć Proces selekcji zakończony, także może coś dzisiaj wrzucę nawet Dropku piekne zdobycze masz oko do slicznych slicznosci super fajnie, ze wypoczeliscie pomysl z farba interesujacy Cześć Słonko! Odpoczęliśmy rzeczywiście, choć bardziej psychicznie niż fizycznie. Pod koniec potrzebne były naprawdę częste przystanki (z bólu nóg). Ale my tak lubimy - połazić jak najwięcej. Wtedy wiadomo, że to był wykorzystany dobrze czas. Dropko ja mam w kuchni tablicę z H&Y i bardzo ja lubię używać , choć jakościowo nie jest najlepsza Nie rezygnuj z farby , bo jestem pewna że będziesz zadowolona. Ja też czuję, że nie powinnam rezygnować Tak tak tak dla tablicy lub farby tablicowej, u mnie tablica na pewno będzie i mam gdzieś, że pyli i brudzi, bo w kuchni przecież nie prowadzi się lekcji, od czasu do czasu się zetrze na mokro, w końcu to jest tylko na jakieś notatki; jak komuś mówię, że planuję biały płotek, to wszyscy się łapią za głowę, jak można chcieć coś tak niepraktycznego, a innych krajach ludzie mają prawie tylko białe i nikt nie mówi, że są niepraktyczne, jakoś z tym żyją. To jak przy moich białych drzwiach zewnętrznych - wielu sugerowało żeby się puknąć w czoło, a od montażu może 2 razy wymagały mycia (z czego raz nie był jeszcze jakiś super pilny, ale machnęłam póki pogoda była znośna). Dropinko , Ja oczywiście spóźniona, ale oddaję 4 głosy na ścianę tablicową (obie ręce i obie nogi ). U siebie też planuję, więc z radością poczęstowałam się kilkoma inspiracjami Nie martwię się problemem "sypania" kredą, bo jak słusznie piszą dziewczyny - to nie będzie tablica na której prowadzi się lekcje . Raz na jakiś czas, dla odmiany zmienimy napis / rysunek i będzie ok . Ewciu, jesteś jak najbardziej na czas Dzięki za tak zdecydowany głos Miałam nadzieję, że dasz mi znać co myślisz. Moja podłoga tymczasem w zawieszeniu, bo wycena jaką mi przysłali niestety obnażyła prawdę - podłoga jest droższa niż pierwotnie oferowali . Muszę ochłonąć i pomyśleć na nowo co robimy. Oj, a ja jeszcze zalegam z privkiem do Cię Będę dziś miała trochę luźniejszy wieczór, także postaram się odezwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 25.09.2013 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Dziś trochę wspomnień obiecanych. Uwaga - to będzie gigantyczny post! Niestety Picasa bardzo miażdży zdjęcia, no ale trudno... wrzucam! Jak wiecie była Francja. Ta najbardziej słoneczna część Zwiedziliśmy Niceę: Cannes: Łapa moja vs. łapa Stallone. A zapewniam, że żaden ze mnie krasnal Saint-Tropez: Monte Carlo: Wszystkie te miasta są niewątpliwie urokliwe. I pachną tak, że chciałoby się ten zapach z sobą zabrać (ja spróbowałam przy pomocy mydeł) Najbardziej jednak urzekły nas mniejsze, kameralne miejsca. Może dlatego, że nie są w tak oczywisty sposób pod turystów, może też przez to, że nie mieliśmy wobec nich żadnych oczekiwań. Gdyby nie wzmianka w przewodniku, pewnie w ogóle byśmy tam nigdy nie trafili. Pierwsze to "francuska Wenecja" - Port Grimaud. Miasteczko kanałów i tęczowych domów, najczęściej w zabudowie szeregowej. W posesjach wolnostojących gości witają kolorowe furtki, a niekiedy i mozaikowe dywaniki. Wszystko zadbane i pięknie odnowione. Spójrzcie: Kolejna miejscowość to Saint-Paul-de-Vence. Na szczycie wzgórza, z pięknie zachowanymi murami obronnymi i mnóstwem kamiennych, wąskich ulic. Tak właściwie w całości składa się z zaułków. I charakterystycznych porośniętych zielenią kamieniczek. Na koniec Eze, średniowieczna wioska "zawieszona" na skale (prawie 0,5 km n.p.m.) Oraz Villefranche-sur-Mer... ...gdzie w jednej z restauracyjnych kuchni dojrzałam ukradkiem takie płytki: Była nimi wyłożona CAŁA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 25.09.2013 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Ale pięknie . Uwielbiam takie " nieturystyczne" miejsca Cudowne wakacje przeżyłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts