Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dropku, inspiracje galeriowe przepiękne! Smaczne i chrupiące.

Stół ogromnie mi się podoba (świetnie pasuje do Twojej kuchni), a to m.in. pewnie dlatego, że coś mi on przypomina -

a mianowicie mój własny, osobisty stół, kupiony razem z mieszkaniem i przemalowany niedawno na granatowy kolor ;).

kuchnia-P1220869-zm.jpg

Ponieważ uwielbiam mosiądz, a zwłaszcza jego połączenie z szarym / granatowym / czarnym, gałeczkę dałam oczywiście mosiężną ;).

kuchnia-P1220741-zm.jpg

Edytowane przez barbe-cue

Vesi, superowo, że Ci się podoba :wiggle:

I dzięki za uchwytowy głos.

Tyle muszelek teraz jest na rynku, niełatwo się zdecydować.

Barbe, och, ależ się zsynchronizowałyśmy! :D

Jestem fanką Twojego stołu, od początku byłam. Zmiana bardzo, bardzo na plus - świetnie zrobiła stołowi i całemu wnętrzu. A sądziłam, że już nie może być ładniejszy :)

Gałeczka super! Też w pierwszej chwili myślałam czy nie uderzyć w złoto. Ale jak się tak przyjrzeć całej mojej kuchni, to pasuje trochę jak kwiatek do kożucha... :rolleyes:

A właśnie - czy Wy Kochana już przeprowadzeni? :cool:

Pokaż proszę na chwilę swoje włości.

Na pewno więcej tam się zadziało takich zmian.

Witam serdecznie, od dawna podglądam wątek ale ze względu na swoją nieśmiałość nie miałam odwagi nic pisać. Dzisiaj się przełamałam i muszę wyrazić zachwyt nad Twoimi wnętrzami, które są dopracowane w każdym calu, ponadczasowe i nietuzinkowe. Podłoga w biało czarne karo, mugaty i mnóstwo bieli to także moje klimaty i mam nadzieję, że niedługo zagoszczą w moim domku. Takie wnętrza śnią mi się po nocach. Pozdrawiam serdecznie

Diano, Atenko, Dorko, Ilu, Ewciu, Mugatko, dzięki! :)

Wiecie jak ja się czasem miotam z kolorami - jak dużo mi się podoba i jak się nie mogę zdecydować :rolleyes: A gdy coś nie jest dodatkiem i decyzja jest raczej długoterminowa, to już w ogóle bez końca się mogę zastanawiać.

Dlatego to wielka ulga wiedzieć, że wybrałam dobrze :)

Melu, Anacyk, :welcome:

Super, że mnie odwiedziłyście :)

Melu, zapraszam od razu na początek wątku. Tam znajdziesz aktualne zdjęcia, nie ma co przekopywać się przez tyle stron :)

Anacyk, jak dobrze, że się odważyłaś. Mam nadzieję, że poczujesz się tu na tyle dobrze żeby wpadać częściej :)

Życzę Ci szybkiej realizacji własnych planów i kto wie - może nawet własnej galerii wkrótce :)

* * *

Pytałyście o krzesła.

Wieele miesięcy temu upolowałam na Allegro takie:

IMG_1704.jpg

IMG_1715.jpg

Używane, ale jeżeli wierzyć sprzedawcy, oryginalny skandynawski wyrób :)

No i cena cudowna, szczególnie jak na ich niemal idealny stan. Strasznego fuksa miałam trafiając na tę aukcję.

Od momentu zakupu pomysłów na kolor były oczywiście setki. Ale finalnie będą po prostu jasnoszare. Wszystkie. Zrezygnowałam z opcji 'każda sztuka inna', bo w kuchni i tak już się dużo dzieje.

Mają wyglądać tak:

34c7da9307052bda5789ed8cf6b94b12.jpg

Mąż już działa :)

Edytowane przez Drop_Inn

• 2 weeks później...
Jedno i drugie brzmi super :D

Szczególnie znając Twoje zamiłowanie do di-aj-łaj-u :)

O, kochana! DIY to już dawno żadnego. Teraz przemeblowaliśmy salon (witryny pojechały koło rtv, a za stołem stoi stara szafa). Chciałabym wymienić stół na maksymalnie prosty i tapicerowane krzesła sztuk 6 do tego. Wszystkie takie same, mięciutkie etc. ale to pieśń przyszłości. Dalekiej :D.

Dzięki Drop, wezmę jednak chyba Garden Trading, bo widziałam je na żywo i jakościowo są doskonałe, choć te wyglądają podobnie. Tylko ludzie niepoczytalni urządzają dom zanim jeszcze pojawili się murarze, ale u mnie już wszystko jest poukładane :).

Yokasta, dlaczego na Twoim blogu nie mogę podzwiać Twojego domu, chyba że coś ominęłam :popcorn:, ten pulchny kot jest dalej z wami?

Aniu, jest plan, jest połowa sukcesu :)

A jak zrobisz dopiero za jakiś czas, zawsze będzie fajny powiew świeżości w domu.

Pendraczku, te są właśnie bez szału jakościowo. Z bliska na kloszach widać przebarwienia. Niewielkie, ale wiadomo - wolałabym nie mieć żadnych.

Zajrzyj jeszcze ewentualnie do Dzazguni. Zrobiła zestawienie podobnych zwisów, może jeszcze coś Ci wpadnie w oko :)

Aa, tu więcej takich niepoczytalnych, nie martw się :lol2: