Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

Witam się u ciebie

Piękne masz mieszkanko i rzeczywiście podoba nam się wiele tych samych rzeczy. Twoje mieszkanie mogło by być i będzie moja inspiracją.

Nie wiem jak to się stało że dopiero trafiam do ciebie.

P. S.

Czy specjalnie dobierałaś odcień bieli na ścianach, drzwiach i listwach żeby były takie same?

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Doriko, zapraszam! :welcome:

Widzę, że pochodzimy z różnych krańców Polski, ale wnętrzarsko faktycznie nam po drodze.

Jeśli znalazłaś tu choćby jedną inspirującą rzecz, korzystaj śmiało, dla mnie to będzie wielkie wyróżnienie :)

Zdjęcia aż takich detali nie oddają, ale w realu odcienie nie są takie same. Część to złamana, mleczna biel (np. meble, listwy, drzwi), część śnieżnobiała (przede wszystkim ściany). Szczerze mówiąc nawet nie starałam się ich dobierać. Przy tej ilości bieli jaką mam, nie wiem czy kiedykolwiek sprostałabym wyzwaniu ;)

Edytowane przez Drop_Inn

Hmm... coś dziwnego stało się z Picasą. Już nie tylko paskudnie masakruje jakość, ale próbuje ingerować w kolor :mad: Trochę opanowałam sytuację, jednak zdecydowanie to nie jest to samo co załadowałam.

No nic, mimo wszystko zapraszam na nowości :)

Najpierw krzesła.

Wybaczcie, że takie wąskie kadry. Niestety przestrzeń tylko na tyle pozwoliła :rolleyes:

DSC_6169_filtered.jpg

DSC_6136o_filtered.jpg

DSC_6175o_filtered.jpg

DSC_6143_filtered.jpg

Jakiś czas temu kupiłam też na Allegro fotel. Stary, klubowy, za symboliczną kwotę.

Tak ten jegomość prezentował się w oryginale:

4045397688_1.jpg

4045397688.jpg

A dziś już tak:

DSC_6130_filtered.jpg

Prosto, bez szaleństw, ale jesteśmy zadowoleni bardzo.

A naj najmocniej cieszy to, że powstał naprawdę tanim kosztem.

Łączna kwota zakupu fotela, tkaniny i tapicerowania wyniosła - uwaga - całe 260 zł :cool:

I na koniec jeszcze jedna wiadomość, najważniejsza...

Jeżeli wszystko pójdzie dobrze, pod koniec lipca będziemy mieszkać we trójkę - z naszym Synkiem :)

Chciałam powiedzieć Wam już dawno, ale obawa przed zapeszeniem jednak zwyciężyła. Bardzo długo czekaliśmy na ten moment, więc rozumiecie - wolałam nie kusić losu. Mam nadzieję, że teraz już jest bezpiecznie, ale i tak na wszelki wypadek poproszę Was o kciuki.

Pokój Małego też powstaje dopiero od niedawna (choć powstrzymać się od zakupów było baardzo trudno) :rolleyes: Nie ma tam wiele miejsca, także nabytków też niewiele. Nie chcielibyśmy zagracić go na dzień dobry.

Wrzucam zajawkę. Reszta będzie niedługo, jak uporządkuję nieco przestrzeń.

DSC_6222_filtered.jpg

Chorągiewki uszyła Ania (Yokasta). Fajne, co? :)

Dropku, ogromnie się cieszę i serdecznie gratuluję Syneczka! Cudownie! Niech się zdrowo rozwija pod Twoim serduszkiem i szczęśliwie narodzi, kiedy przyjdzie pora.

Cieszę się, że dzielisz się z nami radosną nowiną!

Ja też, podobnie do Ciebie, miałam obawy, choć bardzo chciałam napisać. Ostatecznie zmotywowały mnie Arnika i rasia, które pewnego dnia cichaczem zjawiły się u mnie i zobaczyły brzusiek ;):D

Teraz dopiero pochwalę krzesła. Wyszły ślicznie! A fotel i cena za całość bardzo przyjemna!

Och, będę miała dziś cudowną noc i piękne sny! Takie radosne nowiny uskrzydlają! :)

Fantastyczny fotel, wygląda na bardzo wygodny :) pokoik maluszka taki delikatny, stonowany, zapowiada sie cudnie, a krzesełka fajnie pasują do Twojej kuchni.

Twój domek jest równie niesamowity jak Two, ma swój niepowtarzalny klimat, brak mi słów... po prostu wspaniałe móc oglądać takie wnętrza w polskich domach, bez pomarańczowych ścian, falbanek w oknach, wszystkiego co z drewna to w naturalnym wybarwieniu, bo przecież szkoda zamalowywać, itp...

Dropku,

Krzesła wyszły świetnie. Rewelacyjnie wpasowały się w klimat kuchni :rolleyes:

Fotel... :jawdrop: Jak przemiana. Śliczny jest. Gratuluję zakupu :eek:

Syneczka już gratulowałam, ale takich gratulacji nigdy dosyć buziak.gifgrouphug.gif

Pokoik Syneczka.... Ach.... [dblpt]111[dblpt].gif

Jest tak śliczny i tak w Twoim stylu, ze może budzić tylko zachwyt...

Zawsze jak napatrzę się na Twoje śliczne wnętrza zaczynałabym remont u siebie na nowo ;)

Wiesz, że trzymam kciuki i gratuluję i w ogóle mua mua mua :hug: faktycznie źle wymierzyłaś :D żeby nie było dysproporcji możesz je naciągnąć i powiesić wzdłuż krawędzi, powinno wystarczyć na długi i krótki bok :). A tam gdzie są dwie żaby, z drugiej strony jest jedna, ta którą wybrałaś :).

Pokoik wygląda świetnie. Jest jasno, przejrzyście, bardzo tak lubię.