Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Drop_Inn witam się u Ciebie i gratuluję księcia! Życzę jak najmniej zmartwień i jak najwięcej cudownych uczuć.

Mieszkanie piękne, w moim stylu, pokój synka rewelacyjny, łóżeczko prawdopodobnie moja Pola ma takie samo i tak samo pomalowane:)

Będę zaglądać i życzę samych cudowności

Dropinko :hug:

Jak się cieszę, że napisałaś. To prawda - czas pędzi przy dzieciach jak szalony.

Pokój śliczny - taki Twój. Klimatyczny i spójny z resztą mieszkania :).

Maluszek z pewnością czuje się w nim dobrze, ale podejrzewam, że i tak śpi z Wami :).

Dużo zdrówka dla Ciebie, Maluszka i szczęśliwego Taty :D

Dropku, serdecznie gratuluję Nowego Członka Rodziny http://emots.yetihehe.com/1/buzki.gif

Życzę dużo czasu w takim razie. A pokoik oczywiście śliczny! Fajny ten samochodzik na oknie ;) Od razu widać, że tu mieszka mężczyzna. No i poduszka chmurka (dobrze widzę Dropku?) też zwróciła moją uwagę :)

Witaj Dropku:) jakoś od ponad roku śledzę Twój wątek ale tak z ukrycia:) chciałam Ci pogratulować synka, sama niedawno zostałam mamą wspaniałej dziewczynki. Pokoik synka piękny, zresztą jak całe mieszkanko. Jestem teraz na etapie urządzania pokoju córeczki i bardzo spodobała mnie się roleta w pokoju Twojego synka byłabym wdzięczna o podanie namiarów gdzie można taką dostać. Pozdrawiam serdecznie:)

Ale się cieszę, że jeszcze tu ktoś przychodzi :wiggle:

Dziękuję Wam jeszcze raz i przepraszam, że teraz pojawiam się i znikam. Tak to już pewnie będzie, bo i czasu mniej i zmiany w domu postępują wolniej. A niedługo zamiast dodawać nowe rzeczy, będę pewnie usuwać wszystko z zasięgu małych rączek :rolleyes:

Ale coś tam się będzie działo mam nadzieję. Mam już plan na niewielką galerię w przedpokoju, muszę tylko przysiąść i rozplanować układ. Chcemy też wreszcie zamówić szafę (też do przedpokoju), bo coraz mocniej zaczyna doskwierać nam jej brak. Ach, no i ogród. Wciąż cierpliwie czeka na swoją kolej. Może teraz dzięki Małemu się doczeka.

* * *

Nelli, dziękujemy i posyłamy buziaki dla Waszego skarbka :hug:

Madzior, witaj! :welcome:

Piękne życzenia, dzięki! Oby było dokładnie tak jak piszesz :)

Jesteś zadowolona z łóżeczka? Ja tak sobie. Jakość adekwatna do ceny, co w tym wypadku nie oznacza niestety nic dobrego. Konstrukcja jest stabilna, ale farba złazi niepokojąco łatwo. Kupiliśmy na Allegro, od razu pomalowane, a skąd Wasze?

Doriko, :hug:

Ane3ko, ale się dawno nie "widziałyśmy".

TAKI komplement?! Dziękuję, aż się zarumieniłam :hug:

Maleństwo w pokoju bywa na razie rzadko, a jak już bywa najbardziej lubi... światło. Czyli zasługa matki żadna, eh! ;)

Jest i Mugatka! :hug:

Widzę, że też ostatnio bywasz tu z doskoku.

Przemiło to słyszeć wszystko :hug:

Mam nadzieję, że jak synek podrośnie trochę odbierze go chociaż po części tak jak Ty.

Dorko, dziękuję. Oby oby!

W końcu wyspana mama to fajniejsza mama :)

Ewuniu, piękne dzięki! :hug:

Rzeczywiście łóżeczko trafiło do sypialni, choć w użyciu jest tak naprawdę dopiero od soboty. Martwiłam się, że nie będzie tak atrakcyjne jak nasze wielkie łoże, ale Junior na szczęście je polubił.

Atenko, fajnie, że wpadłaś.

Dziękujemy! :hug: A buziaki przekażę z przyjemnością :)

Sówko, dobrze Cię widzieć :) Zastanawiałam się kiedyś gdzie przepadłaś i czy wszystko w porządku u Was.

Owszem, jedna z poduch to chmurka. Miała trafić na ścianę, ale chwilowo nie było jak zawiesić (jakby co to taśmy dwustronnej nie polecam ;)). No i póki łóżeczka nie ma, trochę słabo żeby dyndała samotnie nad podłogą ;)

Stworku, serdecznie witam i odwzajemniam gratulacje!! :)

W jakim klimacie będzie pokój? Wszystko gotowe czy to dopiero początek urządzania?

Roletę szyłam lokalnie, u krawcowej, a materiał przyjechał z Etsy, bo na miejscu wtedy takiego nie znalazłam. Ale to było dawno... teraz widziałam, że i u nas są. Może fajniejsze nawet, porządniejsze, moja to taka trochę mgiełka :)

Wykopałam dziś z pudeł trochę rzeczy, których niestety już pewnie nigdzie nie wykorzystam. Wszystkie są nowe, nigdy nie używane. Czekały w ukryciu na koniec wykończeniówki, a potem albo zabrakło dla nich miejsca albo się okazało, że jednak nie pasują. Gdyby coś Wam się spodobało dajcie znać na privka. Chętnie im znajdę nowy dom, szkoda żeby się u mnie marnowały.

:)

DSC_7154.JPG

1. Zestaw doniczek by IKEA

DSC_7162.JPG

2. Komplet ceramicznych pojemników na przyprawy

DSC_7184.JPG

3. Wieszak z ceramiczną gałką

DSC_7180.JPG

4. Zestaw 2 małych słoiczków na łakocie

DSC_7165.JPG

DSC_7167.JPG

5. Drewniana tablica do pisania kredą z Home & You

Drop_Inn: Madzior, witaj!

Piękne życzenia, dzięki! Oby było dokładnie tak jak piszesz

Jesteś zadowolona z łóżeczka? Ja tak sobie. Jakość adekwatna do ceny, co w tym wypadku nie oznacza niestety nic dobrego. Konstrukcja jest stabilna, ale farba złazi niepokojąco łatwo. Kupiliśmy na Allegro, od razu pomalowane, a skąd Wasze?

Mamy łóżeczko kupione na allegro za około 200zł, gołe drewno które sama pomalowałam na bardzo jasny szary farbą dla dzieci chyba z Dekorala. Dorobiliśmy tylko płozy aby móc łatwo bujnąć płaczącego szkraba ale w sumie nie są nam potrzebne. Z samego łóżeczka jesteśmy zadowoleni, nie mam uwag, farba trzyma się rewelacyjnie i mogę ją polecić do malowania wszelkich drewnianych powierzchni z którymi dziecko ma styczność. Nasza Pola jak szły jej pierwsze zęby często obgryzała szczebelki i wszystko ładnie się trzyma.

Uściski dla Ciebie i Skarba!

Wpadam z rewizytą :)

I powiem Ci, że... zakochałam się w Twojej łazience :) Właśnie coś podobnego chciałabym u siebie zrobić. Nie wiem czy nawet gdzieś w galeriach googla nie znalazłam kiedyś Twoich zdjęć, bo jedno mam ściągnięte do folderu "inspiracje".

Ogólnie piękne mieszkanko i ten pokój dziecięcy.... Zazdroszczę talentu do wyszukiwania ciekawych gadżetów i mebelków i zmysłu estetycznego (ja zawsze jak coś robię to wielki z tego bałagan i wszystko "z innej parafii")

Musze jeszcze sporo stron przeczytać zaległych, ale będę też zaglądać czy coś nowego się nie pojawi :)

Dropinko :)

Uświadomiłaś mi jak wiele mam rzeczy "które nie pasują", a leżą w pudłach nierozpakowane :o.

Aż się boję, bo pewnie o większości nawet nie pamiętam. Trzeba będzie rozstawić stragan :D.

A jak Maluszek? Cieszy Was już pewnie pierwszymi uśmiechami :).

Nasz ma już unormowany rytm dnia - niestety krótkie 2-3 drzemki w ciągu dnia (góra 30 min.), a w nad ranem (około 5.00) obowiązkowo ćwiczenia sylab :D. Śmiejemy się wtedy, że "jest w szkole" :lol2: Tak naprawdę to jednak nie jest nam do śmiechu, bo sen to podstawa.

Co ciekawe - na budowie sypia w ciągu dnia dłużej :D. Czuje synuś, że rodzice walczą o każdą minutkę :).

• 4 weeks później...