Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

vesila, ale Ty mi piękne rzeczy podsyłasz. :hug:

Te drugie super. :yes: I jaka cena dobra.

Chyba już je gdzieś wcześniej widziałam, ale głupia nie zapisałam namiarów i zapomniałam zupełnie, że istnieją.

editg, to może jeszcze się załapię, bo wczoraj praca skutecznie wybiła mi z głowy imprezowanie. ;) Zaraz pobiegnę sprawdzić co tam u Ciebie słychać.

narendil, fajne, mówisz? :wiggle:

A myślisz, że mugatowe dekory pasowałyby do nich odcieniem?

Emma, :welcome:

Bardzo dobrze, że się ujawniłaś. Zawsze to przyjemniej trochę z gośćmi pogadać. :D

Zapraszam oczywiście jak najczęściej.

bocian, dzięki, dzięki. :hug:

A w ogóle to miło Cię znowu widzieć. :)

Edytowane przez Drop_Inn

mirelko, :hug:

Piękna ta listwa vesilko, dzięki! Widzę, że kolekcje płytek znasz lepiej niż niektórzy sprzedawcy. ;)

A pamiętasz może, w którym sklepie można je u Was obejrzeć? Chętnie się wybiorę, bo jeśli udałoby nam się kupić tańsze kafle, fundusz na dekory trochę się zwiększy.

Fajnie, że się tak wszyscy tą cegła zachwycają :lol2:

Mnie też to bardzo, bardzo cieszy. :rotfl:

Jeszcze raz dzięki Wam wszystkim za miłe słowa. Wkład odbieramy jutro, a potem trzeba już tylko dograć terminy z panem Ryśkiem - głównym wykonawcą dzieła. I cegiełki mogą w końcu zacząć się układać.

Drop, namiar na sklepy posłałam na priv :)

Dzięki Kochana, mam nadzieję, że uda mi się tam niebawem podjechać.

U nas co prawda też jest salon Bomaru, ale akurat tej zieniowej listwy nie mają. Albo mają, a ja przeoczyłam. ;)

Yokasta, nasz kominek tak czy inaczej będzie wielki, pomyślałam więc, że przy takich gabarytach konstrukcja na kształt prostej ceglanej ściany wypadnie korzystniej niż klasyczna forma. :) Innym wyjściem był narożny wkład, ale tę opcję szybko odrzuciłam - jakoś bardziej pasuje mi do nowoczesnych wnętrz. Edytowane przez Drop_Inn

Cześć Venusku! http://www.gifownik.pl/gify_new1/male_gify/czesc/12.gif

Fajnie, że jeszcze zaglądasz, mimo, że trochę tu u mnie ostatnio monotematycznie. ;)

A jeśli już o monotematyczności mowa, spróbuję dać Wam na razie odetchnąć od cegieł i kominka, opowiadając trochę o pokoju dziennym, w którym mają się docelowo znaleźć. :)

Pokój duży nie jest, nie będzie więc stołu jadalnego. Będzie za to wielka, mięciutka sofa Ektorp w wersji 2+2.

ektorp-pokrycie-sofy-nar-__0096930_PE237079_S4.JPG

Przy sofie stanie dość duży kwadratowy stolik kawowy Liatorp (patrz zdjęcie poniżej), a dookoła kilka innych mebli z tej samej serii. W ogóle Ikei u mnie będzie sporo, no ale cóż zrobić kiedy budżet jest jaki jest. Mam nadzieję, że potem odbiję sobie chociaż na dodatkach. http://emoty.blox.pl/resource/cwaniak.gif

4982968246_561b57ca96_o.jpg

Ściany marzą mi się białe, z takąż boazerią na jednej z nich. Na tej właśnie drewnianej przestrzeni mają zawisnąć dwa kinkiety, a między nimi zdjęcia, pamiątki, obrazki, czy co tam jeszcze będzie naszemu sercu bliskie. Wszystkie oczywiście w najprzeróżniejszych ramkach. :)

Jak na przykład tutaj:

6bc97841a094.jpg

Gips-k%25C3%25A4rlek-st%25C3%25A5ltr%25C3%25A5d-3.jpg

4270278863_b5032d4397_o.jpg

zdjecie%2520%252811%2529.jpg

scandi12.jpg

4172889830_81856ef02b_o.jpg

zabawki%2520maileg.jpg

Edytowane przez Drop_Inn

Nonono... ładnie, sympatycznie, przyjemnie :). Nie tak zimno jak u mnie :(. I galeryjka :).

Jak tak patrzę na ten narożnik ... chyba męża wezmę do IKEI (nie wiem jeszcze jak to zrobię) i zaproponuję mu coś podobnego do jego pokoju. Tylko pewnie stwierdzi, że to takie ... niemęskie ;).