Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

admete, i tak zrobię. :yes: Choć coś czuję, że jeśli już uda się je gdzieś przemycić, to właśnie w kuchennym schowku.

atena, cieszę się, że Ci się podobają. :)

Fiordy mają jeszcze jedną ważną zaletę - nie są drogie. :D

rere, ja to nawet moim sąsiadom z góry współczuję biegania po schodach. :lol2:

A w piętrowcach chyba najbardziej zniechęcił mnie ten ścisk dookoła. Mieszkanie to mieszkanie, wiadomo, że sąsiedzi są wpisani w uroki jego posiadania. Ale kiedy już mowa o domu jednorodzinnym, chciałoby się mieć trochę więcej prywatności, swobody. No, przynajmniej ja chciałabym. ;)

mirela, o, to też jest dobry przykład. :)

pysiaczek, :rotfl:

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dropi, nie wiem na czym stanęły u Ciebie płytki w łazience, ale ja dziś wpadłam do bomar2, zobaczyć czy coś jeszcze mi w oko wpadnie i zerknęłam na te listwy górne z tubądzina - pigalle3, i one nijak do mugatów nie pasują bo sa matowe i bardzo grube, a mugaty mają też na ekspozycji :cool:, natomiast opoczno carrara ma piękne listwy błyszczące, zrobiłam fotki komórką

opoczno-carrara1.jpg

opoczno-carrara2.jpg

tubadzin-pigalle3.jpg

Ja drzwi Pol-skone rozważam do siebie ewentualnie Addera Dooria. W każdym razie właśnie takie proste. Ale te z listewkami bardzo ładne były, szkoda że nie pasują.

Co do tablicowych drzwi to fajny pomysł :D ja myślałam o pomalowaniu drzwi do kotłowni :D u nas mija się je w wiatrołapie więc można by tam pisać sobie jakieś krótkie info.

Mam u siebie puszkę kredy tablicowej i kminię co z nią zrobić ... chciałam u Sonii coś pomalować, ale nie ma nigdzie miejsca (poza tym jak zrobimy ciemnoszare ściany to czerni raczej już nigdzie nie przemycę). Jak zrobisz drzwi tablicowe to może też się zdecyduję? (ja się boję, ze mi się znudzi i drzwi do wymiany będą. Pół biedy jak będą jeszcze w ofercie Pol-Skone ale co zrobić jak nie ? Albo jak będą miały inny odcień ?).

vesi, jak miło, że pomyślałaś o tych fotkach dla mnie. :hug:

Listwy cudne, choć do mojej łazienki chyba jednak zbyt zdobne.

Z tych, które do tej pory oglądałam, najbardziej widziałby mi się dekor Remate Blanco z kolekcji mugatowej (zdjęcie nieudane zupełnie, bo przekłamuje kształt listwy, ale u iskanny można przyjrzeć im się dokładniej). Tylko, że ja nie chciałabym go łączyć z mugatami, a z płaskimi kaflami Lasselsberger, które mi tu kiedyś podrzuciłaś. Mam nadzieję, że będzie im razem dobrze. :)

Yoka, Ty to zawsze wiesz z czym przyjść. :D

Oświetlenie czadowe. :yes: Sporo mam u siebie obrazków, które zapisałam tylko ze względu na lampy. Będzie kolejny do kolekcji. :)

Drzwi też prezentują się ciekawie. Z moich pewnie niewiele wyjdzie, bo one bardzo niewymiarowe będą, ale sam pomysł wart zapamiętania.

Wiecie jakie wieści przyniósł mi dziś mąż?

Kominka jednak nie będzie. :( W sensie nie będzie miał go kto zrobić, bo coś się naszemu panu Ryśkowi przeciągnęło w poprzedniej pracy. Nie wiadomo ile trzeba będzie jeszcze poczekać, ale nie wykluczone, że nawet do Wielkanocy. DO WIELKANOCY, wrr! :bash: A ja naiwnie myślałam, że wszystko pójdzie szybko i gładko...