Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja jestem maglowana co jakiś czas bo moje dziecię marzy o takich słodkich pisklakach. Kilka lat temu marzyła o kurach i wszyscy się śmiali i pukali po głowie, ale w końcu babcia uległa i dziecko ma kury (kupione jako kilkutygodniowe) :D :D Uwielbia je, głaszcze i przytula. Zapowiedziała, że kury bierzemy do nowego domu, najchętniej trzymałaby je w pokoju :D :D :D

Venusku, mam nadzieję, że nie później niż zaraz po Świętach, ale nie chcę się jakoś konkretnie określać, bo znów zapeszę i skończy się jak z kominkiem ;)

Od wczoraj próbuję się dodzwonić do dwóch sklepów z płytkami i wściekam się tylko, bo albo zajęte, albo głucha cisza :mad: Na maila też nikt nie odpowiedział, wrr.

Teraz się pewnie jeszcze okaże, że płytek jednak w ofercie nie ma, albo w ogóle wycofane z rynku...

mirelko, narendil, drób niegroźny, krzywdy nie zrobi :)

Geo, naprawdę głaszcze? i przytula? oj, uroczy to musi być widok :D

I coś mi się wydaje, że chyba nie będzie wyjścia - trzeba szykować kurnik :lol2:

Drop te kury to jakieś dziwne są, bo dają się złapac, nosic i głaskac :D :D Generalnie plan mojego dziecka wygląda tak: tata może zagospodarowac spiżarnie, a pokój który miał byc dla taty będzie przeznaczony dla kur, kota i koniecznie jeszcze królika.

To jest zabawne jak przychodzi ktoś nieznajomy w sprawie omówienia dalszych prac na budowie, a moje dziecko mijając spiżarnię mówi "o, a tu będzie pokój mojego taty" :rotfl:

No dobra, ale już nie przynudzam z tymi kurami ;)

mirelko, narendil, drób niegroźny, krzywdy nie zrobi :)

Oj, muszę zaprotestować!

Wiesz skąd się wzięła moja fobia?

Od koguta u babci.

Jakiś pierdolnięty był, skakał ludziom na głowy i dziobał :mad:

Albo gęsi. Brrr!

Aż mnie trzącha na samo wspomnienie...

Drop te kury to jakieś dziwne są, bo dają się złapac, nosic i głaskac :D

No to rzeczywiście jakieś nietypowe :D

Z naszymi nie byłoby tyle zabawy, bo one raczej z tych nieufnych i bojaźliwych.

Nawet fotografować się nie lubią.

Generalnie plan mojego dziecka wygląda tak: tata może zagospodarowac spiżarnie, a pokój który miał byc dla taty będzie przeznaczony dla kur, kota i koniecznie jeszcze królika.

To jest zabawne jak przychodzi ktoś nieznajomy w sprawie omówienia dalszych prac na budowie, a moje dziecko mijając spiżarnię mówi "o, a tu będzie pokój mojego taty"

:rotfl::rotfl::rotfl:

Oj, muszę zaprotestować!

Wiesz skąd się wzięła moja fobia?

Od koguta u babci.

Jakiś pierdolnięty był, skakał ludziom na głowy i dziobał :mad:

Albo gęsi. Brrr!

Aż mnie trzącha na samo wspomnienie...

O matko, faktycznie można się nabawić traumy :eek:

Ja zawsze mam dreszcze na widok wielkich, latających stad. Szczególnie kiedy są czarne i głośno skrzeczą.

Ale to wszystko przez Hitchcocka zapewne :lol2:

Cześć Maju :)

U nas ostatnio jedna wielka burza mózgów i buszowanie po sieci. Wykończeniówka jeszcze co prawda nie ruszyła, ale trzeba już powoli dopracowywać pomysły i przymierzać się do pierwszych zakupów. Pracy jak na złość mam dużo więcej niż zwykle, także wszystko idzie raczej wolno. Za wolno :yes:

A! Do drugiego sklepu płytkowego nadal się nie dodzwoniłam :mad: Chyba coś tam u nich nie tak z telefonem, bo cały czas włącza się sygnał zajętości. Na maile też nie odpowiadają. Najchętniej wybrałabym się tam osobiście i sama obejrzała te płytki, ale to dość spora wycieczka jednak.

A ze spraw bardziej wnętrzarskich, wybraliśmy w końcu kibelek.

Pewnie Was nie zaskoczę, będzie Cifial Plaza :)

748918b084bb2ccdd8ac1af43aae348a.jpg

Do tego marzy mi się taka bateria:

bateria%2520giuliani.jpg

albo taka:

0_0_productGfx_2b5c89d3166e6e9c224d8a23f6ed6491.jpg

Obie nie tanie, a gdybym dodatkowo pokusiła się o baterię wannową z tej serii, robi się już niezła sumka. Cały czas szukam jakiejś tańszej alternatywy, ale większość albo retro i 2-kurkowa, albo z mieszalnikiem i nie-retro (a pokrętła, mimo, że ładne, zdecydowanie nie na moją cierpliwość).

Pewnie nie ma się co łudzić, że znajdę coś równie ciekawego "po taniości", ale ogłoszenie parafialne i tak zostawię. Gdybyście się więc moje drogie gdzieś mimo wszystko natknęły na podobny model, wpadajcie do mnie koniecznie. Będą uśmiechy, całusy i uściski :)

po taniości to ja znalazłam taką:

http://allegro-produkty.msanit.pl/zxc_3800_1.jpg

cena 94 zł,

http://allegro-produkty.msanit.pl/zxc_3800_3.jpg

cena 129 zł

nie są może tak sliczne jak te pokazane przez Ciebie, ale może Cie zainteresują.

Cześć Maju :)U nas ostatnio jedna wielka burza mózgów i buszowanie po sieci. Wykończeniówka jeszcze co prawda nie ruszyła, ale trzeba już powoli dopracowywać pomysły i przymierzać się do pierwszych zakupów. Pracy jak na złość mam dużo więcej niż zwykle, także wszystko idzie raczej wolno. Za wolno :yes:

Nie martw się Dropku powoli dopracujecie pomysły i kupicie :yes: Ja z tych co muszą wszystko przeanalizować 100 albo nawet i 200 razy...u mnie zakupy nie takie szybkie :lol2: Czasami się męczę sama ze sobą :lol2:

A,że wolno......u mnie też ostatnio wszystko tak ociężale idzie......ale cóż począć http://emoty.blox.pl/resource/bezradny.gif

Ja z tych co muszą wszystko przeanalizować 100 albo nawet i 200 razy...u mnie zakupy nie takie szybkie :lol2:

No właśnie ja też z tych :rotfl:

Nie spocznę dopóki nie znajdę tego jedynego, wymarzonego i upragnionego.

A że budżet ograniczony, potem zwykle i tak się okazuje, że to co wybrałam za drogie i szukanie zaczyna się od nowa.

Tylko już na innej półce ;)