agawi74 14.03.2012 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Edi, A Twoja bateria piękna! Jeśli tylko w realu wygląda równie dobrze to zdecydowanie warto Ale fajna ta bateria Edi Zgadzam się Dropku, warto- nawet jak się za 2-3 lata zepsuje- za tą cenę nie będzie żal wymienić. Wygląda bardo porządnie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editg 14.03.2012 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Edi, A Twoja bateria piękna! Jeśli tylko w realu wygląda równie dobrze to zdecydowanie warto jeszcze jej w realu nie widziałam, drżę na myśl o kurierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 14.03.2012 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Będzie dobrze A w razie czego zawsze możesz odesłać go do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 15.03.2012 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 (edytowane) Niedobry news na dziś: Okazuje się, że moje upatrzone płaskie kafle Rako Color Two występują jedynie w macie (błyszczące też co prawda można dostać z tej serii, ale nie w rozmiarze 10x20). Samo w sobie nie byłoby to żadnym problemem (matowe ponoć nawet łatwiejsze w utrzymaniu), ale dekory wybrałam w końcu mugatowe, a one są z połyskiem. Pan pocieszająco stwierdził, że to wcale nie taki duży problem jak myślę, bo jeśli listwy są wypukłe, kąt padania światła w ich przypadku jest inny. I niewykluczone, że po ułożeniu różnica będzie minimalna lub nawet całkiem niewidoczna. Zamówiłam jedną paczkę na próbę żeby zobaczyć co z tego połączenia wyjdzie. Nie chcę sobie robić zbyt dużych nadziei - to jednak dwie zupełnie różne płytki. Ale na kuriera i tak czekam niecierpliwie Edytowane 21 Lipca 2012 przez Drop_Inn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 15.03.2012 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 A że u nas kolejne ważne decyzje do podjęcia, muszę się Was trochę poradzić w kwestii kuchni. Konkretnie kuchennego sufitu. Chodzi o to, że sufit trzeba tam zrobić podwieszany. Z praktycznych względów głównie, bo musimy jakoś ukryć okapową rurę. No i trochę też ze względu na oświetlenie, które ostatecznie będzie punktowe (ale nie, nie żadne tam halogeny, jak na wizkach. Jakieś reflektorki najpewniej, co by było trochę bardziej oldskulowo;)). Dodatkowo nad stołem zagoszczą dwie lampy wiszące. Rozwiązania wymyśliłam sobie takie: Pierwsze - symetryczne. I to podoba mi się najbardziej jeśli chodzi o sam sufit. Nie jestem tylko pewna co do zwisów wychodzących z podwieszenia. Może niesłusznie, ale jakoś zawsze byłam przekonana, że powinno się je wypuszczać z części "głównej" (tej wyższej w sensie). Pomyślałam więc ewentualnie o czymś takim: No i tu przemyślenia mam dokładnie odwrotne do wersji pierwszej. Zwisy wychodzą skąd trzeba, ale sam kształt sufitu - no nie wiem. Jakiś taki niewykończony się wydaje Poradzicie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 16.03.2012 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Drop ja to wzrokowiec jestem - z rzutu mi ciężko ocenić Ale pewnie zaraz dziewczyny ruszą z inspiracjami Ja też dumam nad moim sufitem - wczoraj nawet go na budowie z Marcinami omawiałam - więc jak zasiądę do przekopywania już n - ty raz moich inspiracji i coś znajdę to Ci wrzucę A wrzuciłabyś dla przypomnienia zdjęcie kuchni??? Co do tych zwisów - fakt lepiej jakby wychodziły tak jak w wersji 2 - czyli z głównego nie podwieszonego sufitu Bużka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 16.03.2012 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 A wrzuciłabyś dla przypomnienia zdjęcie kuchni??? Pewnie, pewnie. Może tak będzie łatwiej A w ogóle, dzięki, że wpadłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 16.03.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Dropku, a gdyby tak ten środkowy z drugiej wersji uciąć na wysokości drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 16.03.2012 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Chodzi o to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 16.03.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Eee, ślepa jestem? Bo nie widzę różnicy Uciąć sufit po tej linii z oznaczeniem 220. Zobaczyłam Szukałam nie tam gdzie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 16.03.2012 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Narendilku droga, ślepa to ja jestem Przecież tam w rogu stoi jeszcze ten nieszczęsny komin Więc sufitu i tak nie da się pociągnąć do końca. Nie mówiąc już o pierwszej wersji, która w tym układzie pewnie w ogóle jest niewykonalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 16.03.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Dziewczyny - ja i ślepa i głupia chyba też bo zupełnie nie rozumiem: dlaczego komin miałby przeszkadzać w podwieszeniu sufitu? A w wersji Narendil - dlaczego podwieszany sufit miałby się kończyć w środku ściany?! No po prostu nic nie kumam Za to mam trzecią koncepcję - żeby sufit podwieszany był w kształcie litery c - po trzech ścianach (czyli tak jak stoją meble kuchenne) a na tej ścianie ze stolikiem nie. I wtedy nie ma problemu z lampami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 16.03.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Zaraz, zaraz.Wypowiedź nihiru mnie zastanowiła.Jak jest zaznaczony sufit podwieszany? Bo ja myślałam, że to ten biały prostokąt. Pewnie źle myślałam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 16.03.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Jest dokładnie odwrotnie:) sufit podwieszany jest zaznaczony na beżowo i "leci" dookoła ścian (przynajmniej w pierwszej wersji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 16.03.2012 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Jest dokładnie odwrotnie:) sufit podwieszany jest zaznaczony na beżowo i "leci" dookoła ścian (przynajmniej w pierwszej wersji) To sporo wyjaśnia W takim razie Twoje wersja jest OK Tylko, w którym miejscu na ścianie z lodówką miałby się kończyć? Nie byłby urwany przy drzwiach? Czy zrobić na szerokość otworu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.03.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 ale się dogadałyście:rotfl:Ja w temacie podwieszanych sufitów już nie zabieram głosu - wystarczy, że mam dość swoich:sick: Same z nimi problemy:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 16.03.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Wg mnie trzeba z obu stron zrobić podwieszenie równej szerokości. Będzie się kończyło w środku drzwi, ale drzwi będą kilkanaście centymetrów niżej, więc nie powinno to przeszkadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 16.03.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 ale się dogadałyście:rotfl: Ja w temacie podwieszanych sufitów już nie zabieram głosu - wystarczy, że mam dość swoich:sick: Same z nimi problemy:lol2: No to na bazie swoich doświadczeń tym bardziej powinnaś doradzić Ja z podwieszanymi nigdy nie miałam nic wspólnego, to co ja tam wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 16.03.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 No to na bazie swoich doświadczeń tym bardziej powinnaś doradzić Ja z podwieszanymi nigdy nie miałam nic wspólnego, to co ja tam wiem A co ja mam powiedzieć? Ja się nawet nie zorientowałam, gdzie jest zaznaczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 16.03.2012 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Hehe, na pocieszenie powiem, że ja w temacie sufitów wiem chyba najmniej i do tego nieszczególnie je lubię. Najchętniej nie robiłabym tego podwieszenia wcale, szczególnie, że lampki dałoby się zamontować i bez niego, ale już widzę minę męża na wieść o wystającej rurze Co do rzutów, sufit podwieszany faktycznie zaznaczony jest na żółto (powinnam to od razu sprecyzować, ale dobrze nihiru, że czuwasz ). Druga ważna rzecz, o której zapomniałam powiedzieć, to drzwi. A właściwie ich brak, bo kuchnia będzie u nas otwarta na przedpokój. W tej chwili mamy zrobione przejście do samego sufitu i tak to najpewniej zostawimy. No a w tej sytuacji dodatkowe obniżenie odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts