Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Widzisz, ja pośrednio z tego powodu zrezygnowałam z płytek RAKO do kuchni na podłogę jak zobaczyłam je na żywo. Już bym wolała dołożyć i kupić V&B i mieć pewność jakości. Pani mi tak to Rako zachwalała a klasa ich ścieralności licha. Za 1/3 ceny kupiłam swoje kafle podłogowe no name i wcale tragicznie nie wyglądają :) Co prawda Rako i V&B jako jedyne miały fajny niestandardowy wymiar, który wykluczał docinanie płytek...

Summa summarum jestem z nich bardzo zadowolona.

No właśnie... Magda pisała u admete, że widziała i są ok:eek::eek:

:yes: były okej:yes: w każdym razie ja żadnych kropek nie odnotowałam:oops: a przecież znacie mnie - raczej prawdziwa trujdoopa ze mnie i każdy defekt wypatrżę:lol2:

Chyba, że pod koniec wykończeniówki człowiekowi już wzrok jedynie wybiórczo działa:lol2:

No! Są wreszcie moje vivesowe dekory! http://emoty.blox.pl/resource/yahoo.gif

Niełatwo było się do nich dobrać, bo każdy zawinięty w 5 m folii, ale w końcu jakoś się dokopałam.

No i muszę powiedzieć, że tym razem zaskoczenie bardzo pozytywne.

Przepiękne są! I wcale nie aż takie jasne jak się spodziewałam.

Oglądam je teraz w kółko z każdej strony i napatrzeć się nie mogę :rotfl:

Niestety, tak jak się obawiałam, płaskie RAKO nie pasują do nich zupełnie.

To, że jedne są w macie, a drugie w połysku widać już na pierwszy rzut oka. Odcień też trochę się różni. Przede wszystkim jednak kafle i dekory mają inny rozmiar - Vives równo 20, a Rako tylko 19,7. Wydaje się niewiele, ale bez przycięcia każdej sztuki trudno byłoby je równo ułożyć. A ja chyba jednak nie chcę aż tak kombinować.

Wezmę mugaty i już. Nie będzie problemu ani z rozmiarem, ani z kolorem, ani z rodzajem powierzchni :)

Aha, do dostawcy dzwoniłam, choć na próżno trochę, bo dalej wiem tyle co dotychczas. Pan stwierdził, że nie pamięta dokładnie jak płytki wyglądają (uwielbiam takich świetnie-zorientowanych-w-temacie sprzedawców:sick:) i nie do końca wie jakie kropki mam na myśli. Najlepiej więc byłoby gdybym przesłała mu zdjęcie z opisem co konkretnie jest nie tak. Wtedy będzie mógł powiedzieć coś więcej - czy to wada, czy ich normalna struktura wynikająca z antypoślizgowości.

Jakoś marnie widzę uchwycenie tego na zdjęciu, także chyba nie będę się jednak bawić w dalsze wyjaśnienia. Szczególnie, że wracamy przecież do mugatów :cool:

:) Tu też jawnie pierwszy raz ale czytuje na bieżąco w zachwytach:D, szukam już od dłuższego czasu takich lamp- niby są, ale nie to samo. Zwisy mosiężne długie często dostępne na allegro, ale gdzie klosze....Podobno na Jarmarku Dominikańskim można takie spotkać- ale może być ciężko z parą, no i to dopiero w sierpniu.

Sonia: Ale fajnie, że wpadłaś :welcome:

Będę mieć współtowarzyszkę lampowych poszukiwań ;)

Ja też ciągle znajduję cudeńka na inspiracyjnych fotkach, a w realu jakoś nic utrafić nie mogę.

To mój ideał do kuchni, tylko x2:

155092780887333812_VQG0MTGI_f.jpg

Adme: Nie martw się, może tylko te moje takie dziwne... W sensie, może faktycznie wcisnęli mi jakiś drugi gatunek :confused:

W końcu Magda niczego niepokojącego nie zauważyła, a oko ma jak wiadomo dość wymagające :)

Rere: :hug:

Karolka: O tak!

Teraz jeszcze tylko 999 podobnych decyzji i mogę całkiem odetchnąć :D

Fajny ten kuchenny ideał:yes::yes: musisz upolować, bo czasami takie bywają w Bellemaison

Ja niedawno kupiłam lampę z Bellemaison- niestety zwis jest nieciekawy- jak od starego żelazka, wisi w korytarzu, ogólnie jest ok ale do kuchni wolałam bym coś porządniejszego.:)

Kuchnia śliczna- lampa z listy marzeń ;)

W Warszawie w przejściu podziemnym przy metrze Centrum jest wystawka z takimi podobnymi lampami, są różne kolory i adres pracowni, która je wykonuje. Co prawda nie mają chyba tych metalowych kapturków na górze.

Na Twoje nieszczęście byłam tam wczoraj i mogłam sprawdzić adres tej pracowni. Może, któraś z dziewczyn podróżuje metrem to by zerknęła? Mi zamknęli moją docelową stację i akurat omijam to miejsce szerokim łukiem - jak na złość. Jak się nie uda to obiecuje, że w przyszłym tygodniu się tam wybiorę.

Dropp,ile tu sie dzieje!Widze,ze na podobnym etapie jestesmy :D Ja tez przemysliwuje baterie (juz wybrana),plytki, zlew, podwieszany sufit,lampy... Nie jestem w stanie nadgonic tych Waszych watkow...a mialam chwilowy przesyt forumowy i musialam odpoczac :rolleyes: I jeszcze widze,ze Twoje fotki mnie ominely :( :( Nie wiem czy moge sie z tym pogodzic! :lol2: Acha,u nas tez kuchnia bedzie otwarta na przedpokoj.A powiedz mi ,w koncu na scianie beda mugaty,a na podlodze??Bo mi umknelo :(