Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć dziewczyny :)

Praca znów mnie ostatnio przygwoździła, więc wnętrzarsko trochę się obijam ;)

Ale żeby nie było, że całkiem zaniedbuję temat, wczoraj w ramach przerwy od papierkowej roboty rozrysowałam sobie podłogę w łazience. Wyszło nieźle - mimo wystających elementów przy wannie, nie powinno być większych problemów z zachowaniem symetrii. Obawiam się za to trochę o ściany, bo wstępne wyliczenia nie do końca pozwalają na taki układ, jaki sobie na początku założyłam :(

Na razie nie chcę się zagłębiać w szczegóły - dopóki nie powstanie podciąg, nie ma co liczyć i rysować w ciemno. Mam tylko nadzieję, że ostatecznie uda się to jakoś rozwiązać i obejdzie się bez wstawiania na końcach 3-centymetrowych wypierdków :cool:

Z innych nowości, dziś po południu wybraliśmy się z mężem do mieszkania obejrzeć efekty szpachlowania. Wszechobecna szarość ustąpiła w końcu miejsca bieli, także mam namiastkę moich przyszłych ścian. A właściwie ścian przedpokojowych, kuchennych i salonowych, bo sypialnia, mały pokój i łazienka nabiorą pewnie innych kolorów. Trzeba tylko jeszcze zdecydować jakich ;)

Aha, lampa piękna, choć nie ukrywam, że mnie przydałby się nieco mniejszy rozmiar. No i coś mi się wydaje niestety, że dwie takie tuż obok siebie to już trochę za dużo dobrego ;)

Tak czy inaczej, dzięki słoneczko za pamięć i za link :hug: Pobuszowałam sobie właśnie po tym niemieckim sklepie i znalazłam fajne kinkiety. Fajne i drogie, jak zwykle :rolleyes:

Obawiam się za to trochę o ściany, bo wstępne wyliczenia nie do końca pozwalają na taki układ, jaki sobie na początku założyłam :(

Na razie nie chcę się zagłębiać w szczegóły - dopóki nie powstanie podciąg, nie ma co liczyć i rysować w ciemno. Mam tylko nadzieję, że ostatecznie uda się to jakoś rozwiązać i obejdzie się bez wstawiania na końcach 3-centymetrowych wypierdków :cool:

Dropku, skoro znalazłaś rozwiązanie moich wypierdków, to i u siebie coś pięknego wymyślisz!

Masz już wprawę :)

Przynoszę Ci jeszcze lampy: http://www.gardentrading.co.uk/store/category.vc?categoryId=213

Może coś Ci podpasuje?

Edytowane przez narendil

Dropku, skoro znalazłaś rozwiązanie moich wypierdków, to i u siebie coś pięknego wymyślisz!

:hug:

Przynoszę Ci jeszcze lampy

O, jest mój ukochany Garden Trading :wiggle:

Dobrze wiedzieć, że mają własny sklep online, bo do tej pory szukałam ich tylko na eBayu...

Zwisy niestety w większości za duże (te potrójne byłyby super gdyby mieli wersję podwójną), ale znalazłam moje upatrzone szklane kinkieciki. :D Przyczajałam się na nie kiedyś na eBayu, tylko wtedy w ofercie był jeden - ostatni. A tu jest ich więcej i to w całkiem przyjemnej cenie :yes:

Zaraz do nich napiszę i dopytam o koszt wysyłki. Jeśli kwota mnie nie zabije, biorę ;)

Zaglądam z rewizytą :D. Zaczęłam od pierwszych stron, ale gdy zorientowałam się ile jeszcze mnie czeka, to pomyślałam, że najpierw się ładnie przywitam, bo mogę nie zdążyć do lata ;). Niesamowite - wątek założyłaś 3 miesiące temu i już prawie 50 stron :). Widać, że sympatycznie i miło u Ciebie :). Inspiracje z początku wątku są dla mnie sygnałem, że będziesz miała prześliczne, klimatyczne mieszkanie. Z przyjemnością będę zaglądać :). Do miłego :)

Witam :)

Nie pamiętam czy już byłam oficjalnie u Ciebie czy tylko podpatrywałam z ukrycia, ale temat lamp kazał mi się odezwać. Czytam wątek od pierwszej strony i muszę powiedzieć, że Twoje wybory są bardzo trafne, inspiracje fantastyczne i nie ukrywam, że bardzo miło i fajnie czyta się Twój wątek :)

A teraz co mnie interesuje najbardziej ;) bardzo, ale to bardzo wpadły mi w oko te szklane kinkiety z gardentrading - Pimlico i mam prośbę jak już będziesz coś wiedzieć odnośnie wysyłki to bardzo proszę daj mi znać i jeszcze tak skromnie zapytam czy mogłybyśmy ewentualnie zrobić wspólne zamówienie na nie??

Cześć Julianno, miło mi bardzo, że zaglądnęłaś :welcome:

I od razu ściskam mocno za wszystkie ciepłe słowa, szczególnie, że nie mogę się przecież jeszcze pochwalić niczym konkretnym. Kilkoma dodatkami zaledwie ;)

Oczywiście bardzo się cieszę, że fotki przypadły Ci do gustu :) Choć z drugiej strony muszę Ci się przyznać, że czasem trochę się stresuję czy te fantastyczne inspiracje tylko mnie nie pogrążą. Bo tam wszystko wydaje się być przemyślane w najdrobniejszym szczególe - od początku do końca. A u mnie nie dość, że ciągle zmieniają się koncepcje, to jeszcze co rusz trzeba iść na jakieś kompromisy. Jeśli nie cenowe, czy techniczne, to "mężowe"... ;)

Tak czy inaczej, wpadaj kiedy tylko chcesz i pisz o czym chcesz. Serdecznie zapraszam!

Monisiu, widzę, że upodobania w kwestii lamp mamy pokrewne, także tym bardziej cieszę się z Twojego ujawnienia :D

Właśnie sprawdziłam pocztę - pani z Garden Trading napisała, że koszt wysyłki 2 kinkietów to Ł30. Mogę oczywiście zapytać jak się sprawy mają w przypadku 4 (chyba, że potrzebujesz jeszcze więcej). Jeśli różnica nie będzie duża, to pewnie, że zamówmy na spółę. Będzie korzystniej :)