Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Dropku

E to widać ze jestem całkiem normalna mnie się ciągle śni wykończeniówka.

Często miewam tez koszmary prześladuje mnie matematyka i okrutny nauczyciel

http://gify.magazynek.org/pictures/Postacie,%20zawody/Nauczyciel/041.gif

Dziewczyny a co wy chcecie robić z tymi fotelami? gdzie je zamierzacie wstawić?

Admete, pan od kominka miał odezwać się na początku kwietnia, kiedy skończy jakąś zaległą fuchę. Niestety... Początek minął, niedługo minie połowa, a jego jak nie było tak nie ma :( Wszystko załatwiał mąż, który jak na złość jest teraz poza krajem. Obawiam się więc, że dopóki nie wróci, pozostaje mi tylko zaproponować Wam regularne dostawy popcornu ;) No i mieć nadzieję, że razem jakoś raźniej upłynie nam czekanie :)

Nihiru, ja już w dzieciństwie podglądałam czasem ukradkiem filmy o wojnie.

Miałam kilka lat i zupełnie nie mogłam zrozumieć jak można tak zwyczajnie, bez strachu narażać własne życie. Uknułam sobie nawet chytry plan na wypadek gdyby kiedyś przyszło mi walczyć. Polegał na tym żeby w czasie bitwy udawać trupa, a potem, kiedy wszystko ucichnie - zwiewać gdzie pieprz rośnie.

Eh, nienajlepszy żołnierz byłby ze mnie chyba :rotfl:

Mirelko, mnie takie szkolne sny też czasem męczą. Najczęściej lekcje matematyki albo matura. Brr :sick:

Bocianku, a wiesz, że ja też tak miałam? :lol2: I to całkiem niedawno. Mąż wszystko słyszał, więc straszny miał przy tym ze mnie ubaw. Żałował nawet, że mnie nie nagrał takiej śmiejącej się głośno przez sen :D

Two, Agawi, łatwo z tymi fotkami nie będzie, ale mogę spróbować :)

(Oczywiście kiedy tylko odzyskam zagarnięty przez męża aparat)

Narendil, fotele są superowe, dzięki za fotkę i wymiary :hug: Chciałabym je strasznie, ale 58 cm głębokości to jednak dosyć sporo - ponad połowa szerokości wiatrołapu. Jeszcze dla pewności pojadę tam i pomierzę, ale boję się, że nic z tego nie będzie niestety...

Karolku, dokładnie tak jak mówi Two - chciałabym mieć trochę kina w wiatrołapie ;) Problem w tym, że przy jego niezbyt pokaźnych wymiarach fotele mogą całkiem zagracić mi przejście :(

Zmykam kochane, bo tyle miałam dziś wrażeń przeróżnych, że teraz marzy mi się już tylko ciepłe łóżko ;) Jutro mam nadzieję czasu będzie więcej, to poczytam spokojnie co u Was.

Buziak.

:goodnight:

Edytowane przez Drop_Inn

Dostałam właśnie lampy moje wiszące :wiggle:

One też nie zawiodły, wizualnie szczególnie, ale zaskoczyła mnie trochę wielkość. Wymiary się zgadzają, więc do sklepu pretensji mieć nie mogę. Raczej do mojej wyobraźni przestrzennej, która mi je bardzo przekonująco zwizualizowała jako całkiem niewielkie :rotfl:

No nic, może jak zawisną, wrażenie będzie inne. A nawet jeśli nie, zamiast do kuchni, mogą ostatecznie trafić do sypialni. Tam też wstępnie planowaliśmy zwisy :)

Dostałam właśnie lampy moje wiszące :wiggle:

One też nie zawiodły, wizualnie szczególnie, ale zaskoczyła mnie trochę wielkość. Wymiary się zgadzają, więc do sklepu pretensji mieć nie mogę. Raczej do mojej wyobraźni przestrzennej, która mi je bardzo przekonująco zwizualizowała jako całkiem niewielkie :rotfl:

No nic, może jak zawisną, wrażenie będzie inne. A nawet jeśli nie, zamiast do kuchni, mogą ostatecznie trafić do sypialni. Tam też wstępnie planowaliśmy zwisy :)

No a fotki ?????????????????????? :(

Eh, z fotek nic dziś nie wyszło - za ciemno już :( A na tych robionych z lampą widać tylko jasną szklaną plamę (znów niestety pstrykam przy pomocy telefonu, bo aparat chwilowo zawłaszczył mąż). Jutro mam wolny dzień, więc obiecuję, że spróbuję jeszcze raz. Tylko tym razem trochę wcześniej, zanim słońce zajdzie :)

A tymczasem opowiem Wam szybko (pokażę właściwie) jakie panele wybraliśmy na podłogę.

Nr 1. Dąb bielony do salonu i przedpokoju:

dab%2520bielony.jpg

Nr 2. Dąb pastelowy do pokoju obecnie zwanego 'małym', a kiedyś (mam nadzieję) 'dzieciowym':

dab%2520pastelowy.jpg

W tym pokoju chciałabym też położyć tapetę w szerokie pasy, najlepiej jasnoszare i najlepiej ułożone poziomo, tak jak tutaj:

Bedroom676anyondesign.jpg

Gdzieś sobie zapisałam, że rasch ma podobne w ofercie, nie wiem tylko czy one nie są trochę węższe. Gdyby więc rzuciło Wam się w oczy coś innego w tym stylu, będę bardzo, bardzo wdzięczna za info :)

Leżące zwisy obejrzę z przyjemnością, ale mam też prośbę o obfocenie ich, jak się będzie dało i oczywiście po powrocie męża, już mniej więcej w docelowym miejscu żeby uchwycić ich wielkość względem okna, jakie wymiary ma okno przy którym będą wisieć??

nie ukrywam, że są świetne i kuszą strrrrraaaasznie ;)

a ten dąb bielony to z jakiej firmy? fajny jest :)

Jasne Monisiu, wszystko będzie :)

Wersja leżąca jutro, a wisząca pewnie jakoś za tydzień.

Mogę też oczywiście zrobić ujęcie przy oknie, chociaż u mnie lampy zawisną w innym miejscu - nad stołem (na ścianie przeciwległej do mebli). A pod oknem będę mieć zlew.

Dąb bielony jest firmy Brilliance Floor (seria Sensual).

Mam jeszcze taką fotkę:

dab%2520bielony1.jpg

Dość istotna przy wyborze była dla nas kwestia atestu na ogrzewanie podłogowe, bo takie właśnie mamy w przedpokoju. No i koniecznie chciałam coś z v-fugą - takie zawsze podobały mi się najbardziej :)

Edytowane przez Drop_Inn