Paula_71 08.01.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Barbe-cue,cudnie to wygląda.Ale to prawda,przy takich płytkach konsekwencja w kolorze i wzorach to konieczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 08.01.2012 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 barbe-cue, jakże ja się cieszę, że do mnie trafiłaś! Piękna ta Twoja kuchnia! Naprawdę. Aż chyba na nowo zacznę rozważać Aranjuez. Ozdobne cegiełki też świetne. I też mi wyglądają na kafle piecowe, szczególnie górna listwa. Dołączam się oczywiście do prośby o namiary. Wracaj do nasz szybko! :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
23natalia 08.01.2012 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 a mozna wiedziec jak cenowo taka kuchnia wyjdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 08.01.2012 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Natalio, zerknij na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 08.01.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 O rany, dziewczyny, ależ mi miło, że Wam się podoba moja kuchnia! Naprawdę nie spodziewałam się aż tak ciepłego przyjęcia. Drop_Inn przepraszam za wtrynianie się do wątku Być może wkrótce założę własny, ale - po pierwsze - muszę najpierw uporać się z jedną taką koszmarną robotą (i odzyskać w końcu jakikolwiek czas na cokolwiek innego poza tąż robotą) , a po drugie - muszę pokonać opór materii w postaci własnego męża, który jest mocno niechętny moim zamysłom pokazywania naszego mieszkania na forum publicznym Jeśli chodzi o "mugaty-niemugaty", to faktycznie to są kafle piecowe. Stała tu przedwojenna kuchnia węglowa, nieużywana od lat 70-tych (obok stała kuchenka gazowa). Bardzo chciałam ją jakoś wykorzystać - np. wbudować w nią piekarnik i płytę, ale była w tak fatalnym stanie, że po prostu rozsypała się przy pierwszej próbie ruszenia. Do uratowania było dosłownie kilkanaście kafli (pozostałe nie do użytku), które postanowiłam wykorzystać jako ściankę za płytą gazową - taki łącznik z tym, co było... Nie udało się uratować żadnego przyzwoitego kafla narożnego, stąd na narożnikach są kafle współczesne, kupione w sklepie przy pl. Grzybowskim (Warszawa) http://www.szwedowski-sklep.pl/kafle.html Początkowo chciałam narożniki gładkie, ale okazało się, że współczesne kafle są o ok. pół centymetra mniejsze i fuga byłaby zbyt szeroka. A te tłoczone - nie wiedzieć czemu - były ciut większe (chociaż i tak trochę mniejsze od przedwojennych). Ale w sumie chyba fajnie wyszło, chociaż momentami mam wrażenie, że wzorzyste płytki i tłoczone kafle to ciut za dużo grzybów w barszcz Jeśli chodzi o mozaikę, to kupowałam w Warszawie, na ul. Jagiellońskiej (mają też stoisko na Bartyckiej). Ale sporo taniej wychodzi w domzbajki.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 08.01.2012 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 ŁO matko ...jak piękna kuchnia !!barbe-cue gratuluję!!!Drop jak jesteś zainteresowana niebieskimi dodatkami ,to może takie plytko Ci się spodobają .Ja kiedyś mając w zamysłach inną kuchnię gdzieś je wyszperałamhttp://www.eplytki.pl/index.php?s=produkt&id=10084527 Cena jest dość wysoka ,ale w końcu w kuchni tych płytek za wiele nie potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 08.01.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 ŁO matko ...jak piękna kuchnia !!barbe-cue gratuluję!! Beauty, dzięki! Drop, jak jesteś zainteresowana niebieskimi dodatkami ,to może takie plytko Ci się spodobają .Ja kiedyś mając w zamysłach inną kuchnię gdzieś je wyszperałam http://www.eplytki.pl/index.php?s=produkt&id=10084527 Cena jest dość wysoka ,ale w końcu w kuchni tych płytek za wiele nie potrzeba O, też je oglądałam, fajne są! Chociaż cena faktycznie DOŚĆ wysoka Ale jak się zobaczy TO, to wszystko inne blednie... Moje marzenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julinka1 08.01.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 :welcome:Barbe-cue,dlaczego znowu przypomniałas mi o tych wspaniałych cementowkach Pomyslec ,ze byly kiedys prawie w kazdym domu.Twoje płyteczki tez kocham,fajny pomysl z kaflami.DROP_INN -kochana masz trudny wybor,powodzenia i kibicuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 08.01.2012 23:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 (edytowane) julinka1, witaj i dzięki za wsparcie! barbe-cue, ależ wtryniaj się do woli Jesteście tu z Twoją kuchnią zawsze mile widziane (Oczywiście nie zmienia to faktu, że z niecierpliwością czekam na Twój wątek. Już wiem, że będzie co oglądać). A pomysł z wykorzystaniem starych kafli świetny! Uwielbiam takie przedmioty z duszą, które swoje przeżyły i widziały. Przekopałam już chyba wszystkie schowki i składziki u rodziców w poszukiwaniu takich zapomnianych skarbów. Beauty, z tym niebieskim to u mnie jest trochę tak, że 'chciałabym, a boję się'. Marzy mi się też czarno-biała podłoga w kuchni, o taka: albo taka: No a z nią niebieskie wzorki mi się gryzą. Te meksykańskie cudeńka, o których wspominałaś też już kiedyś skradły mi serce. Niestety są poza moim zasięgiem póki co. W ogóle polecam zaglądnąć do ArtDeVivre (http://artdevivre.pl/category/kuchnia/plytki/klasyczne-11/plytki-scienne/page/3/), chyba, że już zaglądałyście? Ceny nie zachęcają, ale jest czym oko nacieszyć. Edytowane 28 Grudnia 2012 przez Drop_Inn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 09.01.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 A myślałaś już o AGD? Może takie coś by Ci pasowało? http://www.euro.com.pl/piekarniki-do-zabudowy/smeg-coloniale-scp805po8.bhtml#opishttp://www.euro.com.pl/lodowki/smeg-fab30ps7-drzwi-lewostronne.bhtml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 09.01.2012 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 (edytowane) A myślałaś już o AGD? Może takie coś by Ci pasowało? http://www.euro.com.pl/piekarniki-do...po8.bhtml#opis http://www.euro.com.pl/lodowki/smeg-...ostronne.bhtml Czytasz w moich myślach bocianku. Piekarnik będzie w podobnym klimacie, tylko czarny. W pierwszej wersji miał być chrom, ale jak się im na żywo przyjrzałam, czerń jednak zwyciężyła. Do tego mam mikrofalę z tej samej serii (Ikea Datid). Co do lodówek, to Smeg jest ekstra! Jedna taka przewinęła się chyba nawet w moich inspiracjach. Tylko jak, no JAK się tu zdecydować na kolor gdy one wszystkie ładne?! Że już nie wspomnę o kultowej czerwonej budce (choć to chyba akurat Ardo). U siebie jej co prawda nie widzę, ale i tak miło, że można w ogóle dostać takie rzeczy. I jeszcze taki bajer gdzieś znalazłam: Edytowane 5 Stycznia 2013 przez Drop_Inn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 09.01.2012 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Drop_inn fajne obrazki, podkradam jeden Ja mam lodówkę gorenje,taką w kolorze czarnym Właśnie się głowie jak ją do kuchni wcisnąć bo szkoda mi zostawiać ją w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 09.01.2012 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 ja też się przyłączam i dla stałych odwiedzających zapewniam kawę i widzę że są miłosnicy zielonej herbaty : http://www.przepisy.rzeszow.pl/sites/default/files/images/kawa-po-turecku.jpg http://www.cafeborowka.pl/wp-content/uploads/2011/11/Suki-Tea-Tray.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 09.01.2012 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 @zuz@nka: @TwoOfUs: Gorenje też ma ładną kolekcję retro. To moje ulubione kolory: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 09.01.2012 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 witam się u Ciebie Fajnie się u Ciebie zapowiada będę podglądać a lodówka Gorenje to swojego czasu był mój numer jeden ale koncepcja mi się zmieniła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 09.01.2012 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Swego czasu oglądałam te lodówki. Ale rączka mi nie odpowiadała. Przy okazji zakochałam się w innej serii Gorenje. Simplicity. Jak dla mnie jest trochę retro, trochę nowoczesna. Pasuje mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 09.01.2012 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Fajne te Gorenje, choć bardziej mi odpowiada stylistyka Smega:rolleyes: Tylko cena już niekoniecznie:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 09.01.2012 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Ja też marzyłam o Smegu ale mój portfel stanowczo zaprotestował więc alternatywą było Gorenje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 10.01.2012 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 (edytowane) Smega to i ja chciałam mieć Ale mój portfel miał inne zdanie A ta retro Gorenje niestety mnie rozczarowała przy spotkaniu twarzą w twarz. Edytowane 10 Stycznia 2012 przez narendil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 10.01.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Ja widziałam u koleżanki Smega lodówkę i piekarnik - te, które wkleiłam. Świetnie wyglądają Gorenje w sumie można też podciągnąć pod styl nowoczesny, Smeg to typowe retro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts