Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dropi, to jakie te płytki zamówiłaś, mugaty czy inne?

Mugaty :yes:

Białe do łazienki, waniliowe do kuchni. Udało się wszystko dostać w jednym sklepie, bez czekania, w całkiem fajnej cenie :wiggle:

Niech mi się tylko znów w transporcie potłuką... http://emoty.blox.pl/resource/paluszkiem.gif:mad:

To normalna procedura hazel:) W razie czego zawsze dzwoń do centrali firmy- wtedy kurier mięknie. Zwykle mu się śpieszy i dlatego nie pozwala otwierać przesyłek:bash:

Dropku super, że płytki zamówione i protokół spisany:wiggle:

Jak kiedyś z którymś rozmawiałam, to tłumaczył, że jak nie przyjmę przesyłki z jakiegoś tam powodu, to ona ma kłopot, bo zostaje z rozwaloną paczką :lol2:

Mugaty :yes:

Białe do łazienki, waniliowe do kuchni. Udało się wszystko dostać w jednym sklepie, bez czekania, w całkiem fajnej cenie :wiggle:

Niech mi się tylko znów w transporcie potłuką... http://emoty.blox.pl/resource/paluszkiem.gif:mad:

Nie potłuką, nie potłuką w koncu to tak czesto sie nie zdarza, a swoja drogą jak sprawdzić caly transport kafli? Nie jest ich przeciez tak malo?

Nie potłuką, nie potłuką w koncu to tak czesto sie nie zdarza, a swoja drogą jak sprawdzić caly transport kafli? Nie jest ich przeciez tak malo?

Dokładnie o tym samym pomyślałam. Do mnie jedzie 100m2 jak ja mam to wszystko sprawdzić :o przecież to się wieki zejdzie żeby każdą paczkę obejrzeć.

Nihiru, tamten kurier zostawił wszystko u mnie i kazał złożyć reklamację w sklepie.

Jeśli zdecydują, że wymienią całość, przyjedzie po zepsuty kibelek i go zabierze, a mnie przywiezie nowy. Jeśli skończy się jedynie na wymianie uszkodzonej części, doślą mi ją po prostu w kolejnej paczce.

Pewnie faktycznie co firma, to inne zasady :rolleyes:

Pysiu, dzięki! :hug:

(Bocianku, Asiu, Wam też bardzo dziękuję za lampowe komplementy. Wybaczcie, że dopiero teraz - jakoś wcześniej umknęły mi Wasze posty. A właściwie to, że na nie nie odpisałamhttp://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony.gif).

Venusku, zakup płytek to na razie jedyny postęp :lol2: Poza tym łazienka nadal stoi nieruszona i straszy gołymi ścianami. Niedługo mam nadzieję to się zmieni, ale zanim przyjdzie czas na kafle, musimy jeszcze pomajstrować trochę przy elektryce (trzeba dorobić kable pod kinkiety, o których wcześniej jakimś niezrozumiałym sposobem zapomnieliśmy :bash:). A to oznacza kucie, kucie, kucie...

Emirando, Two, też się nad tym zastanawiałam, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że jakikolwiek kurier zgodzi się na kilkudziesięciominutowe oglądanie paczek.

Na stronie sklepu znalazłam coś takiego:

W przypadku towarów dostarczonych na paletach należy obejrzeć je z zewnątrz, czy paleta lub pudełka nie zostały uderzone, a opakowanie nie posiada zewnętrznych uszkodzeń. Jeżeli stan wizualny przesyłki paletowej nie budzi zastrzeżeń Klient w liście przewozowym wpisuje: Towar przyjęto warunkowo bez sprawdzenia. Nie stwierdzono zewnętrznych uszkodzeń.

Ach, ci kurierzy są różni. Moja mama kiedyś zamawiała coś większego, zadzwonił do niej kurier, mówi, że jest pod domem. Ona powiedziała, że mógł dzwonić wcześniej, żeby się umówić, bo musiała wyjść z domu. On powiedział, że w takim razie paczka wraca do nadawcy, chyba że ona mu zapłaci, to on przyjedzie kolejnego dnia!!!!!! Mama była gotowa to zrobić, bo myślała, że to jej wina, ale ją uświadomiłam, że kurier MUSI przyjechać dwukrotnie. No i zadzwoniłyśmy do centrali i kolejnego dnia przyjechał już inny kurier, tym razem już nie naciągacz...

Mnie najbardziej denerwuje kiedy kurier dzwoni z wiadomością, że ma coś dla mnie, ale nie przyjedzie, bo dzisiaj już mu do mnie nie po drodze. I że mogę a) poczekać cierpliwie do jutra, b) podjechać do miejscowości X, w której on niebawem będzie i tam odebrać swoją paczkę. Nosz cholera, chyba nie po to im płacę za dostarczenie przesyłki żebym potem musiała sama po nią jeździć :mad:

Dokładnie o tym samym pomyślałam. Do mnie jedzie 100m2 jak ja mam to wszystko sprawdzić :o przecież to się wieki zejdzie żeby każdą paczkę obejrzeć.

Ja też się zaczęłam zastanawiać co robić z większą ilością płytek zamawianych przez internet :o.

Chyba te RAKO tak będę zamawiać ;)

W przypadku towarów dostarczonych na paletach należy obejrzeć je z zewnątrz, czy paleta lub pudełka nie zostały uderzone, a opakowanie nie posiada zewnętrznych uszkodzeń. Jeżeli stan wizualny przesyłki paletowej nie budzi zastrzeżeń Klient w liście przewozowym wpisuje: Towar przyjęto warunkowo bez sprawdzenia. Nie stwierdzono zewnętrznych uszkodzeń.

A co z ewentualnymi potłuczeniami w środku paczek :o

Dowiadywałaś się może coś więcej na ten temat?

To kiedy ruszacie z płytkami :wiggle:

Miłego weekendu życzę :)

Edytowane przez admete

Cześć Mollik :welcome: Cieszę się bardzo, że mnie odwiedziłaś :)

Ja też nie mogę się doczekać kiedy w końcu pokażę Wam efekty całego tego wielomiesięcznego planowania, obmyślania i wyszukiwania różności. Niestety zastój wykończeniowy może jeszcze trochę potrwać, toteż przez jakiś czas nie pozostaje mi nic innego jak tylko nadrabiać inspiracjami.

Dziś kilka ciekawych pomysłów na szafki nocne ;)

Traditional-Scandinavian-Bedroom-Interior-Decoration-Ideas.jpg

nigh-table-design-22.jpg

nighstand-4.jpg

Bedroom%2520Scandinavian%2520Style%2520Ideas%25201.jpg

Interiors-suitcases-bedside-table.jpg

nigh-table-design-10.jpg

nigh-table-design-18.jpg

bedside_table_chair.jpg

Edytowane przez Drop_Inn