Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

Jak inwestorka spędziła pierwszy dzień majówki?

Trochę popracowała, trochę posiedziała w ogrodzie, trochę pogoniła wielką osę, która jej znienacka wleciała do pokoju. Ale przede wszystkim zrobiła płytkową układankę.

Wyszło tak:

IMG_8263aa_filtered.jpg

Oczywiście bardzo proszę nie zwracać uwagi na ubytki po bokach i te silikonowe farfocle tu i ówdzie. Nie odrywałam, bo po zabawie kafle z powrotem lądują w pudle. Lepiej żeby były bezpieczne.

:)

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ładnie ładnie~!

my dzisiaj też tak rozkładaliśmy, tylko, że z krzyżykami.

jest trochę kłopotu z tymi mugatami, żeby dobrze w rogach ścian i przy szafce wyszło.

ustawiliśmy szafkę z umywalką, mąż planuje ułożyc płytki do szafki i nachodzące na umywalkę. nóżki szafki mocno wykręcił, żeby spasowało. muszę kupić jakieś gałki w zamian, żeby to ładniej wyglądało.

jak wiesz mamy flarena,

a do kibelka będzie chyba hemnes, bardzo ładny, tylko trochę drogi

No, no super wygląda

Dzięki Alu :) Trochę odetchnęłam jak sobie to wszystko porozkładałam, bo wcale nie byłam przekonana czy dobrze wyjdzie. Widziałam co prawda wcześniej jak wyglądają cegiełki, widziałam też dekory, ale każde z nich osobno. Całość do ostatniej chwili była jedną wielką niewiadomą.

P.S. Nie uwierzysz, ale kilka dni temu śniło mi się Wasze majowe spotkanie w Milanówku. Właściwie można powiedzieć, że nasze, bo mnie też udało się wybrać. Zabawa była świetna, z wygłupami i podjadaniem sobie smakołyków z talerzy. Nie wiem o co dokładnie chodziło z tym ostatnim, ale najbardziej utkwiło mi w pamięci :D

ładnie ładnie~!

my dzisiaj też tak rozkładaliśmy, tylko, że z krzyżykami.

jest trochę kłopotu z tymi mugatami, żeby dobrze w rogach ścian i przy szafce wyszło.

Ja się kiedyś zabrałam za rozrysowywanie tego wszystkiego na kartce. Z podłogą poszło szybko, ale ściany nie tak łatwo ogarnąć jednak. Chciałabym przy brzegach wszędzie zacząć od płytki ciętej, żeby nie było różnic w wypukłości na łączeniach. Niestety jakoś tak mi się niefajnie poskładało, że w co drugim rzędzie skrajne kafle wychodzą króciutkie. Muszę to chyba rozplanować jeszcze raz, tylko bardziej precyzyjnie. Co do centymetra najlepiej ;)

a do kibelka będzie chyba hemnes, bardzo ładny, tylko trochę drogi

U mnie ostatecznie też będzie Hemnes. Zastąpi wycofanego mi sprzed nosa Flarena. Nie jestem jeszcze pewna co do rozmiaru - 100-ka przoduje pod względem wizualnym, 80-ka za to bardziej ergonomiczna. Może jak je zobaczę na żywo wybór będzie łatwiejszy.

Pani pikne kafle. Dzisiaj przejeżdżałam bilsko Ciebie

Pani, i nic pani nie mówiła?! Bym zaprosiła na kawę :) Albo na soczek jakiś chociaż, bo kawy to u mnie w sumie jeszcze nie ma gdzie zrobić ;)

super, tez musze zrobic taka ukladanke

Niedługo pewnie będziesz mieć już taką najprawdziwszą - na ścianie. U mnie sytuacja z fachowcem trochę się pokomplikowała ostatnio, także chwilowo zostaje mi tylko prowizorka.

Świetna układanka

Dzięki pysiaczku :hug: Dobrze, że mąż podrzucił mi tylko jedno pudełko, bo pewnie całą podłogę bym wyłożyła ;)

Ładne te kafelki :wiggle: no a Pani inwestorka jaka pracowita :) nawet w majówkę czuwa nad postępem prac

Inwestorka chętnie czuwałaby nadal, ale chwilowo nie ma za bardzo nad czym. Dlatego też na resztę majówki zawiesiła forumowo-wykończeniowe obowiązki i z radością poleniuchowała :)

A ja się ciągle zastanawiam pun Ascot czy mugaty i zdecydować nie mogę

Kochana, jak ja Cię dobrze rozumiem. U mnie płytkowe dylematy z pół wątku zdominowały chyba.

Mugaty-uwielbiam. Pomimo iz ja ...no sama wiesz....buzki, szara sciana i te sprawy..

A wiesz, że ściana najprawdopodobniej będzie właśnie taka? :yes:

podrzuć mi te mugaty:) moje marzenie...

kiedyś się spełni

Asiu, spełniaj to marzenie czym prędzej. Będziemy mieć kolejną łazienkę do podziwiania :)

wydaje mi się ze ta 100 to bardzo ogromniasta, już 80 jest spora, widzę po moim flarenie

Właśnie. Z jednej strony 100 dobra bo pojemna - dużo pomieści i poukrywa. Z drugiej jednak sama też wymaga sporo miejsca. A nie chcielibyśmy przecież łazienki składającej się głównie z szafki ;)

Edytowane przez Drop_Inn

Dropku już widzę zdjątka - może o tej godzinie co byłam na forum coś się działo z Twoim albumem?

Inspiracja kropkowo - paskowa - świetna :yes:

A układanka :jawdrop: - wyszło cudniaście :wiggle: - niech te Twoje fachowce się nie opóźniają i nie trzymają Ciebie i nas w nieepwności i ciekawości :)

A sen może proroczy? - jak tak to znak że musisz być z nami :lol2: - może dasz radę?:rolleyes:

Miłej sobotki :hug:

Cześć Dropku :)

Chciałabym przy brzegach wszędzie zacząć od płytki ciętej, żeby nie było różnic w wypukłości na łączeniach. Niestety jakoś tak mi się niefajnie poskładało, że w co drugim rzędzie skrajne kafle wychodzą króciutkie. Muszę to chyba rozplanować jeszcze raz, tylko bardziej precyzyjnie. Co do centymetra najlepiej ;)

O, ja w Ciebie wierzę :lol2:

Fajne te Twoje Mugaciki :yes: Też bardzo lubię te płytki

Cieszę się, że Ty też :)

Dropku już widzę zdjątka - może o tej godzinie co byłam na forum coś się działo z Twoim albumem?

Całkiem możliwe, bo miałam już kiedyś podobny problem ze zdjęciami z Allegro.

I też korzystałam wtedy z Picasy.

A układanka :jawdrop: - wyszło cudniaście :wiggle: - niech te Twoje fachowce się nie opóźniają i nie trzymają Ciebie i nas w nieepwności i ciekawości

Chyba muszę ich trochę postraszyć forumowym czarnym PR-em. Może podziała :rolleyes:

A sen może proroczy? - jak tak to znak że musisz być z nami :lol2: - może dasz radę?

Chciałabym bardzo, ale szanse słabe niestety :( Może następnym razem...

Ale co do pozostałych kwestii - pewnie, że proroczy. Dlatego tak Wam zazdroszczę okrutnie ;)

O, ja w Ciebie wierzę :lol2:

Dzięki narendil, Ty mój dobry duchu :hug:

I jeszcze szybki news: wybraliśmy wreszcie płytki do wiatrołapu :wiggle:

Ostatnie, jakie były do wybrania - wszystkie pozostałe jak wiecie już zakupione i dostarczone szczęśliwie.

Wybór może okazać się albo strzałem w dziesiątkę, albo totalnym niewypałem - wszystko zależy od tego na ile wiarygodny jest mój monitor. Mam nadzieję, że tym pierwszym jednak, bo na zdjęciu wydają się idealne. Jakby wyjęte z mojej głowy.

Już Wam pokazuję :)

http://www.vivesceramica.com/assets/images/productos/img_piezas/11D6.jpg

Vives - Gobi Marengo

I co, ryzykujemy?