Drop_Inn 12.05.2012 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 (edytowane) Dropp nie mogę się doczekać kiedy łazienka zacznie powstawać, coś się zmieniło w koncepcji? Nic oprócz szafek Myśleliśmy o przeniesieniu grzejnika, ale nie za bardzo mamy gdzie. Tam gdzie wisi będzie chyba najmniej rzucał się w oczy. Trzeba go tylko trochę podnieść. Hemnes fajny, tylko uchwyty bym zmieniła ja też I ja Najchętniej na muszelki, ale to się jeszcze zobaczy. Muszę najpierw poczekać na efekt końcowy - wtedy decyzja na pewno przyjdzie łatwiej. Dropku, jak ja sie nie moge doczekac efektu koncowego u Ciebie.... Bedzie pieknie:wiggle: Dzięki kochana za ten komplement niezasłużony I za to, że towarzyszysz mi wciąż dzielnie w czekaniu Wpadnij do mnie zobaczyc pasy u Małego-rozprawiałysmy kiedys namietnie na temat Twoich,pamietasz? Już pędzę, lecę... Oj nie Dropku Zmiana w najbliższym czasie (100lat ) nie wchodzi w grę bo mąż by chyba padł na zawał U nas kolejne zmiany pewnie też jakoś tak. Chyba, że obecna szafka padnie wcześniej, to wcześniej Droppku, Ty zamawialas lampy z Decoculture?? Ile czekalas na przesylke?? Ja wczoraj kupilam moja lampe do kuchni i okazalo sie,ze musze czekac 4 tygodnie ! :( Nosz kurna no... Acha i kontakt z pania z D. raczej sredni... jakas zakrecona czy niepociumana?? nie wiem Dokładnie tam A kontakt? Hmm... początki rzeczywiście nie były łatwe Dostępność lamp sprawdzali ponad tydzień, chociaż obiecali odezwać się następnego dnia (musiałam się kilkakrotnie przypominać i dopytywać czy już) Mimo to wspominam panią dosyć miło - może trochę dlatego, że na koniec zapunktowała propozycją darmowej wysyłki Po złożeniu zamówienia poszło już całkiem sprawnie. Paczuszka przyjechała do nas standardowo - po 2-3 dniach. Do tego pani zgodziła się na pobranie, co akurat wtedy było dla mnie wygodniejszym rozwiązaniem. Może Twoją lampę muszą ściągać od producenta i stąd te długie tygodnie oczekiwania? Ja miałam szczęście zgarnąć 2 ostatnie jakie mieli na stanie Edytowane 4 Sierpnia 2012 przez Drop_Inn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 12.05.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Dropku ja to już za tymi wątkami nie nadążam ... bo ostatnio ciągle tylko siedzę i oglądam ogrody i czytam o roślinkach i oglądam ogrody itd. itd. ... Staram się czytać ale ... i tak nie za bardzo wiem co ... gdzie ... i jak :oops: DOBREJ NOCKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 12.05.2012 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Nie martw się Maju, u mnie właściwie nie ma ostatnio co nadrabiać, bo musiałam zamilknąć na trochę Dobrych snów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 13.05.2012 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Buziaki niedzielne zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 14.05.2012 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 A ja odsyłam poniedziałkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 14.05.2012 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Hejka Dropi,jak tam zakupu w Ikei poczynione?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 14.05.2012 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 (edytowane) :yes: Umywalka i szafki oficjalnie nasze Na razie dołączyły do sterty innych pudeł większych i mniejszych, ale ja najchętniej już bym składała Naprawdę fajne są. A Ty kiedy nabywasz swoje? Edytowane 6 Stycznia 2013 przez Drop_Inn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 14.05.2012 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 (edytowane) Drogie moje, potrzebuję jeszcze kilku rad w temacie łazienkowym. Pomożecie troszeczkę? Żeby nam wszystkim było łatwiej (mnie - tłumaczyć, Wam - analizować wywód), załączam rysunek pomocniczy: i dla przypomnienia wizu by Venus: Nie zwracajcie uwagi na układ cegiełki - źle narysowałam filar i wszystko mi się potem zaburzyło. Będę poprawiać, ale to już temat na kiedyś. Na razie zabrakło mi cierpliwości Mam nadzieję, że mimo niedociągnięć mój wytwór na coś się przyda No to jedziemy! Na początek sprawa najważniejsza i najtrudniejsza, a mianowicie jak ułożyć płytki na filarku? Konstrukcja będzie dość wąska - 15x15 cm. Szerokość płytki to 20 cm, więc jak łatwo policzyć każda sztuka musi zostać skrócona mniej więcej o 1/4. Pytanie brzmi czy przy ścinaniu zachować układ na mijankę (np. tak jak na rysunku - 1 pełna, 2 połówki itd.), czy ułożyć same pełne, jedna pod drugą? Pierwsza wersja chyba ładniejsza, ale boję się, że za dużo z tym wszystkim będzie zabawy. Nie wiem czy warto się aż tak rozdrabniać. Pytanie nr 2 - oświetleniowe. Nad wanną (w tej zabudowanej jakby części) będą halogeny. A co z resztą? W pierwszej wersji halogeny miały być wszędzie i tak też zostały wyprowadzone kable. Potem zachciało mi się jednej dużej lampy na środku (lampa ładniejsza - wiadomo), ale mimo, że takie rozwiązanie jest mi dużo bliższe, martwię się czy nie będzie za ciemno. No i znowu pomyślałam o oczkach (kable nie ruszone jeszcze, można robić). Co sądzicie? Pytanie nr 3 - czyli ciąg dalszy oświetleniowych rozterek. Nad lustrem lepszy jeden kinkiet czy dwa? Chciałam dwa, ale wczoraj znalazłam kilka fajnych aranżacji z jednym i teraz cały czas rozmyślam czy jednak nie pójść w tę stronę. Jeden chyba bardziej mi pasuje do zaokrąglonego po bokach kształtu lustra. Znalazłam tez już nawet potencjalnego kandydata http://www.tanieoswietlenie.pl/19358-10197-large/lampa-lazienkowa-brenna.jpg Edytowane 6 Stycznia 2013 przez Drop_Inn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 14.05.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Super,że zakupy w I.udane Ciekawe czy się minęłyśmy... Odnośnie płytek się nie wypowiem.Odnośnie oświetlenia,moim zdaniem, 2 kinkiety są lepsze (wtedy może wystarczy lampa i halogeny tylko nad wanną??) My mamy dwa kinkiety (trochę podobne nawet - zobacz sobie u mnie) i nie wyobrażam sobie jednego, moim zdaniem będzie słabo wyglądał i przy goleniu może być problem (goleniu męża oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 14.05.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Droppku,skrzynka wolna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 14.05.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Dropi, widzę że nasze łazienki będą trochę podobne Już udało sie mi sprzedać na all...niechcianą umywalkę, teraz muszę poczekać na lubego przyjazd z wygnania i wtedy do ikei po większe zakupy. Płytki na filarku u mnie całe i w jednym rzędzie do wysokości wanny, ta ścianka była dopasowana szerokością właśnie pod mugaty. Kinkiet fajny, mam go w swoich zbiorach lampowych, jeden czy dwa obok lustra - to wg mnie wizualnie oba rozwiązania będą dobre. U mnie będą dwa w łazience obok prostokątnego lustra, a w toalecie jeden nad lustrem ( jeszcze nie wiem jakim). Co do górnego oświetlenia, to ja jestem za jedną lampą, nie lubię halogenów i na dodatek to są pożeracze energii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 14.05.2012 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Super,że zakupy w I.udane Ciekawe czy się minęłyśmy... Szkoda, że nie wiedziałam o Waszych zakupowych planach - wypatrywałabym Cię uważnie między półkami My mamy dwa kinkiety (trochę podobne nawet - zobacz sobie u mnie) i nie wyobrażam sobie jednego, moim zdaniem będzie słabo wyglądał i przy goleniu może być problem (goleniu męża oczywiście) Dzięki za głos Kasiu A wiesz, że ja chyba przegapiłam Twoją łazienkę? Pędzę nadrobić - mam nadzieję, że ją jakoś odnajdę Droppku,skrzynka wolna Mam zwolnić, w sensie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 14.05.2012 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Heloł nadrabiam:DPlytki na filarku cięte będą straszną babraniną i nie jestem pewna, czy o taki efekt będzie chodziło. Ja bym dała normalnie, tym bardziej, że i tak trzeba je ciąć, bo są za długie. Halogeników nie lubię, więc jestem za lampą. Powinna mieć co najmniej 3 żarówki:yes: + kinkiecik nad lustrem- nie będzie ciemno. My tak mamy (+ mały plafon w kabinie), a łazienka ma po podłodze 17 m2 i ciemno nie jest. Kinkiet lustrzany jeden:D Powiedziała co wiedziała- idę dalej:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 14.05.2012 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Dropku płytki na filarku logicznie rzecz biorąc powinny być na mijankę, ale nie wiem czy glazurnik podoła temu zadaniu, strasznie dużo zabawy z tym będzie:yes: Ja bym dała zatem jedna pod drugą Oświetlenie ... ja tez jestem za lampą na środku ... i za dwoma kinkietami ... no nic nie poradzę,że jakoś jeden do mnie nie przemawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 14.05.2012 23:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Płytki na filarku u mnie całe i w jednym rzędzie do wysokości wanny, ta ścianka była dopasowana szerokością właśnie pod mugaty. Trochę sobie właśnie pooglądałam Twój filarek i... odetchnęłam Jest naprawdę dobrze - dzielenie płytek na kawałeczki chyba bardziej by tu zaszkodziło niż pomogło. Szczególnie, że moje będą przecież jeszcze węższe. Co do górnego oświetlenia, to ja jestem za jedną lampą, nie lubię halogenów i na dodatek to są pożeracze energii. I trzeba jeszcze przez nie podwieszać sufit Halogeników nie lubię, więc jestem za lampą. Powinna mieć co najmniej 3 żarówki:yes: + kinkiecik nad lustrem- nie będzie ciemno. My tak mamy (+ mały plafon w kabinie), a łazienka ma po podłodze 17 m2 i ciemno nie jest. I to jest konkret Dzięki! Dropku płytki na filarku logicznie rzecz biorąc powinny być na mijankę, ale nie wiem czy glazurnik podoła temu zadaniu, strasznie dużo zabawy z tym będzie Pewnie byłabym potem jego najgorszym wspomnieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 15.05.2012 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Dropku - ja tez jestem za nie kombinowaniem ze słupem - płytki równo Konkiet jakoś też sztuk 2 mi sie lepiej wydaje - i żyrandol koniecznie -!!!!! - jak pisze Aga na 3 żarówki A pokaz te inspiracje z 1 kinkietem? Vesilko a dlaczego halogeny to pożeracze energii - jeśli włożysz w nie żarówki ledowe ? energii zjedzą prawie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 15.05.2012 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Hej Dropku:). Nie wiem o który filar Ci biega, ale jeśli ten przy wannie, to jestem za cięciem i kontynuacją wzoru. Halogenów nie rób:no:, daj ledy, zwłaszcza nad wanną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 15.05.2012 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Mi tutaj pasuje duuuża lampa po środku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 15.05.2012 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Vesilko a dlaczego halogeny to pożeracze energii - jeśli włożysz w nie żarówki ledowe ? energii zjedzą prawie 0 Niby tak, ale jak kupowaliśmy gniazdka, pstryczki i chcieliśmy też żarówki ledowe w hurtowni elektrycznej, to facet po prostu nam odradził te żarówki, bo te tańsze (a przecież i tak tanie nie są) to badziew i szybko sie przepalają, ciągle mają reklamacje, no a płacić ponad sto zł za jedną żarówkę, to mija sie z celem, najdłuższą żywotność maja takie, które świecą po włączeniu długo, a w łazience/toalecie, to wiadomo nie siedzi sie długo i często zapala światło.. tyle dowiedzieliśmy sie w sklepie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 15.05.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Nie no,ja dostalam wiadomosc,ze pisalas do mnie ale mialam zapchana skrzynke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts