Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Dropku:). Nie wiem o który filar Ci biega, ale jeśli ten przy wannie, to jestem za cięciem i kontynuacją wzoru.

Cześć Rasiu :welcome:

Właśnie o tym filarze mowa :yes:

Halogenów nie rób:no: daj ledy, zwłaszcza nad wanną.

Właściwie to ja od początku miałam na myśli ledy, tylko jakoś tak je z przyzwyczajenia nazwałam halogenami :rolleyes: Zaprzyjaźniony elektryk już mnie kiedyś uświadamiał, że zwykłe halogeny to złooo i że nie należy mylić jednych z drugimi. Ale ja chyba i tak już zawsze będę nazywać w ten sposób wszelkie oświetlenie punktowe ;)

Mi tutaj pasuje duuuża lampa po środku

Moje serce też ciągle powtarza, że lampa :)

Mirelko, a dostałaś już może kinkiety z Garden Trading?

Pan mówił, że w połowie maja będą, a nie ma :( Trochę się martwię.

Nie no,ja dostalam wiadomosc,ze pisalas do mnie ale mialam zapchana skrzynke

A u mnie żadnej wiadomości, że Kasiowa skrzynka zapchana ;)

Byłam pewna, że poszło.

Dropku - ja tez jestem za nie kombinowaniem ze słupem - płytki równo :yes:

Konkiet jakoś też sztuk 2 mi sie lepiej wydaje - i żyrandol koniecznie -!!!!! - jak pisze Aga na 3 żarówki

Jestem za dużą lampą po środku, dwoma kinkietami nad lustrem i układem na cegiełkę na słupku

Ja po przespaniu się z problemem też jestem za lampą jednak. Nie wiem czy to będzie żyrandol, ale wiem, że ucieszy mnie bardziej niż najpiękniejszy halogen :)

Nad kinkietami ciągle dumam. Dwa chyba będą pewniejsze - teraz mam dwa i jest idealnie. Może spróbuję jutro wykręcić z jednego żarówkę, będę mieć jakieś porównanie ;)

Niby tak, ale jak kupowaliśmy gniazdka, pstryczki i chcieliśmy też żarówki ledowe w hurtowni elektrycznej, to facet po prostu nam odradził te żarówki, bo te tańsze (a przecież i tak tanie nie są) to badziew i szybko sie przepalają, ciągle mają reklamacje, no a płacić ponad sto zł za jedną żarówkę, to mija sie z celem, najdłuższą żywotność maja takie, które świecą po włączeniu długo, a w łazience/toalecie, to wiadomo nie siedzi sie długo i często zapala światło.. tyle dowiedzieliśmy sie w sklepie;)

Vesilko to u mnie zdam relację jak poużytkuję ;) - bo kupujemy wszystkie takie - wczoraj wprawdzie rachunek za żarówki do jadlani i salonu mnie zwalił z nóg :lol2: - ale taki mam rozkaz- brać wszystko ledowe.

Mirela już mieszka i też poleca ledy wszędzie :yes:.

Dropku a te inspiracje z jednym kinkietem? no pokaż :) :popcorn::popcorn::popcorn:

I jaka decyzja na słupie??? :)

Miłego dnia :hug:

Drop, jakie wizki:eek:wow

ja osobiście wolałabym 2 kinkiety po bokach, tak jak ma Darcy ale u mnie będzie 1 i mąż nie chce już zmieniać,

także jeśli masz inspracje z jednym, chętnie pooglądam

dropku to Ty widziałaś na żywo cegiełki z v&B?

nie mogę sobie przypomnieć kto o nich mówił

Adme, jeszcze dziś wkleję :yes: Wczoraj już nie miałam siły szukać...

A słup chyba jednak bez kombinacji. Zapytam jeszcze pana glazurnika jak to widzi, może nie pomyśli, że całkiem zwariowałam :rolleyes:

Mirelko, ja do niego napiszę chyba. I tak muszę podać mu jeszcze adres do wysyłki.

Słonko, to z Venuski taka wizkowa fachura (kochana, jeszcze raz: :hug:).

Ja tylko ołówkiem macham :rotfl:

Cegiełki V&B będą u Kasi_1982. Chyba nawet całkiem niedługo, bo kuchnia już się robi.

Trochę spóźniona ale dorzucę swoje trzy grosze :)

Kinkiety dwa zawsze wypadają lepiej, jest więcej światła do golenia czy makeup'u. Ja przy jednym zawsze się męczę bo sobie to światło zasłaniam ;) a może ono po prostu wisi za nisko http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/thinking/smileys-thinking-854927.gif

Jak wizualnie jeden wygląda lepiej to może poszukać podwójnego?

Na filarku dała bym płytki normalnie :yes: Ładne spasowanie dociętych fazowanych brzegów szczególnie na rogach będzie wyzwaniem i na pewno pan policzy sobie ciut więcej a potem i tak nikt nie zauważy różnicy :)

taak?! dzięki już pędzę:hug:

:hug:

Jak wizualnie jeden wygląda lepiej to może poszukać podwójnego?

Co do kinkietów- jeżeli tylko masz miejsce to dwa albo jeden podwójny i oczywiście żyrandol.

Macie rację, że jeden może być za słaby. Teraz mam dwa, więc w ramach eksperymentu wykręciłam dziś z jednego żarówkę. No i trochę się w efekcie musiałam poprzytulać do lustra żeby dojrzeć cokolwiek :rolleyes:

Podwójny kinkiet to chyba jednak nie to czego szukam :no: wolałabym już raczej wrócić do wersji z dwoma pojedynczymi :) Ale inspiracje obiecane i tak wrzucę :yes: tylko dajcie mi chwilkę :)

Pytanko- w jakim programie robisz takie śliczne wizualki.

Mrówciu, wizualki uprzejmie zrobiła dla mnie Venus :D Program to chyba Pro1000, czy 1000Pro. Jakoś tak ;)

Edytowane przez Drop_Inn

Drop Inn ja Twój wątek odwiedzam codziennie od początku i piękne płytki do kuchni u Ciebie już oczywiscie widziałam. Chciałam takie do łazienki, ale chyba wybiorę vives aranjuez alcazar, bo zawsze chciałam coś z niebieskim. Aha i ispiracje łazienkowe cudowne. Druga jest po prostu czad. Tylko jak osiągnąc taki efekt...pozdrawiam ciepło :)

Elizakop, czyli już całkiem niedługo :wiggle:

Jeśli u nas nadal wszystko będzie szło w takim tempie jak do tej pory, może nawet będziesz się cieszyć nową łazienką wcześniej niż ja.

Two, jaaakie piękne zdjęcie, dzięki! :hug:

Są cegiełki, jest lustro... i nawet bateria trochę jak moja :D Lecę oglądać dalej...

P.S. Ale prawda, że jeden kinkiet lepszy do tego lustra? :)

inspiracje boskie!!! nie wiedziałam,ze jeden kinkiet moze wyglądać tak super i jeśli chodzi o dokładnie takie lustro jak na pierwszym zdjęciu i tym wklejonym przez Two... kurcze,no fajnie to wyglada!rozumiem,ze o taki efekt Ci chodzi?jeszcze bym to przemyslala,ze względu na mniejsze światło jakie daje jeden-no kochana,albo design albo użyteczność :) Ja mam takie kinkiety jak Darcy,ale zupełnie inne lustro...