Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

Elizakop, żółwie tempo? To całkiem tak jak u nas... przewidywany termin przeprowadzki już ze 2 razy przekroczyliśmy :rolleyes:

Kasiu, no właśnie tak by mi się podobało najbardziej :) Gdyby lustro było kanciaste na pewno robiłabym dwa, ale przez te obłości nie jestem przekonana. Mam wielką ochotę postawić na jeden. A nuż się uda i będzie równie funkcjonalnie jak z dwoma...

Yokasta, czyżby to ten, który tak dobrze się sprawuje i świeci mocno? :)

Aniu, bardzo dobrze, że przybywasz i uspokajasz, bo decyzja jeszcze wcale nie podjęta. Ciągle myślę :yes:

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Drop_lnn zagladam do Ciebie cały czas ale nie mam czasu na pisanie :( chyba sie nawet nie przywitałam :(

witam się więc teraz i serdecznie pozdrawiam :)

Wszystko co wybierasz i planujesz bardzo mi się podoba :) a lustro do łazienki to moje marzenie ;) gdzie można je kupic ? ślepa chyba jestem, bo nie umiem u Ciebie znaleźć tej informacji :(

Dropku inspiracje cudniaste :wiggle:

I ja mimo że widzę że ładne, że jeden kinkiecik pasuje - dalej jestem za 2 sztukami - ale ja mam chyba tak zakodowane w głowie, że muszą być dwa, i 2 mi się w każdej wersji łazienkowej bardziej podobają - niezależnie od jej stylu - także nie pomogę w wyborze :(

A masz już wybrany ten kinkiet? Jeśli nie kup jakiś o podobnych wymiarach i spróbuj zobaczyć jak będzie oświetlać lustro i czy da się przy nim oko pomalować :lol2: - a potem go oddaj ...........

Buziaki zostawiam i życzę miłego dnia :hug:

A mnie się wydaje, że jeden wystarczy, ponieważ:

1. dwa tak ozdobne po bokach mogłyby być o jednym za dużo ;) A poważniej: jakoś tak lekko z jednym. Dwa musiałyby być bardzo, bardzo delikatne.

2. Admete nasze Talliny też świecą centralnie znad lustra z góry i liczę na to, że będzie dobrze :)

3. Każda z tych inspiracji "jednokinkietowej" jest naprawdę fajna. Może zmieniłabym zdanie widząc takie łazieneczki z dwoma po bokach. Póki co te z jednym są naprawdę fajne.

Adme, ostatnio zamrugał do mnie ten:

lampa-lazienkowa-brenna.jpg

Klosz ma jakieś 12 cm, czyli nie za dużo chyba. Co innego ta ikeowska kulka z inspiracji od Two - jest trochę większa i świeci na wszystkie strony :D Yokasta ma, mówi, że u niej sprawdza się bez zarzutu :)

lillholmen-lampa-scienna__51134_PE150697_S4.jpg

Martuś, cieszę się, że znalazłam kolejną popleczniczkę wersji z jednym :)

Aniu, zgadzam się z każdym z wymienionych :) Mam wrażenie, że jeden ładnie podkreśli i dopełni kształt lustra, podczas gdy dwa mogłyby a) trochę go przytłoczyć, b) odciągnąć uwagę od, c) zaburzyć proporcje... Takie mam przemyślenia ;)

Dzięki Vesi za podrzutki :hug:

Bardziej podoba mi się druga, chociaż coś mi w jej kloszu nie gra. Nie wiem, może to kwestia proporcji - szklana kula jest prawie tak duża jak metalowe mocowanie (ten okrągły element w sensie, jakkolwiek się zwie fachowo) :eek: Chyba to mi przeszkadza właśnie (no i jeszcze ten podłużny wkład w kloszu, który nie wiem czym jest właściwie).

Hazelku, buziaki odsyłam :hug:

I dzięki za głos. Chyba poczekam na lustro i wtedy coś dobiorę, na razie obie podobają mi się równie mocno :)

Aga, ja się po ostatnich rozmyślaniach też coraz bardziej skłaniam ku jednemu :yes: Który to będzie konkretnie to się jeszcze zobaczy, będę Was informować ;)

Asiu, fajnie, że nadal zaglądasz. Pozdrowienia dla Cię :hug:

Słoneczko, głupio mi strasznie i wstyd, ale fotek obiecanych nie zrobiłam http://emoty.blox.pl/resource/blush.gif

Mąż mnie poganiał i przez to wszystko zapomniałam zabrać płaskich z garażu. Zreflektowałam się na miejscu dopiero :bash:

A kiedy musisz podjąć decyzję? Jeśli poczekasz do piątku obiecuję, że zrobię :yes:

Przepraszam, naprawdę :(

zgadzam się z każdym z wymienionych Mam wrażenie, że jeden ładnie podkreśli i dopełni kształt lustra, podczas gdy dwa mogłyby a) trochę go przytłoczyć, b) odciągnąć uwagę od, c) zaburzyć proporcje... Takie mam przemyślenia

Dropku Twoje argumenty faktycznie są przekonywujące :yes:

Także myślę że idziesz jednak tropem :)

Ja to jak napisałam - zawsze widziałam 2 i dlatego może 2 mi się bardziej podobają,

a na inspiracjach - jeden wygląda naprawdę dobrze i jeśłi tylko da wystarczającą ilość światła to działaj w tym kierunku :yes:

To Pani ma być zadowolona :lol:

Jasne pysiaczku, zaraz wrzucę Ci coś do skrzynki :)http://www.matrax.net/forum/images/keny/pisze.gif

adme, no właśnie czuję, że jedyne co mogłoby mi pokrzyżować plany to ten niedobór światła. Ale może nie będzie tak źle... może dobra żarówka rozwiąże problem...

Na to liczę :)

Aniu, a wiesz, że ja też tak do niego wzdycham? Od kiedy tylko wpadł mi w ręce :rolleyes:

vesi, bardzo podoba mi się pierwszy :yes: Kulka mniej, ale to pewnie dlatego, że teraz mamy w łazience podobne - chyba trochę mi się już opatrzyły.

Plafon z tej serii oglądałam kilka dni temu, ale nie wiem czy to jest to. Może lepiej wziąć coś z kilkoma żarówkami, jak radziły dziewczyny? Muszę poszperać jeszcze.

Ciekawa jestem bardzo co wybierzesz :) Masz już lustro? Bo szafki chyba będziemy mieć te same?