Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

Ale fajne wyklejanki :). Napiszę z pełnym przekonaniem - jest super :). Ta subtelna wielobarwność podłogi będzie atutem wiatrołapu :yes: I jak pięknie pasuje do foteli. Trzymam kciuki by się zmieściły :).

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mnie płytki się bardzo podobają, wyglądają jak kamień. Jeszcze dokładnie nie doczytałam, muszę poszukać ich nazwy i sobie zapisać , bo zastanawiam się nad nimi też do mnie, Może się nie pogniewasz? :)

Tylko czy na większej powierzchni będą dobrze wyglądać? Ja chciałabym zrobić kuchnię, jadalnię i przedpokój w jednakowych płytkach. Muszę nad nimi jeszcze pomyśleć.

Two, Narendil, Julianko, znowu uściski dla Was :hug:

KasiuC, witam Cię serdecznie :welcome:

(bo chyba jeszcze nie miałam okazji? czy miałam?)

Płytki to Vives Gobi Marengo.

I oczywiście, że się nie pogniewam. Wręcz przeciwnie, chętnie zobaczę jak będą się prezentować u Ciebie (jeśli się zdecydujesz, rzecz jasna) :)

Myślę, że na dużej powierzchni ten model sprawdzi się nawet lepiej niż na małej. Im więcej miejsca, tym większe możliwości żeby zagrać kolorami. Dla przykładu załączam zdjęcie. Nie są to co prawda te same płytki, ale też cieniowane, jak Gobi. Może pomoże Ci w podjęciu decyzji :)

http://img.archiexpo.com/images_ae/photo-g/imitation-terracotta-porcelain-stoneware-tile-european-eco-label-518538.jpg

Właśnie nie pamiętam czy już pisałam kiedyś tutaj, czy to pierwszy raz, więc się poprawiam i witam. ( to przez fascynację płytkami zapomniałam o dobrych manierach ;)) Ja chciałabym w trzech (tak jakby ) otwartych pomieszczeniach te same płytki, i nie chciałabym żeby było zbyt monotonnie, więc myślę że byłyby ok, jak jeszcze mówisz że na większej powierzchni jeszcze lepiej...

Ale jeszcze jedno, w przedpokoju będzie jedna ściana ceglana, jeszcze nie wiem dokładnie jaki odcień, i nie wiem czy nie będzie wtedy z tymi płytkami za pstrokato?

Ehh te ciągłe wybory ... dobrze że jest internet, bo gdybym miała jeździć za wszystkim i oglądać całymi dniami, to pewnie wzięłabym w końcu coś na odczepne "pierwsze lepsze" , tylko potem pewnie żałowałabym tego.

Edytowane przez KasiaC79

Kasiu, jeśli cegłę też chciałabyś "ciapatą" to zestawienie z kolorowymi kaflami faktycznie może być ryzykowne. Ale przy jednolitym odcieniu czemu nie? Myślę, że nie będą się gryzły :)

Jeśli chcesz mogę przyłożyć płytki do moich kominkowych cegieł i pstryknąć zdjęcia. Tylko, że moje są cieniowane (trochę czerwone, trochę szare, trochę białe), także efekt prawdopodobnie będzie odwrotnie proporcjonalny do pożądanego :rolleyes:

Daj znać jeśli mimo wszystko mam obfocić.

Vesilko, :hug: