adordecor 11.01.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Hello melduje, ze podgladam. Czekam z niecierpliwoscia na wiecej zdjec...Kafle w kuchni extra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franeczka 12.01.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Ja kupiłam płytki Tubądzina . Przeznaczone były do kibelka na dole, ale zmieniła mi się koncepcja i pójdą do kuchni. Nie mam zdjęcia w realu więc wklejam te: http://www.casatua.pl/public/images/foty/16_zdjecie1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 12.01.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Ale ten pan to ładnie wymawia No, te z Tubądzina też całkiem niezłe Ja jestem na razie zafascynowana koncepcją kominka! mirela99 - mój wybór to ten najbardziej kosmiczny - ostatni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 12.01.2012 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 (edytowane) adordecor franeczko, świetny wybór! Widziałam cegiełki Zienia w jednym z salonów łazienkowych i od razu zapragnęłam wszystkie ze sobą zabrać. Są bardzo subtelne, mają piękną linię i jeszcze piękniejsze kolory. Szkoda tylko, że cena wciąż wysoka. Edytowane 20 Sierpnia 2012 przez Drop_Inn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 12.01.2012 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 a czym te płytki zienia różnia sie od mugatów ? bo tak ze zdjęć to za bardzo nie wynika .... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 12.01.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Są bardziej ociosane i dużo droższe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 12.01.2012 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 aaaaaaaa droższe... to ja ich nie lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 12.01.2012 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 a czym te płytki zienia różnia sie od mugatów ? bo tak ze zdjęć to za bardzo nie wynika .... ? Mam wrażenie, że są mniej wypukłe. Mają też inne wymiary. Te ze zdjęcia franeczki wyglądają na sporo większe od mugatów, ale widziałam też takie maleństwa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 12.01.2012 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 no proszę, jaki dobry argument Ulubiony argument mojego męża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 12.01.2012 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 a czym te płytki zienia różnia sie od mugatów ? Też mam wrażenie, że te zieniowe są bardziej kanciaste i to - moim zdaniem - sprawia, że bardziej pasowałyby chyba do wnętrz bardziej nowoczesnych, może w stylu NY, niż do wnętrz w stylu cottage, po naszemu wiejsko-sielskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 12.01.2012 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Też mam wrażenie, że te zieniowe są bardziej kanciaste i to - moim zdaniem - sprawia, że bardziej pasowałyby chyba do wnętrz bardziej nowoczesnych, może w stylu NY, niż do wnętrz w stylu cottage, po naszemu wiejsko-sielskim Mam dokładnie te same odczucia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paciorki 12.01.2012 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Jak ja Cię rozumiem. Ja też się pierwotnie zakochałam w takim cudzie: http://images22.fotosik.pl/173/5b52967923240717.jpg Ale ten z pierwszego zdjęcia jest cudowny - taki subtelny. Nie lubię chyba jednak jak kominek gra pierwsze skrzypce w salonie. Witam, ja tez sie kłaniam, jestem jak na razie w fazie podgladania innych i określania swoich preferencji. Pozwole sobie zaprezentowac nasz kominek. https://picasaweb.google.com/lh/photo/7R1JXpUBocnN1e7q2luKZb7OFRa1pdPigk5HzF7CLs8?feat=directlink Przed nami jeszcze piaskowanie całości. Wpisy w dzienniku nie uzupelniane od sierpnia ale za to galeria na bieżąco. Bardzo podobaja mi sie wklejone inspiracje bo to rowniez w duzej mierze moje klimaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 12.01.2012 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Witam paciorki! Zdjęcia obejrzałam, dzięki dzięki. Bardzo fajna cegła na tym Twoim kominku. Co do Zieniowych płytek to może i faktycznie mało one sielskie, ale gdyby nie ta cena okrutna, chyba bym zaryzykowała. Bo mnie to w ogóle do różnych rzeczy ciągnie - raz mi się marzy wiejsko-sielskość, innym razem skandynawia, jeszcze innym angielska klasyka, a czasem to i nawet jakiś szalony industrial. Nie mam zupełnie pojęcia jak połączyć wszystko co mi siedzi w głowie - osobliwa hybryda z tego wyjdzie zapewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 12.01.2012 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 raz mi się marzy wiejsko-sielskość, innym razem skandynawia, jeszcze innym angielska klasyka, a czasem to i nawet jakiś szalony industrial. Fajni byłoby mieć tak ze 3 domy do urządzenia i miliony na koncie Człowiek nie musiałby z niczego rezygnować nie trzeba było by nic kombinować jak i czy w ogóle to połączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 12.01.2012 23:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Tylko wtedy znów nie byłoby wyzwania. Haha. I weź tu babie dogódź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 13.01.2012 00:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 (edytowane) O, wygląda na to, że niepostrzeżenie zostałam 'dumnym Forumowiczem'. Z tej okazji mam dla Was małą gadżetową ucztę. A na koniec gwóźdź programu: Więcej takich smakowitych kąsków na http://www.uncommongoods.com/ Edytowane 13 Stycznia 2012 przez Drop_Inn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franeczka 13.01.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Dziewczyny, tubądziny faktycznie są bardziej kanciaste. I nie sugerujcie się cena, bo wcale nie kupiłam ich za wyższą cenę niż kosztują Mugaty. Wow lampa z odkurzacza! Mam taki sam niebieski majtkowy u babci w piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 13.01.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Fajne te reflektory, jak od starej syrenki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 14.01.2012 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Zniknęłam na trochę, bo - muszę się Wam przyznać - całkiem "wsiąkłam" w te Wasze wątki (tak tak, wciąż dzielnie nadrabiam;)). Do tej pory wpadałam na chwilę, sprawdzałam co trzeba, czytałam, oglądałam i pędziłam dalej, a teraz jakoś zupełnie się od Was nie mogę oderwać. I nie ważne, że środek nocy, że oczy się zamykają i pieką... ja siedzę i czytam. Czytam i oglądam. Oglądam i coraz bardziej wsiąkam. Czasem jak się tak naoglądam i naczytam pewne sprawy w końcu zaczynają mi się układać w całość, czasem wręcz przeciwnie - wszystko jeszcze bardziej się gmatwa, bo z każdej pięknej aranżacji chciałabym wziąć coś dla siebie. Tak czy inaczej jest to zawsze czas pełen wrażeń i wspaniałych inspiracji, dziękuję Wam więc serdecznie, że pozwalacie mi do swoich wnętrz zaglądać, no i że zaglądacie do mnie. Naprawdę fajne i zdolne z Was kobitki. Ale, ale... dość sentymentów, bo miało przecież być o kominku. A kominkowa sytuacja ma się tak, że wykonawca, zwany panem Ryśkiem, zwerbowany, ale nic jeszcze nie kupione - ani wkład, ani cegła, ani tym bardziej żadne techniczno-budowlane niezbędniki. Na szczęście mamy już decyzję odnośnie tego co i gdzie kupić, można więc powiedzieć, że jest jakiś progres. Wkład będzie bardzo prosty, żeliwny, najprawdopodobniej taki: Najprawdopodobniej, bo nie widziałam go jeszcze na żywo, ale teściowie mają podobny i u nich wygląda świetnie. Cegła też wybrana, ale to już będzie zakup zupełnie w ciemno. W sensie, niby widziałam wszystko na stronie dystrybutora, ale wiadomo jak to jest ze zdjęciami, a szczególnie tymi na monitorze - lubią przekłamywać kolory. Żeby się więc całkiem nie naciąć, wysłałam do pana z internetu foto mojej kominkowej inspiracji, z prośbą o rzucenie swym fachowym okiem na filar oraz cegły i określenie, który kolor "na żywo" najbardziej przypomina ten ze zdjęcia. Sympatyczny pan odpisał, że jego zdaniem model, którego szukam to niejaki Larvik DF, a ja - po obejrzeniu kilku realizacji z wykorzystaniem tej właśnie cegły - postanowiłam panu zaufać i ten właśnie typ zamówić. A Wy co myślicie? Na początek załączam wzornik: A tu już przykładowa realizacja w porównaniu z filarem z inspiracji: Chyba będzie dobrze, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 14.01.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Na moje niedoświadczone oko, tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts