Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jaaa, z tyloma zaciśniętymi kciukami to już chyba nic nie może pójść źle :hug:

Mam nadzieję, bo teraz czeka mnie jeszcze trudny moment przekazania wszystkich moich wizji panom. Najchętniej siedziałabym tam cały dzień, precyzowała, wyjaśniała

(i patrzyła przy okazji na rączki), ale przez moją pracę nie ma niestety na to szans.

Dla panów to na pewno lepiej - nie będą musieli ciągle słuchać upierdliwej baby biegającej za nimi z linijką :rotfl:

Chciałam jeszcze dziś do Was zajrzeć, ale pewnie nie zdążę. Postanowiliśmy zrobić sobie z mężem spontaniczny wypad w góry - taki mały relaks przed mieszkaniową rozpierduchą. Właśnie kończę pakowanie i jeśli nie chcę żeby pojechał beze mnie muszę się już powoli z Wami żegnać :D

Słonecznego weekendu!

ale te płytki :jawdrop::jawdrop::jawdrop: szalenie mi się podoba ta kolorystyka :yes: ( a miały być tylko w brązach ???????????? dobrze zrozumiałam ????? )

Kochana, odwrotnie - myślałam, że będą w szarościach, a przyszły też beże i brązy :)

Na szczęście już mnie do siebie przekonały. Fajnie, że Ciebie też ;)

Jak dobrze, że wpadłaś Vesi, właśnie miałam iść do Ciebie po prośbie :rolleyes:

Byłaby szansa żebyś pstryknęła dla mnie foto Twojego filarka z mugatów?

(A może masz już jakieś w swoich zdjęciowych zbiorach?) :)

Najbardziej zależy mi na zbliżeniu fragmentu, w którym stykają się ściany. Pan już dziś zapowiedział, że przy 15-centymetrowym słupku może być problem z ładnym wyszlifowaniem brzegów - głównie w miejscu gdzie płytka "zjeżdża w dół. Jutro ma próbować, ale być może trzeba będzie filar powiększyć do 20, czyli tak jak u Ciebie.

I w ogóle ich wtedy nie ciąć.

Zerknęłabyś na to w wolnej chwili? Proszę, proszę! http://emotikona.pl/emotikony/pic/0recourse.gif

O, jak dużo :wiggle:

Myślę, że to mi wystarczy, dziękuję Ci bardzo :hug:

Ja sobie wstępnie założyłam, że w rogach w ogóle nie będziemy zaczynać od całych, ale nie wiem czy to się uda. Nie tak łatwo rozplanować mugaty żeby pod względem symetrii wszystko grało. Szczególnie kiedy ciągle jest jakiś zakręt albo wypust - jak u mnie :rolleyes:

vesi nie obraź się ale na fot.6 widać jak Ci fachowiec trochę spierdzielił. czemu ta listwa wykańczająca nie jest cała?

te płytki wycinane w środku też niezbyt, ale rozumiem że faza musiała pasować do tej 20 cm ścianki

Drop ty już nie kombinuj, zostaw tę ściankę 15 cm i obcinaj fazy w płytkach będziesz miała na gładko a do kantu majster dotnie pod kątem 45*

vesi nie obraź się ale na fot.6 widać jak Ci fachowiec trochę spierdzielił. czemu ta listwa wykańczająca nie jest cała?

te płytki wycinane w środku też niezbyt, ale rozumiem że faza musiała pasować do tej 20 cm ścianki

a wiesz że nie zwróciłam uwagi na tą listwe?? a może zauważyłam, olałam i zapomniałam http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/a015.gif a płytki wycinane w środku sa okey, tylko ta granatowa sie odcina i muszę czymś ten środek załatać- przydałoby mi sie parę gramów granatowej fugi :lol2:

nie obraziłaś się:) to dobrze, fugi to już tam nie wciśniesz, z resztą wiesz jakie one mają kolory, nawet porządnej czarnej nie ma

może marker granatowy(jest taki:confused:) by pomógł

u mnie też płytki na tapecie i z tego wszystkiego zapomniałam pochwalić baterie, oczywiście boskie juz nawet podglądałam skąd są i szukałam deszczownicy do kompletu ale chyba nie ma

Edytowane przez słońce 2