Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

Słońce, tam w środku granatowej płytki nie ma nic, dlatego tak widac to cięcie, ale faktyczniehttp://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/a055.gif moge wcisnąć tam białą i markerem zamaziać, dzięki :lol:

edit: ooo albo lakierem do paznokci, kiedys miałam taki granatowy :razz:

Edytowane przez vesila

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dropi ależ ja się cieszę, że wykończeniówka u Ciebie ruszyła :lol2: trzymam kciuki za szybkie, bez problemowe i efektywne prace, czekamy na fotki :)

fajnie, że wybrałaś tę samą baterię co ja, cudna jest :)

słońce ja do tych baterii wybrałam tę deszczownicę

http://img408.imageshack.us/img408/57/zestawprysznicowygiulin.jpg

Ah, weekend udał się wspaniale :wiggle:

Byliśmy w podtatrzańskich termach, dokładnie w Białce. Trochę się popluskaliśmy, trochę poopalaliśmy, trochę wymasowaliśmy w cieplutkim "bulgotniku". Znajomi znajomych właśnie wykańczają pensjonat w tych okolicach, także dostaliśmy pachnący nowością pokój z genialnym widokiem na góry :D

Dawno już nie miałam okazji żeby sobie tak beztrosko poleniuchować. A mąż już dawno nie miał tak fajnego pomysłu wyjazdowego :rolleyes: Dobrze, że mieszkamy w miarę blisko - będzie można tam jeszcze kiedyś wrócić.

Prace idą chyba całkiem sprawnie. Pan wyrównał już wszystkie wystające fragmenty, zmajstrował zabudowę wokół wanny i jutro - jeśli wszystko pójdzie dobrze - mógłby zacząć kłaść płytki.

Przeciął 1 mugata, nawet całkiem ładnie mu to wyszło, ale i tak się martwi, że jeśli będziemy kafle na filarki ciąć po obu stronach (zostawiając 15-centymetrowy środek), może się zrobić trochę więcej odpadu. W sensie ryzyko, że coś odpryśnie jest wtedy 2 razy większe (po 1 razie na stronę;)), a tym samym więcej płytek może być do wyrzucenia. Radził rozwiązać to tak żeby tylko jeden bok był skrócony. Jutro ma mi pokazać jak by to miało wyglądać, bo z dzisiejszego tłumaczenia na odległość nie za wiele zrozumiałam.

Aha, baterie to rzeczywiście Giulini Giovanni - trafiony zatopiony, Aga :yes:

Deszczownicy nie chciałam, bo mam z nią same złe wspomnienia. Nie lubię ani czyścić, ani korzystać z :rolleyes:

Ale ta Twoja, Monisiu, bardzo ładna :yes:

Jeszcze raz dzięki za wszystkie kciuki i pozytywne myśli :hug:

Idę do Was trochę poczytać :)

Mam w końcu pierwszą fotkę z placu boju :wiggle:

Jak widać po lewej na ścianie zaczęły już układać się mugaty. Zdjęcie jest sprzed kilku godzin - teraz położone są już wszystkie rządki wraz z dekorami, niestety mąż nie obfocił :(

Filarki jednak zrobimy po mojemu. Pan miał na to trochę inny pomysł, ale ostatecznie dał się przekonać. Upewnił się tylko czy w razie potrzeby pomogę mu w szlifowaniu :rotfl:

IMG_9532a.JPG

IMG_9532a.JPG

Edytowane przez Drop_Inn

Dzięki, dzięki :hug:

Fotki będą, obiecuję, tylko najwcześniej jutro. Dziś czeka mnie praca aż do wieczora, a wszystkie przerwy jakie mam są za krótkie żeby tam pojechać. Mąż co prawda czuwa na posterunku, ale o aparacie zapomniał :rolleyes:

Two, wszystkie płytki mamy z internetu. Główną partię zamawialiśmy w planetadom.pl, a kolejną - do wiatrołapu w domu z bajki. Trochę się bałam czy nam się nie potłuką w transporcie, na szczęście ocalały :)

Edytowane przez Drop_Inn