Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

Myje sie je łatwo pomimo tych faz, myślę że wywaliłabym je, żeby już nie słuchać narzekań na te płytki;

jeszcze wczoraj szwagier stwierdził, ze najlepiej urządzać dom tak jak wszyscy czyli nie w konkretnym stylu, bo jedna niepasującą rzeczą można całość zniweczyć i będzie kiszka, nie wiem czy to była aluzja do mojego domu.?? pewnie tak...

I dziekuje:hug:, czuję sie ok, tak jak przedtem tylko odechciało sie mi tego domu ;)

no wiadomo - temu, co wykonuje zawsze lepiej "jak wszyscy" - wszędzie kładzie wielkie kafle, łatwo i przyjemnie ;)

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Adme, oj cieszę się bardzo, że pan płytkowy się sprawdza, szczególnie, że jest u nas trochę przez przypadek. Najpierw miał być ktoś inny, potem jeszcze inny, ale czekanie zaczęło się przeciągać w nieskończoność i w końcu obu panom podziękowaliśmy. Obecnego fachowca wzięliśmy trochę w ciemno - niby z polecenia zaufanej osoby, jednak nie widząc wcześniej żadnych próbek jego możliwości. Na szczęście się nie zawiedliśmy, choć dreszczyk niepewności był ;)

Vesi, ale u Ciebie jest przecież bardzo spójnie. Ani mi się waż przejmować takim gadaniem http://emoty.blox.pl/resource/paluszkiem.gif:)

Kamilciu, często też chyba jest tak, że komuś trudno wyobrazić sobie jaki będzie efekt końcowy. Mnie pan ostatnio przekonywał że z ciemną fugą na podłodze będzie brzydko, a kiedy pokazałam mu zdjęcie od razu zmienił zdanie.

Cześć Anetko! :welcome: Cieszę się bardzo, że dotarłaś :hug:

Dziękuję Nelli! :hug: I witam Cię cieplutko :welcome:

Vesila - wiem, wiem - widziałam Twoja łazienkę :) Ja planuję cegiełki i nie pomyslałam, ze to będzie problem przy myciu, powiem szczerze... może źle, hmmm... a staroświecko lubię akurat ;) choc wiadomo - większość lubi "jak wszyscy"

Dropko - no pewnie, wiele rzeczy trudno sobie wyobrazić laikowi - w tym celu właśnie oglądam tysiące inspiracji ;) Ale tez czasem "dobre rady" fachowców i miny jakie robią kiedy im się mówi, jak ma być są... no bezcenne są... i oczywiscie... tak się nie da albo... każdy robi jak uważa z podtekstem " ale ja bym tak nie zrobił, bo to kicha " ;) Owszem- czasem rady natury czystko technicznej mogą być trafione, ale to chyba nie dotyczy rad odnośnie gustu i róznic pomiedzy gustem tego, co płytki kładzie, a tego, u którego są kładzione ;)

Swoją drogą ciekawe, jak u Was słupki Pan obuduje - bo to troche problematyczne jest, a jak dotąd radzi sobie doskonale :)

Edytowane przez Kamilcia

tak. Czekasz czy zrezygnowałaś ?

Zrezygnowałam :yes: Na stronie GT piszą, że nie ma ich na stanie - pewnie dlatego mu nie wysłali. Szczerze mówiąc nawet mi to trochę na rękę, bo ostatecznie zamiast nich w łazience ma być kinkiet od Magdy. Musiałabym szukać dla nich innego miejsca.

Swoją drogą ciekawe, jak u Was słupki Pan obuduje - bo to troche problematyczne jest, a jak dotąd radzi sobie doskonale

No właśnie trochę się tym oboje stresujemy (ja i pan, w sensie). Płytki trzeba skracać z dwóch stron, a to oznacza dwa razy większe prawdopodobieństwo, że cięcie się nie uda. Całe szczęście mam spory zapas cegiełek :rotfl:

ślicznie się zapowiada łazienka, łuki fantastyczne, uwielbiam wszelkie zakrętasy we wnętrza

Super mróweczko, że Ci się podoba :D Ja się tych łuków trochę bałam, ale ostatecznie lubię ;)

Drop_Inn bardzo podoba mi się pomysł na Twój dom, choć sama zmierzam ku nowoczesnym wnętrzom, to podobają mi się różne style zarówno retro, jak i glamour, czy lofty. Najlepiej byłoby móc mieć kilka domów, tak aby każdy był w innym stylu:) Nie mogę doczekać się kolejnych zdjęć z realizacji.

Ah, weekend udał się wspaniale :wiggle:

Byliśmy w podtatrzańskich termach, dokładnie w Białce. Trochę się popluskaliśmy, trochę poopalaliśmy, trochę wymasowaliśmy w cieplutkim "bulgotniku". Znajomi znajomych właśnie wykańczają pensjonat w tych okolicach, także dostaliśmy pachnący nowością pokój z genialnym widokiem na góry :D

Dropku nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę takiego wypadu! :)

Łazieneczka zapowiada się super :yes:

Cześć Monia! :welcome:

Ja mam z upodobaniami to samo :rolleyes: I coś czuję, że przez te ciągoty do kilku stylów będzie u mnie lekki miks różności.

Pysiaczku, Wy chyba macie w tamte strony kawał drogi (startujecie z wybrzeża, prawda?) Mam nadzieję, że mimo wszystko uda Wam się kiedyś wybrać. Bardzo polecam :yes:

Aga, dzięki, dzięki (za komplementy i za kciuki). Dalej idzie chyba nie najgorzej, zaraz Wam zresztą pokażę :)

Edytowane przez Drop_Inn

Przede wszystkim powstały przywannowe filarki :wiggle:

(Z cięciem podobno nie było tak źle jak się obawialiśmy, dobra maszyna i wprawna ręka pana załatwiły sprawę)

IMG_9573a_filtered.jpg

IMG_9572a_filtered.jpg

Powoli zaczyna też tworzyć się podłoga. Do jutra ma być cała i jak tylko będzie już można po niej chodzić - fugujemy :D

IMG_9575a_filtered.jpg

I jeszcze widok z szerszej perspektywy...

IMG_9581a_filtered.jpg

Edytowane przez Drop_Inn

Kochana - zapowiada się CUDOWNIEhttp://www.myparentconnection.com/forums/images/smilies/sillylove.gif

No po prostu BOSKOhttp://www.myparentconnection.com/forums/images/smilies/sillylove.gif

I ta podłoga... i te filarki... no matko - już dawno nic na mnie takiego wrażenia nie zrobiło:o Jedno wielkie wow:o

I powiem Ci, że już na zdjeciach widać, ze trafił Ci się świetny fachowiec - genialna robota:yes: