Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Karolku, Rere, Two, to jeszcze dla Was uściski :hug:

Rere, a pewnie, że zatrzymam :yes: Będę potem miała świetny pretekst żeby Cię zwabić w odwiedziny :D

A z nowości?

U nas ostatnio już naprawdę czuć, że wszystko ruszyło pełną parą. Codziennie biegamy między pracą a budową, codziennie coś przewozimy, dowozimy, codziennie coś nowego trzeba kupić, znaleźć, załatwić... Myślałam, że większość rzeczy mamy już zorganizowaną, a tu na każdym kroku jakieś wydatki. Eh! :rolleyes:

Dzisiaj też uzbierało się trochę spraw do ogarnięcia. Z najważniejszych:

- zamówiliśmy drzwi wewnętrzne

- zrobiliśmy jakieś nieciekawe zakupy techniczno-budowlane

i

- złożyliśmy na próbę kilka ikeowskich szafek (a właściwie mąż złożył, mnie przydzielono trochę mniej odpowiedzialne zadanie podawania śrubek) 8-)

Pan tymczasem walczył dzielnie z fugowaniem łazienki. Wstępnie miał nadzieję uporać się ze wszystkim w kilka godzin, ale kiedy już przystąpił do dzieła zapowiedział, że wcale nie będzie tak łatwo. I że pewnie utknie tam na cały dzień (podobno zadanie dość poważnie utrudniały cegiełkowe wypukłości, których ma już chyba przez to coraz bardziej dosyć).

Postępów niestety nie uwieczniłam, bo przez łażenie tu i z powrotem okropnie zapaćkaliśmy podłogę. Nadrobię jutro, jak tylko ją trochę odgruzuję.

A teraz kochani dobrych snów!

:goodnight:

I słonecznej soboty!

Edytowane przez Drop_Inn

Narendil, Vesi, Anetko, Rere, Aniu, Mugatko, Two, Yoka, Słońce, So, Maju:

bardzo, bardzo dziękuję za komplementy pod kierunkiem łazienki :hug:

Muszę się Wam przyznać, że ogromnie cieszy mnie każdy etap - każda nowa cegiełka, każdy szlif, każdy paseczek fugi... Niby prozaiczne to zadania i niezbyt efektowne, ale zawsze trochę przybliżające nas do ostatecznego efektu. A przynajmniej do kolejnej (jeszcze przyjemniejszej) fazy ustawiania mebli, montowania baterii, oświetlenia... dobierania dodatków....

Trochę żałuję, że grzejnik będzie zwykły, deweloperski, ale może kiedyś uda się zamienić go na inny - ładniejszy i mniej kobylasty. No i ta pralka nieszczęsna ciągle mnie martwi. Niby będzie malutka, ale będzie na wierzchu. A to raczej takiej średniej urody element :rolleyes:

No chyba, że pooszczędzam jeszcze z 10 lat i kupię sobie takie cudeńko (choć może niekoniecznie w różu):

http://bi.gazeta.pl/im/9/9131/z9131429X,Umywalka-wkomponowana-w-pralke-do-prania-firmy-SMEG.jpg

Wtedy to niech sobie stoi nawet na środku :D

Edytowane przez Drop_Inn