Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Drop Witam się u Ciebie :):):)

Twoje klimaty bardzo mi się podobają więc będę często zaglądać :yes:.

Ja z racji ciągotek mojego J do nowoczesności musiałam iść trochę w inną stronę ;) - ale parę rzeczy uda mi się jednak przemycić - np czarno - białą szachownicę na podłodze w małej łazience :D.

Cegła ma piękny odcień :yes: a kominek zapowiada się rewelacyjny - będę podglądać i kibicować.

Pozdrawiam

Dzięki Dziewczyny! Chyba zatem mogę ze spokojem zdać się na radę pana konsultanta. :)

admete: Miło mi bardzo, że się pojawiłaś. :welcome: I cieszę się razem z Tobą, że w kwestii podłogi będzie "po Twojemu". ;) Sama od dawna marzę o szachownicy, choć u mnie wybór ostatecznie padł na kuchnię. W ogóle strasznie jestem ciekawa Twoich wnętrz. Klasyka + nowoczesność brzmi jak niezłe wyzwanie, także chętnie podejrzę jak sobie poradziłaś. ;) Na pewno wkrótce złożę Ci wizytę. :yes:

yokasta: Serdeczne dzięki za zdjęcie! :hug: Kiedy przeglądałam Twój wątek zwróciłam uwagę na kominek, ale nazwę cegieł przegapiłam. :oops: Bardzo ładnie to u Ciebie wyszło - cegła wydaje się jasna i subtelna, a na takiej właśnie mi zależało. Chciałabym tylko trochę bardziej wyeksponować biel i szarość - mam nadzieję, że ciemna spoina pomoże. :)

Edytowane przez Drop_Inn

Spoinę planuję szarą, podobną do tej na pierwszym, "wzornikowym" zdjęciu. :) Nie chciałabym jednak całkiem ciemnej, takiej niemal czarnej, raczej coś zbliżonego do szarości na cegłach.

Z zakupem na wszelki wypadek jeszcze się wstrzymamy, pewnie łatwiej będzie coś dobrać po zobaczeniu cegły. Szczególnie, że tak jak mówisz, partie trafiają się różne. Wystarczy, że na palecie któregoś koloru będzie więcej, a efekt już nie taki. :( Mnie bardzo zależy na tych najjaśniejszych, tylko coś mi się wydaje niestety, że w porównaniu do czerwonych mało ich. Dlatego tak liczę na szarą fugę. ;)

Fajnie, że jest ktoś, kto "przetestował" już ten model. Zawsze to pewniejszy zakup niż w oparciu o rekomendacje sprzedawcy. :)

Też kupowałaś swoje w KMK-Klinkier? Mam nadzieję, że takie pomyłki nie zdarzają im się często. ;)

Edytowane przez Drop_Inn

Dobrze wiedzieć, bo o impregnacji jakoś zupełnie nie pomyślałam. ;)

Koniecznie zaimpregnuj Drop, bo inaczej szybko się zabrudzi. Nie pamiętam nazwy naszego impregnatu, ale w każdym markecie znajdziesz takie. Zwróć tylko uwagę, żeby był taki, co nie zmienia koloru. Nasz wyglądał jak mleko;)

A czy (poza ewentualną zmianą koloru) impregnat wpływa jakoś na wygląd cegieł?

Nie robią się po nim np. świecące? ;)

Absolutnie nie robią się świecące:no: Po zaimpregnowaniu, cegła i fuga nie pylą i się nie brudzą- o to głównie chodzi;)Nasz był firmy STEGU.

Dzięki agawi, szczególnie za namiar, bo jak widzisz w kwestii impregnatów zielonam. ;)

Jeśli nie ma skutków ubocznych, to chyba i ja się zdecyduję. Niech się kurz trzyma z daleka. :p:rolleyes:

Nie ma za co Drop;) Impregnat na pewno nie spowoduje całkowitego nie brudzenia się, ale o wiele go zmniejszy, a i czyszczenie będzie łatwiejsze:wiggle:

Cegieł wciąż nie ma niestety, ale dziś dotarła inna przesyłka, chyba nawet jeszcze bardziej wyczekiwana. :wiggle:

Przymierzałam się do tych zakupów dość długo, bo ciągle były jakieś ważniejsze wydatki. Ale w końcu są! Są, są, są! :rotfl:

Całe i zdrowe. I dokładnie takie, jakie miałam nadzieję, że będą. :D

A oto główny sprawca całego zamieszania:

wieszak%252520nordal.jpg

I kilka mniejszych sprawców (co by potem nie płacić ponownie za przesyłkę;)):

i%252527m%252520not%252520bossy.jpg

wazon%252520nordal.jpg

swiecznik.jpg