Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dropko - w kuchni tez widać postępy błyskawiczne :) i płytki w wiatrołapie bardzo fajne :) na wykończenie kominka czekam :)))

Ja zamówiłam na podłogi wszędzie ( tzn łazienki, kuchnia, wiatrołap i pierwszy przedpokój 0 oktagonalne i sie teraz zastanawiam, czy nie za nudno będzie... Mam jeszcze szansę na zmiane a dolnej łazience ;) tylko na co... hehe

Dropko - Zola będzie w górnej. w dolnej na 90% zwyczajne białe kafle 20x20 - z Castoramy. choć do końca pewności nie mam ;) głównie finanse wchodza tu w gre. w dolnej będzie bardziej "roboczo" - pralka, w szafce ukryty piec ( niestety ), dlatego cegiełki zdecydowałam dać w górnej.

Na razie sen z powiek spędza mi wybór podłogi w pozostałej części domku... a u ciebie jakie będą w pokojach ( pisałaś i przeoczyłam czy jeszcze nie : )

Czyli możesz trochę zaszaleć z podłogą - do białych kafli sporo można dobrać, właściwie nie masz żadnych ograniczeń kolorystycznych :)

U mnie we wszystkich pokojach (i w przedpokoju) będzie dąb bielony z Brilliance Floor:

dab%2520bielony.jpg

Właśnie dostaliśmy korzystną wycenę i niebawem będziemy zamawiać.

A jeśli już o panelach mowa, dziś przez przypadek wstąpiliśmy do pewnego sklepu z podłogami drewnianymi i naoglądałam się tyyyle pięknych desek! :o Znalazłam przynajmniej 5, które wzięłabym bez namysłu :yes: (No, ale to może kiedyś. Na razie prawdziwe drewno na podłodze musi niestety pozostać w sferze marzeń) :rolleyes:

Dropku nie zaglądała chwilkę, ale myślałam o Tobie i zastanawiałam się co tam u Was się dzieje

:hug:

Piszesz o jednej konkretnej firmie? czy to sklep z różnymi dechami?

Z róznymi :yes: Niestety za wiele z tych wszystkich nazw nie zapamiętałam, jedyna firma jaka utkwiła mi w głowie to Chapel Parket (mieli charakterystyczne, rysunkowe logo).

Gdybyś chciała przejrzeć co jeszcze jest w ofercie, zostawiam link do sklepu :)

Dropku - ja właśnie postawiłam na drewno. Poniewaz meble w większości będą z odzysku ( przez nas odnawiane - ale nie antyki ;) ) i przeniesione z teraźniejszego mieszkania, a płytki w łazienkach w wersji mini - czyli tam, gdzie musza być to na podłoge drewniana wyskrobię. ale też problem mam - czy olej czy lakier głównie. Najgorzej, ze im więcej czytam tutaj o zaletach/wadach/pielęgnacji etc tym bardziej głupieję ;)

U ciebie kolor paneli super :) Ja myślałam o czymś nieco ciemniejszym, ale nie bardzo ciemnym.

Kami, w kwestii rodzaju dechy niestety nie pomogę, bo kiedy okazało się, że u nas będzie jednak panel nie zagłębiałam się w temat.

Wiem tylko jedno - bardzo Ci tego drewna zazdroszczę :rolleyes:

Dzięki Anetko :hug:

Wiem, że do zrobienia jest jeszcze całe mnóstwo rzeczy, ale dla mnie to już zaczyna być ten etap kiedy 'budowa' powoli przekształca się w 'dom'. Ostatnio złapałam się na tym, że kiedy tylko stamtąd wracam, od razu chciałabym pojechać znowu. To chyba dobry znak, co? :)

Ewuś, no tak, w końcu i ja doczekałam się cegiełek :wiggle:

Byłam dziś obejrzeć zmiany w kolorze spoiny. Na szczęście wszystko idzie zgodnie z planem - fragment, który powstał w czwartek ma już ładny szary kolor. Ten z piątku jest jeszcze na etapie dosychania - w nieco ciemniejszym odcieniu, ale niedługo pewnie wszystko się wyrówna.

A i dziękuję za podłogę :hug:

Edytowane przez Drop_Inn

Łojezu Dropku, jak ślicznie wyszła ta kuchenna szachownica:jawdrop: Bardzo mi się podoba:yes: Kominek też zapowiada się pięknie- bardzo lubię cegłę. A fuga jak nie będzie taka jasna jak wyschnie, to nawet lepiej, bo się strasznie brudzi. Dobrze ją zaimpregnujcie.

Fajną podłogę znalazłaś- rzeczywiście wiele odcieni Ci pasuje:D

Nareszcie powstaje kominek :wiggle: byłam ciekawa jak wyjdzie i zapowiada się super :yes:

Podłoga w kuchni już nadaje klimatu :rolleyes: Fajnie wszystko szybko się zmienia, ja też odkąd w domku mamy podłogi jakoś cieplej myślę o tym moim miejscu na ziemi. Zrobiło się właśnie tak 'domowo' i już nie mogę się doczekać kiedy na ścianach pojawią się pierwsze kolorki :)

Ale gapa ze mnie....

Odwiedzam dzisiaj Twój wątek i patrze, a tu same szczeny na podłodze. Przesuwam wyżej i nic nie widzę. Wróciłam do poprzedniej strony i dopiero zauważyłam, żeś dała nowe fotki, a ja tu o pogodzie wyjeżdżam. Możesz mnie teraz http://emotikona.pl/emotikony/pic/niegrzeczny.gif

Dropku, powstaje cudny kominek, a w kuchni jest śliczna podłoga. No kurcze podoba mi się, choć wiesz, że to nie moje klimaty ;)