Drop_Inn 11.07.2012 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 A skoro już o oświetleniu mowa, właśnie dostałam łazienkowy kinkiecik od MagdyZZZ. Śliczny jest! Szczególnie ten jego mleczny klosik Zaraz się biorę za przymierzanie go do lustra. Magda, jeszcze raz dzięki! To zdecydowanie jeden z moich bardziej trafionych zakupów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 11.07.2012 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 (edytowane) U mnie będą dwa zwisy i dwa kinkieciki w sypialni ale nam wypadły ładnie symetrycznie po dwóch stronach łóżka. Według mnie równie fajnie byłoby ze zwisem symetrycznie nad łóżkiem pomiędzy kinkietami i drugim identycznym umieszczonym w linii tego pierwszego w drugiej części pokoju Poszukam w moich zbiorach, może mam taką fotkę. Pomysł ze stojącą lampą też jest bardzo fajny ale rozumiem że może się nie zmieścić chociaż ja lubię takie nastrojowe światło w sypialni. Edytowane 11 Lipca 2012 przez TwoOfUs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 11.07.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Dropko - czekam zatem na wykrystalizowanie planów sypialnianych i na fotkę kinkietu nad lustrem ja chyba powinnam tez galerię założyc, bo za dużo dylematów mam...a tu widze pomoc forumowiczów - BEZCENNA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 11.07.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Drop - może potrzebujesz jakiś woreczek albo jakieś serduszko ? Coś z moich "rękodzieł" Chętnie Ci coś uszyje i wyślę, przesyłka w podobnej cenie więc się wyrówna A jeśli nie to poproszę nr konta bo głupio mi nawet o te 5 zł ...masz zapchaną skrzynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 11.07.2012 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Dzięki za głosik, Two Ja właśnie nic takiego nie mogę znaleźć - na fotkach w sieci wszystko idealne i równe. A jeśli już pokój ma kształt podobny do mojego, zdjęcie jest tak zrobione, że połowy sufitu nie widać (foch!) Kami, no to pewnie, że zakładaj Tylko uważaj, bo to bywa niebezpiecznie wciągające (że tak napomknę ku przestrodze drobnym druczkiem) Mugatko, ależ ja Twoje rękodzieło przygarnę z największą przyjemnością, tylko wtedy z kolei mnie będzie głupio, że Ci obowiązków dokładam http://emoty.blox.pl/resource/blush.gif Zaraz zmajstruję priv, to jakoś się dogadamy (w razie czego u mnie w skrzynce też już luźniej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 11.07.2012 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Niestety ja też u siebie nic nie znalazłam. Dokładnie tak jak piszesz przeważnie zdjęcia są tak zrobione że nie widać całego pomieszczenia na jednym ujęciu.Napisz jaką masz długość tego pokoju to zrobię jakąś poglądową wizualkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 11.07.2012 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Hej Dropi, ja ostatnio zalatana, więc zapomniałam napisać że szachownica w kuchni to super pomysł, bo ja uwielbiam wszelkie szachownice na podłodze:D O lampach sie nie wypowiadam, bo kompletnie nie znam sie w temacie, tyle lamp mi sie podoba, że dziesieć domów, by wszystkie upchnąć to mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 11.07.2012 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Two, życie mi ratujesz, kochana (a przynajmniej nasze życie sypialniane) Mam nadzieję, że będę mogła jakoś się odwdzięczyć, nie tylko słownie Pokój wg projektu ma 280x550 cm. Wysokość to 264 cm. Vesi, fajnie, że wpadłaś mimo zabiegania. Ja też bardzo lubię szachownice wszelkie, tylko trochę się już zaczynam martwić utrzymaniem jej w czystości. Teraz od wszędobylskiego pyłu czarne płytki są już prawie białe A jaką masz fugę u siebie w kuchni - jasną, ciemną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajpi 11.07.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Jestem za pomysłem Two, czyli 2 kinkieciki i 2 lampy na suficie. Kinkiety mogłyby być bardziej ozdobne, tzn. jakieś pomysłowe, przykuwające uwagę, np. te z harmonijką, o których wspominałaś. Na górze coś delikatniejszego (proste skromne plafony?) Zastanawiam się, jakby to wypadło, jeśli jeden z górnych punktów byłby pomiędzy kinkietami, a drugi symetrycznie względem niego, czyli odległość od okna jednego z nich = odległości tego drugiego do ściany przeciwległej oknu Jej, rozumie ktoś coś z tego? U nas jest pokój 3x6 m i początkowo był jeden punkt na środku. Rozdzieliliśmy na 2 i teraz jest o wiele lepiej. To była chyba pierwsza zmiana jakiej zażądałam w mieszkaniu Myślę, że pomysł godny rozważenia. Bo i symetrycznie będzie i pomieszczenie doświetlone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 11.07.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Zrobiłam już model, wcisnęłam na razie przykładowe mebelki z ikei, kinkieciki na harmonijkach i dwa zwisy. Generuje się wizualka ale już wiem, że podwieszany sufit będzie be W tym kształcie który narysowałaś na rzucie bardzo podkreśla on długość pokoju, robi się straszny optyczny tramwaj Za to nieźle mogłaby wyglądać podświetlona wnęka nad łóżkiem (coś jak sufity u MagdyZzz) i w drugiej części pokoju ładny plafon Jak się skończy robić wizualka to wkleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 11.07.2012 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 (edytowane) ajpi, rozumie, rozumie Jeśli 2 lampy górne to chyba tylko w takim układzie względem kinkietów. Wygląda na najbardziej symetryczne z dostępnych niesymetrycznych rozwiązań Dzięki za głos (bardzo dla mnie cenny, bo mamy podobne wymiary pomieszczeń) Two, już przebieram nóżkami z radości Edytowane 11 Lipca 2012 przez Drop_Inn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 11.07.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Dropku, ależ masz lądowisko w sypialni Podwieszanym sufitom mówimy stanowcze nie! Moja sypialnia krótsza (coś koło 4m), ale planuję lampę wiszącą (centralnie na łóżkiem, symetrycznie względem kinkietów ) i jakieś dyskretne spoty-lampki do oświetlenie szafy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 11.07.2012 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Dropku, ależ masz lądowisko w sypialni No! Moja sypialnia krótsza (coś koło 4m), ale planuję lampę wiszącą (centralnie na łóżkiem, symetrycznie względem kinkietów ) i jakieś dyskretne spoty-lampki do oświetlenie szafy. A czy centralnie nad łóżkiem oznacza też centrum sufitu? Czy tak z boczku trochę, jak u mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 11.07.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 A czy centralnie nad łóżkiem oznacza też centrum sufitu? Czy tak z boczku trochę, jak u mnie? Nie mam teraz dostępu do planów. Jutro sprawdzę! Ale jeśli przesunięte, to niewiele. Z tym, że uważam, że to nie ma wpływu Jak powiesisz wow-lampę, to nie będzie widać braku symetrii na suficie. Bardzie rzucałaby się w oczy asymetria względem łóżka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 11.07.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 A skoro już o oświetleniu mowa, właśnie dostałam łazienkowy kinkiecik od MagdyZZZ. Śliczny jest! Szczególnie ten jego mleczny klosik Zaraz się biorę za przymierzanie go do lustra. Magda, jeszcze raz dzięki! To zdecydowanie jeden z moich bardziej trafionych zakupów. No to straaaasznie się cieszę Czy ja już "głośno" zachwycałam się Twoją podłogą w kuchni??? Byłam, widziałam, powzdychałam:rolleyes: Ale ie pamiętam czy coś napisałam... w każdym razie - jest Cudnie:yes: To czekam na więcej... no i może nas zdjęciem z przymiarki kinkietowej uraczysz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 12.07.2012 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Wklejam co mi wyszło. Trochę ciężko ustawić kamerkę w tym pokoiku żeby było wszystko na raz widać więc zdjęcia są od strony okna. Wszystkie meble i lampy zupełnie przypadkowe, tylko ustawienie jest jak ma być opcja 1 bez podwieszanego sufitu i dwa zwisy; jeden centralnie nad łóżkiem symetrycznie do kinkietów i drugi bliżej drzwi w linii tego pierwszego. opcja 2 dla przykładu jak wygląda podwieszony sufit w takim kształcie jak na rzucie narysowała Dropi; wg mnie za długi i niepotrzebnie wydłuża optycznie pokój opcja3 podświetlona, prostokątna wnęka tylko nad łóżkiem i zwis w drugiej części pokoju. i widok od strony drzwi dla opcji 1 i 3 Dropp jak będziesz miała obmyślone konkretne lampy i mebelki to możemy je podmieniać i zrobić jakieś lepsze wizki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 12.07.2012 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Oh, rzeczywiście ten długi podwieszany sufit to katastrofa jakaś (A nie mówiłam, że mi sypialnię ratujesz? Nie mówiłam?) Za to podświetlana wnęka nad łóżkiem bardzo interesująca. Nie wiem czy to tylko kwestia ujęcia, czy rzeczywiście tak jest, ale mam wrażenie, że nadaje pomieszczeniu trochę lepszych proporcji - odwraca uwagę od przydługawych ścian Ten samotny zwis w okolicach szafy też wygląda zaskakująco dobrze. Naprawdę bardzo mi się podoba Jedyna moja wątpliwość to czy taka wnęka - pięknie prezentująca się we wnętrzach klasycznych - będzie pasowała do mojej znacznie mniej klasycznej sypialni? http://emoty.blox.pl/resource/zastanawia.gif Opcja nr 1 też niezła. Myślałam, że w tym średnio-symetrycznym układzie zwisy i kinkiety będą się może jakoś gryzły, ale wygląda na to, że jednak nie Dziękuję Ci Two najserdeczniej i ściskam mocno Kochana jesteś, że poświęciłaś swój czas na te piękne wizki. Gdybyś tylko czegoś potrzebowała, mów śmiało. Chętnie się jakoś odwdzięczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 12.07.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Drop nie ma sprawy cieszę się, że pomogłam. Jak wybierzesz mebelki i lampy to możemy wstawić je do wizki i sprawdzić jak to razem gra. Wydaje mi się, że wnęka lekko optycznie poszerza wnętrze tworząc poprzeczne linie na suficie i dodatkowo koncentruje uwagę na części pokoju z łóżkiem zamiast ciągnąć spojrzenie od razu w stronę okna. A czy pasuje to już sama musisz ocenić zależy jaki jest plan na pokoik, jakie będą mebelki i dodatki. Takie wnęki są i w nowoczesnych wnętrzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 12.07.2012 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Super, spróbuję się spiąć i ogarnąć jak najszybciej całokształt. (Wtedy pewnie znowu troszeczkę Cię pomęczę. Jeśli pozwolisz) http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 12.07.2012 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 ok http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/dancing/smileys-dancing-843274.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts