AniaS79 19.07.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Może mój system przekonywania męża zadziała - czyli wyczekiwanie na "dzień po" Chyba, że Twój na to zbyt porządny jest PS. Też mnie strasznie wkurza to, o czym pisała Nihiru, a u nas tak jest w 3 pomieszczeniach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 19.07.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Dropku, taka była pierwsza myśl. Wykroić garderobę robiąc wąski korytarzyk. Ale tracisz w ten sposób sporo miejsca. Fakt, lepsze to niż szafa narożna (w moim odczuci oczywiście) Powiem Ci szczerze, bardzo żałuję, że u mnie się nie dało zrobić nic takiego. Taka garderoba to musi być super sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 19.07.2012 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Dropku, jeszcze jedno pytanie. Gdzie planujecie trzymać buty i kurtki gości? W tym wąskim korytarzyku? W tym wąskim Bo tak mi przyszło do głowy, że po przesunięciu drzwi na ich starym miejscu mogłabyś fotele kinowe postawić O i to jest kolejny świetny argument za Chociaż w sumie nie wiem czy taki świetny, bo mąż jakoś nie podzielił mojej miłości do foteli. Podejrzewam, że nawet by się trochę ucieszył gdyby się nigdzie nie zmieściły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 19.07.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Dropku - nie mam pojęcia - wyniki będą dopiero pod koniec sierpnia ale dzięki za pamięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 19.07.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Chociaż w sumie nie wiem czy taki świetny, bo mąż jakoś nie podzielił mojej miłości do foteli. Podejrzewam, że nawet by się trochę ucieszył gdyby się nigdzie nie zmieściły No to półka na buty, klucze i telefony:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 19.07.2012 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 (edytowane) Tylko z kolei po przeniesieniu drzwi salon stanie się takim trochę pokojem przechodnim - w razie gości to chyba jednak nienajszczęśliwsze rozwiązanie... (aaa czemu to moje mieszkanie jest takie problematyczne?) Edytowane 23 Lipca 2012 przez Drop_Inn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 19.07.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Drop ale teoretyzujecie na temat tej ściany, czy dało by radę ją rzeczywiście przesunąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 19.07.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 trochę tak, ale znowu: jak często nocujecie gości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 19.07.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Dropiku chyba Ci wkleję mój wiatrołap, to swój pokochasz U mnie nie ma wcale miejsca na jakąkolwiek szafę, przez co będę musiała wygospodarować miejsce w tzw. gabinecie, który zaanektował mój mąż i był bardzo niezadowolony na wiadomość o szafie dla gości... W dodatku chyba narożnej, bo miejsca brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 19.07.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Tylko z kolei po przeniesieniu drzwi salon stanie się takim trochę pokojem przechodnim - w razie gości to chyba jednak nienajszczęśliwsze rozwiązanie (aaa czemu to moje mieszkanie jest takie problematyczne?) Postawisz gościom przy rozkładanej kanapie parawan A propos nocowania gości. Mój mąż był zawsze zwolennikiem rozkładanych kanap. I taki narożnik mieliśmy kupić do nowego mieszkania. (A to wykluczało jakiekolwiek nóżki, w tym moje ukochane) Ale mój mąż zaczął myśleć (tu fanfary proszę ) I wymyślił, że dla tych kilku razy w roku nie ma sensu! Doszedł do tego po 4 latach posiadania narożnika z funkcją spania U mnie wejście do kuchni przez pokój dzienny. I nawet mi do głowy nie przyszło, że może mi to kolidować z gośćmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 19.07.2012 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Adme, wszystko w rękach męża, ale coś czuję, że skończy się tylko na teoretyzowaniu. Drzwi już zamówione, na salonowej ścianie porobione przyłącza do kinkietów, wszystko wyszpachlowane, zagruntowane.... Będę oczywiście próbować miną kota ze Shreka, ale znając stosunek męża do wszelkich moich pomysłów na demolki chyba już bardziej prawdopodobny jest ten korytarzyk z garderobą po bokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 19.07.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Kurczę, a już myślałam, że się odwdzięczę za pomysł z płytkami do łazienki Trzymam kciuki za oczy kota shreka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 19.07.2012 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Nihiru, Narendil, no fakt, nocowanie nie zdarza nam się często I w ogóle przypomniałam sobie, że jeden z naszych sąsiadów ma właśnie takie wejście do sypialni (już teraz wiem dlaczego) Z tą tylko różnicą, że oni wpadli na to trochę wcześniej, kiedy można jeszcze było przestawiać do woli Aniu, u mnie na szafę też miejsca brak, ale będziemy mieć za to schowek na buty pod schodami. Niby pojemny i głęboki, ale tak niziutki, że po te w tyle trudno będzie sięgnąć bez zanurkowania w przestrzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 19.07.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 kot ze Shreka rewelacyjny jest u mnie to by problemu nie było z demolkami nawet bez kota - to ja bardziej praktyczna i oszczędna w sensie - trzeba było ściany przestawiac jak był czas na to Garderoba - marzenie moje - gdyby u mnie się dało to załatwić tylko przesunięciem drzwi... nie wahałabym się. Ale niestety. Tak więc Dropko - trzymam kciuki za Shreka A odpowiadając na Twoje pytania - cegiełki na mijankę, zreszta na dole te z Castoramy też - i nie wiem, czy małe kwadraty 10x10 w kawałku kibelkowym tez nie w kuchni sie przełamałam i dałam normalnie, bo pomyślałam, ze mi ta mijanka cegiełkowa bokiem wyjdzie wreszcie, haha. Dziś jade zobaczyć, jak postępy - już się boję Panowie komentują - "biały to nie kolor" - wesoło jest, haha a ja, zeby nie zagubić sie w tonach karteluszek z zapiskami co, ile, jak, jaka firma zmajstrowałam sobie notesik specjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 19.07.2012 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Kurczę, a już myślałam, że się odwdzięczę za pomysł z płytkami do łazienki Trzymam kciuki za oczy kota shreka! Kochana, odwdzięczyłaś się i to z nawiązką Bez względu na to, czy zostanie zrealizowany, czy nie, to naprawdę rewelacyjny pomysł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 19.07.2012 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 u mnie to by problemu nie było z demolkami nawet bez kota - to ja bardziej praktyczna i oszczędna w sensie - trzeba było ściany przestawiac jak był czas na to Eh, gdybym tylko wtedy miała Narendil u boku... Garderoba - marzenie moje - gdyby u mnie się dało to załatwić tylko przesunięciem drzwi... nie wahałabym się. Ale niestety. Tak więc Dropko - trzymam kciuki za Shreka Tak właśnie patrzę na ten rzut i patrzę i już wiem, że teraz to na pewno nie polubię tej mojej nieszczęsnej szafy narożnej. A odpowiadając na Twoje pytania - cegiełki na mijankę, zreszta na dole te z Castoramy też - i nie wiem, czy małe kwadraty 10x10 w kawałku kibelkowym tez nie O, fajnie. Lubię kwadratowe kafle w układzie na mijankę Dziś jade zobaczyć, jak postępy - już się boję Trzymam kciuki A pani nie zapomni o http://emoty.blox.pl/resource/aparat.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 19.07.2012 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Adme, wszystko w rękach męża, ale coś czuję, że skończy się tylko na teoretyzowaniu. Drzwi już zamówione, na salonowej ścianie porobione przyłącza do kinkietów, wszystko wyszpachlowane, zagruntowane.... Kurcze ciężka sprawa Ale jak jesteś przekonana w 100% ze będzie to rozwiązanie bardziej funkcjonalne to walcz, i rób oczy Shreka Nie da się wszystkiego zaplanować i przewidzieć przed wykończeniówką Mimo że my szczególnie dużo czasu na to poświęciłyśmy Zawsze coś tam wyjdzie, i jeśli da się poprawić, to lepiej działać póki się jeszcze da Buziaki zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 19.07.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Drzwi już zamówione, na salonowej ścianie porobione przyłącza do kinkietów, wszystko wyszpachlowane, zagruntowane.... Niech mąż spojrzy na to tak: mogłabyś chcieć przesunąć drzwi w łazience, gdzie już są położone płytki Wygładzone ściany to przy tym pikuś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 19.07.2012 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Kurcze ciężka sprawa Ale jak jesteś przekonana w 100% ze będzie to rozwiązanie bardziej funkcjonalne to walcz, i rób oczy Shreka Mąż został już delikatnie podpytany telefonicznie. Entuzjastycznej reakcji nie było, ale nie było też kategorycznej odmowy. Wróci, będziemy negocjować Niech mąż spojrzy na to tak: mogłabyś chcieć przesunąć drzwi w łazience, gdzie już są położone płytki Wygładzone ściany to przy tym pikuś! Haha. Wiedziałam, że w końcu znajdziemy argument nie do podważenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 19.07.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Haha. Wiedziałam, że w końcu znajdziemy argument nie do podważenia No to masz już asa w rękawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts