Kamilcia 19.07.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Dropko - jak negocjacje? w toku? Ja po wizycie na "placu boju" - wole nie mówić nic... musze sie przespać z problemem, ale nie wiem, czy się nie skończy kuciem jednego rządka płytek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 19.07.2012 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Dropko - jak negocjacje? w toku? Odłożone na 'po powrocie' Ja po wizycie na "placu boju" - wole nie mówić nic... musze sie przespać z problemem, ale nie wiem, czy się nie skończy kuciem jednego rządka płytek... No co Ty mówisz?! Ale w czym problem - za wysoko? Czy coś źle położyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 19.07.2012 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Właśnie dostałam od stolarza wycenę szafy w przedpokoju (tej pod schodami sąsiadów). Zamawiał mąż i już widzę, że chyba się z panem nie dogadali, bo całość miała być podzielona na pół (jedną część chciałam przeznaczyć na ubrania, drugą na spiżarko-schowek). Tak czy inaczej, czy 3100 za taką konstrukcję to dużo? Drzwi mają być lamelkowe, malowane przez nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 19.07.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 jak odłożone, to jest nadzieja źle jest nie na wysokość, tylko w pionie - ja nie mam płytek na kazdej scianie, wiec siłą rzeczy jest połączenie brzeg płytek-ściana goła - na rogu . I to wyszło tragicznie, bo ja oczywiscie nie pomyslałam, ze płytka jak ma ścięta fazę to jest grubsza, a jak pełna to cieńsza - sa górki i doliny nie wiem, czy skuc i w pionie obłozyć ta listwą, co górę czy cos innego kombinowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 19.07.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 drzwi też wchodzą w cenę? nie wiem, jak teraz stoja szafy - nie robiłam daaawnooo, ale jak za te kilka półek to chyba sporo podał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 19.07.2012 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 (edytowane) Rozumiem. Ja też się bałam tych różnic w grubości na łączeniach, ale pan tak sobie wszystko wyliczył, że każda pierwsza (i ostatnia) płytka w rządku jest ścięta. Sama nie wiem jak to teraz najlepiej rozwiązać. Ze zdjęciem pewnie byłoby łatwiej (ale Cię męczę, co?) Edytowane 21 Lipca 2012 przez Drop_Inn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 19.07.2012 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 drzwi też wchodzą w cenę? nie wiem, jak teraz stoja szafy - nie robiłam daaawnooo, ale jak za te kilka półek to chyba sporo podał... No właśnie nie wiem, bo nie było mnie przy tej rozmowie, a w mailu żadnych szczegółów nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 20.07.2012 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Cena - trudno powiedzieć. wydaje się trochę dużo, bo u nas za sam materiał (bez robocizny - szwagier nam zrobił przysługę) wyszło ok. 1500 zł, a garderoba większa i dużo szuflad. z drugiej strony, ponad tysiąc zł zapłaciliśmy stolarzowi (innemu) za samo zbicie drzwi (z opaskami) do garderoby. Drzwi lamelkowe - takie z castoramy? Jak zamierzacie je malować? Sprayem łatwiej i szybciej ale nie jestem zadowolona z efektu (robiłam w ten sposób drzwi do wnęki w łazience) - teraz zdecydowałabym się jednak na zlecenie tej roboty stolarzowi, bo malowania pędzlem sobie nie wyobrażam. I jeszcze podrzucę jeden argument na rzecz garderoby: odkąd mam swoją, jestem nią zachwycona!:DDużo wygodniej się z niej korzysta niż ze zwykłej szafy i nawet męża ubrania tak jakby mniej walają się po mieszkaniu:). Z tym że ja mam wersję luksusową - jest na tyle duża, że można się w niej przebrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 20.07.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 3100zł - dużooooo, ale oni maja 100% zarobku a nawet więcej. Przekonaliśmy się na własnej skórze- cargo i dodatkowe fronty( w środku półki bez żadnych bajerów) wyceniali nam od 2000 zł do 2500 zł. 2 gotowe fronty z lustrami , wszystkie półki do środka, cargo szt.3 i trzy dodatkowe półki z frontami, zawiasy - zamówione u stolarza wszystko na wymiar wyszło nas 1100 zł. Mój mąż zmontował sam. Z czego 150 zł to same uchwyty i około 450 zł cargo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 20.07.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 To ja wpadam z rewizytą. Fajne pomysły na mieszkanko. Widzę że cegła należy do lubianych rzeczy U mnie cegła nie tylko w łazience ale też w salonie Uwielbiam ją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 20.07.2012 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 nihiru, drzwi chcemy takie właśnie z Casto, w wersji przesuwnej. I już się dowiedziałam, że cena obejmuje również materiał. Z tym malowaniem trochę mnie zmartwiłaś Możesz napisać coś więcej? Dlaczego efekt nie jest taki jak oczekiwałaś? Ja wstępnie też myślałam o sprayu, ale skoro mówisz, że skuteczność jest wątpliwa, może jednak korzystniej byłoby powierzyć je znajomemu lakiernikowi... mróweczko, dużo, mówisz? A nie wiesz może jaka cena byłaby optymalna? Zawsze możemy spróbować trochę się potargować atiko, Bardzo miło mi poznać kolejną cegłolubną forumowiczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 20.07.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Drop też uważam że malowanie drzwi lamelkowych lepiej powierzyć specjaliście. Trzeba nakładać kilka bardzo cienkich warstw, inaczej farba będzie ściekała i będą brzydkie zacieki w tych prześwitach.... Malowałam wiele rzeczy ale tego bym się sama nie podjęła Paczka dotarła - dziękuje w wolnej chwili usiądę do maszyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 20.07.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Dropku ale rewolucja się szykuje!!!Odnośnie ceny - wydaje mi się, że sporo...My za naszą całagarderobę zapłaciliśmy 5 tys(materiał i robicizna) , zdjęcie mam w galerii to nie będę zaśmiecać...napiszę tylko, że w garderobie mam masę szuflad z jednej strony i 3 szafy z drzwiami przesównymi na drugiej scianie...co do malowania lamelek, ja bym odpusciła i oddała w ręce specjalisty, samemu naprawdę nie uzyska się porządanego efektu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 20.07.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 (edytowane) Zacieki to kwestia techniki malowania - robi się kilka warstw, zamiast jednej, grubej i tyle. Malowanie sprayem jest tak szybkie że nie ma z tym problemu. Problem jest natomiast taki, że mimo położenia wielu warstw, mam wrażenie że krycie jest niedokładne. te lamelki nie są wyszlifowane na gładko i chociaż je w miarę możliwości szlifowałam, to i tak są takie jakieś... chropowate. Nie wygląda to ładnie i łatwo zbiera się na nich kurz . Mieliśmy je dać znajomemu lakiernikowi do pomalowania pistoletem, ale powiedział, że za dużo jest z tym roboty, żeby nam to po znajomości zrobił. Finansowo też nie oszczędziliśmy zbyt wiele, bo na parę drzwiczek poszło chyba z 8 puszek farby, a one tanie nie są. Także raczej polecam zlecenie tej roboty fachowcowi. Edytowane 20 Lipca 2012 przez nihiru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 20.07.2012 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 A jeszcze jedno Dropku a z czego mam być ta Wasza zabudowa? chodzi mi środek - płyta? u mnie wszystko jest z płyty, fronty z tych tańszych ( bo garderobę robiłam już jak mi rozum wrócił) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 20.07.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 (edytowane) tak wyceniam pod katem tego za co ja płaciłam. Nie wiem z jakiego materiału robisz środek szafy, ale patrząc na zawartość i fakt, że drzwi surowe i będziecie malować sami to ta cena trochę z kosmosu. Ja bym negocjowała. Ps. Aneta s- mój rozum też wrócił dopiero na końcu urządzania Edytowane 20 Lipca 2012 przez mrówka75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 20.07.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 właśnie mi mąż podpowiedział, że duża płyta mdf biała coś 2010x280 ( wymiarów dokładnie nie pamięta) to koszt 150 zł. Cięcie na wymiar półek i boków to grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 20.07.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Rany dziewczyny czytam o cenach tych szaf, to teraz dopiero widzę jak nasz stolarz chce sobie ładnie zarobić na nas Kuchnia to jedna sprawa - jesteśmy pewni że zrobi dobrze więc wolimy dopłacić, Daliśmy mu z ciekawości do wyceny wszystkie szafy w dom. Szafy u moich chłopaków są pod skosem, chcemy normalnie otwierane drzwi, szafy po podłodze będą miały 3, 5 metra - i wiecie na ile nam je wycenił na 8 tysięcy sztuka . Negocjacje chyba nic nie dadzą bo musiałby chyba opuścić połowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 20.07.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Rany dziewczyny czytam o cenach tych szaf, to teraz dopiero widzę jak nasz stolarz chce sobie ładnie zarobić na nas Kuchnia to jedna sprawa - jesteśmy pewni że zrobi dobrze więc wolimy dopłacić, Daliśmy mu z ciekawości do wyceny wszystkie szafy w dom. Szafy u moich chłopaków są pod skosem, chcemy normalnie otwierane drzwi, szafy po podłodze będą miały 3, 5 metra - i wiecie na ile nam je wycenił na 8 tysięcy sztuka . Negocjacje chyba nic nie dadzą bo musiałby chyba opuścić połowę Rany:jawdrop::jawdrop:Admete a z czego mają być te szafy??? moje dzieci mają całe drewniane, coprawda nie na wymiar i nie jakieś wielkie ale kazda kosztowała nieco ponad 2 tys...8 tys...toż to kosmos jest... Tak sobie też myślę, że te ceny to różnią się również w aspekcie tego w jakiej części kraju mieszkamy...mam na myśli koszt robocizny bo koszt materiałów to raczej wszędzie podobny. Nasz stolarz robił nam wszystko, to co potrzebowaliśy, zrobił to super - jeden z niewielu wykonawców gdzie do niczego nie mogłam się przyczepić no i bardzoooo tanio. Fakt - nie ma studia meblowego, meble robi w jakimś garażu ale ma sprzęt i to wystarcza...my z ciekawości dawaliśmy do wyceny nasze meble w studiach meblowych i cena 100- 150% więcej:Pmoja kuchnia z całym osprzętem bluma i frontami naprawdę super wyszła taniej jak w Ikea;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 20.07.2012 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 mugatko, nihiru, anetko, mrówko, adme, dziękuję Wam pięknie za cenne informacje i opinie Środek szafy miał być w wersji oszczędnej - z płyty. Miał, bo jak na razie wcale nie wygląda na to, że będzie. Spróbujemy oczywiście trochę się z nimi potargować, ale z tego co udało mi się dowiedzieć od miejscowych znajomych, 2500-3000 za taką zabudowę to standard. Wysłałam też zapytanie o cenę samych drzwi przesuwnych, bez półek. Jeśli nie zejdą z ceny całości, może rzeczywiście warto przemyśleć pocięcie płyty i skręcenie wnętrza samemu. O malowanie lamelek też zapytam. Skoro mówicie, że samodzielne sprayowanie może być ryzykowne, nie będę się upierać PS adme, faktycznie trochę Twojego stolarza poniosło z tą wyceną Moja szafa przy tym to tanioszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts