Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Drop po pierwsze chciałam się przywitać :) Podczytuję Twój wątek od kiedy sama zaczęłam remontować dom. Od niecałych trzech miesięcy jestem szczęsliwą posiadaczką garderoby i jest to jedno z najbardziej funkcjonalnych pomieszczeń w domu ;) Ja wbrew większości zagłosuję na wersję nr 1, gdyż w 2 i 3 tracisz sporo miejsca, które zajmuje mini korytarz i drzwi. Ja w domu nie mam szaf dzięki garderobie.

Cześć jjana! :welcome: Fajnie, że się odezwałaś.

Zgadzam się, że 2 ostatnie wersje nie są idealne, jednak mimo wszystko znacznie mniej inwazyjne niż 1. Fakt, że trzeba sporo dobudować, ale... nie trzeba burzyć. A po tych niezliczonych zmianach i przeróbkach, które do tej pory przemyciłam, mąż już nie za bardzo chce słyszeć o kolejnych (szczególnie jeśli są skomplikowane i kosztowne) :rolleyes: Zresztą ja sama też zaczęłam trochę rozsądniej podchodzić do wydatków od kiedy na nowo zapragnęłam tapety w koniczynkę ;)

Asiu, miło Cię znowu widzieć :bye:

Dropku, mąż wrócił? Buziaka dostał?

Na garderobę się zgodził?

Weź Ty mnie nie strasz z tymi wymiarami! Nie mam teraz dostępu do komputera, gdzie robiłam wizki, ale jutro na bank sprawdzę!

To co w tej chwili pamiętam (bo mi się szafki nie chciały zmieścić :p), to szerokość garderoby w wersji 3: 160 cm.

Dropciu wykonczeniówka to sztuka kompromisu pomiędzy piękne a rozsądna cena...to mówię ja ...ta której rozum wrócił rok po przeprowadzce;)

O tak, Anetka dobrze prawi:yes: Uśmiałam się tylko :lol2:

Dropku będziesz z garderoby mega zadowolona- to jednak nie jest to samo co szafa:no:

No to dorzucę jeszcze jeden argument dla męża: od kiedy są garderoby, ubrania mniej się walają po sypialni, bo zamiast rzucać je na krzesła, odkładamy (w większości przypadków;)) od razu do garderoby :p

Dla mojego męża byłby to argument przeciw :p

Bo jeszcze by się okazało, że żona mu krzesełka w sypialni na portki nie postawi :rotfl:

Cześć dziewczyny! :)

Przepraszam, że będzie krótko, pośpiesznie i zbiorowo, ale mam dosłownie chwilę na skorzystanie z kompa.

Po pierwsze (i najważniejsze)... udało się - robimy garderobę :wiggle:

Prawdopodobnie w wersji 3, ale jeszcze nad tym debatujemy.

Wykleiłam sobie też zaczątek sypialni.

Podłoga, łóżko i kinkiety będą na pewno. Tapeta ze względu na cenę ciągle jeszcze stoi pod znakiem zapytania. Gdybyśmy wyrobili się w 1 rolce byłoby to znacznie bardziej realne, przy 2 sumka robi się już dość obciążająca. Dziś jedziemy jeszcze raz wszystko pomierzyć, także wieczorem powinnam wiedzieć coś więcej.

sypialnia%2520wklejka1.jpg

Pozdrawiam niedzielnie :)

Dropku zaczątek świetny :yes:

Jak te tapety takie drogie to musimy zwołać skład i zrobić wspólny szablonik http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif

Ja też miałam nadzieję że na moja ścianę w gościnnym da radę położyć jedną tapetę,

Ale u mnie dochodzą jeszcze skosy, dużo odpada :(, u Ciebie prosto - może będzie na styk ???:)

Miłego poniedziałku, daj znać jak wymiary :)